Jump to content

ivanp

Donator foruma
 • Posts

  1,406
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Posts posted by ivanp

 1. Eto ja sam baš voleo i umetnika a i njegova dela volim. Knjiga nema veze sa familijom.

  Osećam nekako da će da se krene u pogrešnom smeru kao i mnogo puta. Uzdržaću se neću komentarisati.

 2.  

  Evo postaviću samo tekst koji je Laguna objavila o knjizi:

  Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića

  Panonski admiral je knjiga o karijeri jednog velikog pesnika i padu jedne velike zemlje. To je profesionalna biografija Đorđa Balaševića i zbirka ličnih i kolektivnih sećanja. Balašević je bio sjajan hroničar i mudar tumač našeg vremena. Tokom devedesetih godina dvadesetog veka postao je simbol otpora dubokoj balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile. Ipak, najpre ćemo ga pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi. Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama. Panonski admiral je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu.

  Sa kolekcijom ekskluzivnih i nekih do sada neobjavljenih fotografija.

   

   

  panonski_admiral_vv.jpg.fedf7a63049bf36ec74ac2a549f0bf31.jpg

   

  Molio bih, (molim vas) samo one koji ne voledu da ovog puta zaobiđu ovu temu. Neću da se raspravljam, samo molim. Hvala.

 3. Da li vam je palo na pamet da su cene kod tih kineskih sprava malo damping? Pa ondak naprave novi model koji je duplo skuplji i neznatno bolji i sve tako. Imam vremešni DAC Topping D30 kome je još onomad grom spalio USB ulaz. Radi to dobro. Ne slažem se tu sa Aibo m. I više od dobrog. Neko ga je sa foruma probao u ozbiljnom sistemu. Bio je slabiji od DAC a dvadeset puta skupljeg. Ali malo.

  Trenutno trošim Loxjie D30.:) Bolji je ali i duplo skuplji (što je još uvek jako jeftino).
   

 4. Što se tiče Mejdena bio sam mislim '86. na Sajmu. Zvuk je bio osrednji, ali nikako katastrofa. Više mi je bilo dosadno jer nisam baš zagriženi fan.

  Mnogo bolji utisak u istom prostoru Alice Cooper, mislim devedesete. Godina kad sam kupio prvi CD plejer i jedan od prvih CD je bio Trash.:-D Naslov CD a nije opis koncerta.:D:D

 5. E ubode ga Vlajo.:D

  Inače su mi uvaženi članovi ovog foruma spočitavali* svašta. Jedan mi je na PP pisao i neke poslovice iz nekakve vukoy....ine. Inače ono, imaoc respektabilnog sistema i sluša jazz. Da te Bog sačuva.

   

  *Već neko vreme moderan izraz, al meni baš nekako zvuči hrvatski? Možda grešim?:D

 6. 20 sati ranije, Ljuba said:

  Ma da, nego niko ne trubi, ne psuje majku, gledaju svoja posla... bukvalno dosadno. 

  😂

  Eto recimo i zbog ovog. Na ovom forumu sam od nekih mislilaca bio optuživan i za autošovinizam (rogobatan naziv za nešto što ne znam šta znači).

 7. Nzm čemu ova oštra rasprava? Žuč i nerviranje. Bila je reper i za vreme JBT a, a i sada je za mnogo šta.

  Evo pogledajte lika koji će da formira vladu sa TF u koaliciji u odnosu na ovo naše!
  Neću više ni reč o politici. A i ovo je bilo više kao komparacija.

 8. Aj sad ja u stilu Broja jedan iz AF. Pre mnogo godina došlo vreme didem u vojsku. A već mator konj od 27 leta. Imao sam nekog daljeg rođaka koji je bio neka vojna faca (da ne detaljišem), pa ga se setih i isporučih mu molbu, bliža okolina Beograda. Odgovorio je nešto u stilu - ma nema problema. 
  E kad me srčka nije strefila kad sam dobio befel. Maribor! Skido sam mu sve bogove, al šta ću. Malo društvo se spakovalo u peglicu i pavac Maribor. Preko cele biše Juge, huh. Ostaviše me u kasarni na Melju i otperjaše da posete Grac. I tako sam godinu dana proveo u Mariboru, Dravogradu, motao se po Slovenjgrdecu, Ravnama na Koroškem, bio često slat po poštu u Ljubljanu i Maribor.

  Kad sam malo došao sebi zahvaljivo sam mu se u mislima. Kakva je vuko.....bina mogla da me strefi...
  Elem, Slovenija je i tada bila jako fino mesto, čak i za vojsku!

 9. Možeš da baciš pare na sobnu antenu, ali mislim da nema neke velike razlike u odnosu na to parče žice za koju je Gizmo postavio link.
  Spoljašnja antena i to ne ona polukružna! Mislim da neće skoro ugasiti FM signal, a i ima po nešto da se sluša. Tjuneri mi imaju neki analogni šmek.

 10. Evo posle dužeg vremena sjajna švedska serija Lust (požuda).

  854108589_LustII.jpg.fd41c3cb46944d618caf6b9d68d7e610.jpg

  Ono što je interesantno za nas je da glavna junakinja ima muža Hifistu! E sad taj muž Hifista radija sa drugarima sluša kablove i gramofonsko predpojačalo nego da sa gospodžom ide na predstavljanje knjige svoje svastike.:D Kako to izgleda vidi se na slici ispod teksta.

  1039318516_lusthifi.jpg.57b9ba00cb015e7f20f531f6d1949a9a.jpg

 11. On 27.1.2022. at 14:06, Iron man said:

  Ima li ljubitelja Alana Forda ovde? Ja sam ga obožavao. Imam sve primerke koji su izdati kod nas a crtali ih i pisali originalni autori. Btw, nisam znao da ima i kolor verzija, uvek su bili etalon za crni strip

   

  A bre Siroma, ima stara tema u offtopic u iz 2019. I ti si pisao na njojzi.:)

   

×
×
 • Create New...