Jump to content


Wega Modul 42 V


Rider_on_the_storm

Recommended Posts

Nitko nista, pa ajd da bar ja nest skromno napisem :-)

Neznam nista bas o tom pojacalu, ali znam da sigurno lose nije obzirom da je Wega radila pristojne uredjaje pogotovo u mini varijantama. Od njih mozes ocekivati pristojnu kvalitetu i zvuk. Ja vec godinama imam u pricuvi jedan mali njihov preamp, jer je praktican i ima veliki konfor, a koristim ga za razna testiranja....Renault-Dacia, Sony-Wega hahaha :-)

Link to comment
Share on other sites

Aj da i ja velim koju o Wegi. Imam doma mini liniju CV210 : ZnaÄi predpojaÄalo, tuner te izlaz. Kolko mi je poznato to je izvorno Aiwa, ( barem na ogromnim trafou tako piÅ¡e- zauzima 3/4 pojaÄala-) a i postoji i varijanta  s Hitachi-jem ( mislim da ju ima Älan Retro Man ) to je jedan 0, 3 tenkić , a i zvuÄno se ne ma Äega sramit. E sad predpojaÄalo i tuner su uglavnom isti , dok izlazno pojaÄalo ima varijacije. Naime s prednje strane su isti, tipka uljuÄeno , zvuÄnici a+b te sluÅ¡alice. Dok na "stražnjici" posioje bitne razlike u smislu: ima za zvuÄnike  2 " din- ska " izlaza  2 na "Å¡tipaljke ", ima izbor 8 ili 4 ohm ima "briÄ‘" mode te oznake na koje se prikljuÄke ( ulaze spaja u briÄ‘ modu) . TehniÄki gledano odliÄno odraÄ‘en izlaz . Već sam pisao ako netko ima , voljan sam ga kupit. ali samo ako ima "briÄ‘" mode. Inaće navodno ima cc 35 w po kanalu , a u mostu cc 70-? . Mislim da bi Retro Man o zvuku mogao reć viÅ¡e od mene. Btw ima i ne loÅ¡e gramo predpojaćalo, barem za Dual 721 ( možda sinergija) . Ovaj drugi bi kupio da mogu upogonit Wintage Wharfidale E 50 svaki sa svojim pojaÄalom .

Link to comment
Share on other sites

Nisam na pocetku bio bas potpuno iskren. Pojacalo Wega Modul 42 V posedujem i slusam vec, sad vec dobrih devet godina. Platio ga, tada previse - 60 ak eura, vizuelno slabije ocuvanog, sto me je od njega i odbijalo. A, unutra je sve japansko. Hitachi izlazni, ogroman torus (verovatno i mnogo veci nego sto je pojacalo iziskivalo), Nichiconi u napajanju i Toshiba ispravljacice... Komponente su navodno poreklom iz jednog Sonijevog risivera, ali je za dizajn pojacala (topologiju) bio zaduzen nemacki tim. Vizuelno nije bas u odlicnom stanju, ali zvuk je ono sto je presudilo da to pojacalo ostane u kuci od 2004., na ovamo. Sada je vec zrelo i za refresh, iako jos uvek radi (bezmalo 35 godina staro).

O Wegi se malo zna, pa sam zeleo da i ja (na neki nacin) saznam kako se to pojacalo rangira, a i kakva su misljenja ostalih. Nisam imao prilike bas cesto ni da vidim, a kamoli cujem te, malo mladje Wegine uredjaje.

Koliko me secanje sluzi, video sam jedan gramofon Wega, a koji je u sustini bio Dual 12xx u drugacijem plintu. Neki gramofoni mi jako lice na Sony modele...

Nadam se da su bolje prosli od Duala, koji je tokom godina samo obarao kvalitet sprava koje je proizvodio.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...