Woland

Članovi
 • Content count

  2,189
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

About Woland

 • Rank
  Matori Hipster
 • Birthday 07/15/1963

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Vrbas - Novi Sad

Recent Profile Visitors

8,578 profile views
 1. Woland

  HiFi Vikend tura :-)

  preozbiljan si, bez ikakve potrebe - šalio sam se, ima i smajli.. Stokholmskim sindromom se naziva paradoks u kom se žrtva zaljubljuje u otmičara, nije direktna analogija, ali svi smo mi u nekoj meri robovi navika ili nužde, koje nam, sasvim prirodno, postanu referenca prema kojoj se rukovodimo.. proporcije predmetne prostorije liče na tvoju, kao i položaj zvučnika.. dakle opušteno, moja opaska se nije ticala tvog zvuka.. uff predugačko je objašnjenje.. poziv je odavno sa tvoje strane otvoren a sa moje prihvaćen, nije se realizovao što ne znači da ni neće.. samo opušteno..
 2. Woland

  HiFi Vikend tura :-)

  na tvoju sobu za slušanje - uska a dugačka, pojačala na podu, a zvučnici u prostoru
 3. Woland

  HiFi Vikend tura :-)

  ovo mi liči na Stokholmski sindrom - kad se navikneš, uvežbaš, nemož više bez klaustofobije
 4. Woland

  tannoy arden mk2

  ovaj moj CAT6 je bio beznadežno crn, CAT7 sam imao mandžarast
 5. Woland

  tannoy arden mk2

  mogao bih, ali me malo stid unutrašnjeg ožičenja od CAT6 žice, Motor Run kondova u skretnici i MLTL kabineta od 340 litara - ni malo košer audiofilski šalu na stranu, uvreženo je mišljenje da bi HPD385 svirao dobro i u običnoj kanti.. što veća kanta, to je i zvuk bolji nije to daleko od istine, posebno kada se zna do koje je mere menadžment svojevremeno ograničavao inžinjere izborom i količinom materijala za kutije i skretnice.. međutim HPD385 (Arden) je ušao u legendu.. ova moja svira nešto drugačije pošto nema BR već MLTL otvor, meni se više sviđa, bas je prirodniji i ide nešto malo niže i, po menni, zvuk je prirodniji.. ali ima i drugačijih mišljenja (ukusa).. MLTL kutija nije izmenila karakter Tannoy zvuka, nešto ga je oplemenila..
 6. Woland

  tannoy arden mk2

  postoji li nešto (ovo je retorički, ne zahteva odgovor), što bih napisao na temu.. aghrmm subjektivnog doživljaja promene izazvane promenom energetskih i signalnih kablova u hifi sistemu (gore navedeno kao palamud), a da to ne protumačiš kao poziv na dalju priču o kablovima ili kao ličnu uvredu? da probam: tema je Tannoy Arden, sa osvrtom na Kingdom, a ne njih ima u velikim količinama na raznoraznim temama, znaš onu o pevanju i pojasu (i ovo je retorički)?
 7. Woland

  tannoy arden mk2

  poštujem subjektivnost, pa i na ovom mestu ovo je već realnije, moglo je da ostane na ovom: enorman (l. enormis) ogroman, grdno velik, prekomeran, nečuven, nesrazmerno velik.
 8. Woland

  tannoy arden mk2

  ^ axa, pa da, naravno: samo je bilo pitanje vremena kada će i ovde da počne palamud o kablovima..
 9. Woland

  tannoy arden mk2

  ^ "rešenja" koja si primenio, da li su iz domena "ako ti kažem moraću da te ubijem", ili možda poneko preživi po sistemu "neki ćete poginete, a neki ćemo da se vrnemo".. msm živ nisam ako ne čujem nešto konkretno..
 10. Woland

  tannoy arden mk2

  ^ ako je to tako, tada Kingdom 12 ne mogu da stanu u istu rečenicu sa HPD385 u bilo kojoj kutiji, obzirom da se HPDu ne mora toliko udovoljavati.. ostavljam po strani razliku u ceni i veličini membrane koje nisu beznačajne.. hajd i da se legitimišem: imam 12" i 15" Tannoye + dodatni par 15", znači ne mrzim Tannoy pa ni Kingdom
 11. Woland

  tannoy arden mk2

  4 KT90 po kanalu bi trebalo, uz osetljivost Kingdom 12, koja je ako se ne varam 90 db, da budu sasvim dovoljne za pokretanje bilo čega.
 12. Woland

  Tv 55 inca

  ^ trebaju smart funkcije, nije to samo internet, smart TV se kači na kućnu mrežu pa puštaš filmove, strimuješ sa telefona i svašta još nešto.. smart TV je civilizacijska tekovina a inače 65" je prava mera
 13. Woland

  Erdinger (tema o pivu)

  probaću, hvala
 14. Woland

  Erdinger (tema o pivu)

  vid mu boju jbt da li je takva i u stvarnosti?
 15. Woland

  Q Up Tonearm lifter

  znaš koliko kablova renomiranih proizvođača ima po oglasima za 60€ kinti.. ihaj