Jump to content


Zvucnici uz Cambridge Audio CXA60


bojan87

Recommended Posts

Pozdrav svima,

Uskoro mi stize iz inostranstva Cambridge Audio CXA60 pojacalo pa mi je potreban savet za bookshelf/standmount zvucnike koji bi se dobro slagali uz pojacalo. Trenutno posedujem B&W DM602 S2, ukoliko mi oni budu zvucali dobro u toj kombinaciji, ne bih ih menjao, ali svakako bih da cujem savete o uparivanju sa ovim pojacalom. Izvor zvuka bi bili TV i racunar, do sad su isli preko FX-Audio DAC-a, posto sam imao "vintage" pojacalo, ali posto CXA60 ima svoj DAC, FX-Audio izlazi iz kombinacije. Gramofon mi je nedavno zavrsio karijeru, u planu je drugi gramofon i phono preamp, ali sam malo i ogranicen prostorom pa bih se za sad drzao da je izvor zvuka samo TV i racunar. U pitanju je manja dnevna soba od 15ak kvadrata. Znam da je to greh, ali prosto nemam prostorno mogucnosti da zvucnike stavim na odgovarajuce stalke, moram da ih stavim na TV komodu, ali cu se potruditi da ih nekako izolujem nekim mini stalcima da ne svira i komoda zajedno sa njima.

Pozdrav i hvala na savetima

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Možda nekome pomogne iskustvo o uparivanju sa Cambridge CXA60 ako bude pretraživao forum za savet kao ja pošto izgleda da ima malo iskustva na forumu sa ovim pojačalom.

Na kraju sam upario sa Dali Zensor 5 podnostojećim zvučnicima, nekako sam napravio mesta za njih, iako su podnostojeći stvarno deluju kompaktno i vizuelno zauzimaju manje prostora od prethodnih B&W DM602 koji su stajali na komodi. Naravno, bitna stvar je i da se ženi više sviđaju. Što se zvuka tiče nije da znam baš da objasnim to fino, ali barem su se za moje uši i u mojoj postavci Dali mnogo bolje uklopili nego B&W. Dali su dosta ujednačeniji u zvuku, puniji, dok su B&W dosta svetlije zvučali i u određenim situacijama su znali da budu zamarajući. Dali mnogo bolje ispunjava sobu, stereo slika je rekao bih dosta šira i mnogo bolje dočaravaju doživljaj muzicara u sobi, a i samo pozicioniranje zvuka je bolje. Naravno, to ne mora da znači da je to isključivo zbog uparivanja sa CXA60, verovatno ima uticaja i uklapanje u prostor itd...

Nadam se da će nekome pomoći ovo iskustvo.

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...