Jump to content


John

Članovi
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by John

  1. On 7/27/2020 at 10:42 AM, Dragan Penev said:

    @Delija čovek je već premašio svoj početni budžet i mislim da samo treba da bude zadvoljan sa tim što je kupio. Ljudi koji imaju jednu komponentu koja košta više nego duplo od celog ovog sistema koji je sklopljen to neće ni razumeti niti treba da se trude. Naše je da pomognemo koliko možemo i da budemo realni.

    Ponuđene su mu opcije u okviru budžeta, on je neke predloge prihvatio, odabrao je ono što može da priušti trenutno.

    @John javi kakvi su utisci za sistem, da ne tupimo previše. Ako budeš raspoložen, daću ti na probu moje DAC-ove, pa čisto uporedi.

    Sve top:D intezivno ga arcim! Hvala, zasto da ne, prvo da se priviknem na ovaj svoj pa cu onda da testiram druge:D

    Hvala!

  2. 10 minutes ago, Dragan Penev said:

    Vidi, ako ti srce kaže "to je to" onda si odabrao pravu stvar. Još kad povežeš, pustiš muziku, videćeš da uopšte ne treba da se pitaš da li si mogao nešto drugo za iste pare, da li si mogao još da dodaš itd. 

    Napravio si dobar "template" pa ćeš lako vremenom da radiš upgrade. Tako su svi počeli. 

    Uživaj u muzici, to je najbitnije. 

    Hvala! Apsolutno sam zadovoljan sa odabirom:D Uzivam, nadogradicu ako me nesto smori i to je to..

  3. Jesam, platio jace i zvucnike i pojacalo nema sta, ali sam gledao da uzmem koriscene kao licne uredjaje, sto i jesam, pojacalo jednu ogrebotinu nema, daljinac u kesi i dalje...zvucnici takodje u bas dobrom stanju. Sve mi je bilo na kilometar bukvalno, nisam presao 5km...vise para, manje cimanja...ali zaista sam zadovoljan:D to je najbitnije!

  4. Daleko od toga da ste upropastili!:DKonacno, povezao DAC, kupio kablove, sve TOP! Sto se sprave tice, nazalost, ja nisam dovoljno kompetentan i nemam na osnovu cega da uporedjujem, osim Cambridge dacmagic 100, koji sam cuo kod prodavca zvucnika, ali bih se usudio da kazem da je d30 definitivno zivopisniji nekako, bas lepo puni sobu, malo je reci da sam prezadovoljan.

    Ako neko bude isao mojim stopama i odvoji budzet od 500€, odmah neka odvoji jos 200-300€ komotno, to je otprlike taman za sve:D

    - HK670 190€

    - B&W 603 380€

    - D30 140€

    - kablovi 50€

    Moze se tu jos uloziti malo u kablove, probati be-wiring itd..

    Sad mi jos preostaje da se zahvalim svima mnogo, sto ste mi pomogli da uzivam u muzici:banana

    Pozdrav

  5. 30 minutes ago, Nixie said:

    Sad sam pogledao, E30 izgleda ko bolbona, i ima dobre kritike, plus displej koji je realno nedostajao D30, eksterno napajanje i SPDIF ulaze. Da ima još i bluetooth ulaz, bio bi ubica. 130$ na Amazonu.

    Jes vala 130usd, ali nema isporuka u ovim okolnostima. Ima na kp e30, 220evra :/

  6. 27 minutes ago, zek said:

    Ima kod Topping-a i novijih stvari, kao E30 ili D10s.:wave2

    Vec sam premasio planirani budzet:). Na kp ozbiljne cene, verovatno bih na uvoz cekao do kraja godine:D imam mogucnost da za 100evra uzmem topping d10, mozda za prvo vreme da iskoristim to?

  7. Dragi svi, samo da javim da sam kupio b&w603 i prezadovoljan sam!:D Poslusao sam na svom pojacalu sa DAC-om Cambridge Audio Dacmagic 100 i zaista sam odusevljen. Nisam planirao odmah DAC da kupim, ali cu morati:D verovatno topping d30, koliko sam gledao po forumu, ima bas dobrih komentara u smislu cena/kvalitet. Paklenu orandzu nisam pleo, kupio sam u Kanibalu za prvu pomoc one sto je @Nixie preporucio. Hvala svima na ogromnoj pomoci!!! 

    Veliki pozdrav!

  8. Caooo, opet ja da vas smaram malo:D

    Vako, kupio sam pojacalo HK670, stanje TOP zaista, dugogodisnji vlasnik original daljinac, nema jednu ogrebotinu, poslusao na  B&W CDM1 kod prodavca, i to je jako pristojno zvucalo, prema mom neiskusnom misljenju.

    Krecem u potragu zvucnika, tj vec sam prelistao sve na kp i pronasao nesto sto cu probati definitivno, zena me je uslovila da budu crni(donekle):D

    U nastavku je nesto sto meni fino deluje, molim vas za preporuke od navadenih, ili nesto drugo totalno sto mislite da ce da mi pase u ovom cenovnom rangu, oko 350 evra.

    https://m.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/canton-gle-496/oglas/98226330#mhs0-1595287940150

    https://m.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/bowers-wilkins-603-s1/oglas/97848025#mhs0-1595287982192

    JBL TI600, JBL E80 I JBL ES 80

    Hvalaa

  9. 1 hour ago, Nixie said:

    Kabal do zvučnika treba da bude malo duži nego što treba. Narandžasti je dosta krut i nije ga lako složiti lepo, ali je jeftin tako da to nije problem. Ako je problem polaganje krutog kabla onda osim tog narandžastog, postoji i dobra opcija u Kanibalu, kabal je fleksibilan, ako je kraći (do 3m) 2,5mm2 ako je duži od 3m onda 4mm2.

    http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=15012000&pid=15012012

    http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=15012000&pid=15012013

    Kabal za vezu pojačalo laptop, ne znam šta valja od fabričkih a da nije mnogo skupo.

    Na slici je Orange, 4kom. 4x2x0,8mm do svakog zvučnika. Znači sve žice jednog kabla sam umotao zajedno uključujući i onu kalajisanu od širma, pa sam ih stegao vezicama (2+2 žice) da ne budu odvojeni. Tako sam dobio 4 kabla po 4,5mm2 preseka, dva za plus i dva za minus. Terminisano je bananama prečnika 4mm iz Kanibala. Za bi-wire, jedan kabal je na strani pojačala terminisan viljuškom, a drugi bananom, kako bih mogao da ih oba priključim na jedan jedini izlaz koji imam. Kod bi-wire povezivanja mora da se pazi da se ne okrenu slučajno polariteti kablova na zvučniku, jer se dobije kratak spoj na izlazu pojačala. Obično se praktikuje provera ommetrom pre ukjučenja pojačala.

    Ne preporučujem direktno vezivanje Orange na konektore ili kalajisanje jer bakar i kalaj brzo oksidiraju. Na neke konektore pojačala Orange ne može da se priključi jer je solid core, to su oni gde se gola žica licnasta ubacuje i zarotira konektor, za to idu samo licnaste mekane žice. Ja inače ne preporučujem kupovinu pojačala koja nemaju 4mm buksne na izlazu.

    Orange bi-wire.jpg

    Hvala na iscrpnom objasnjenju:D sve jasno!

  10. 6 hours ago, Engine said:

    Ulažeš 500eur u sistem, ne razmišljaj o kablovima. Glupo je dati pola vrijednosti pojačala u kablove, i ovi od 5eur će ti odlično završiti posao. Kupi prvo dobre zvučnike pa posle šta ostane...

    Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
     

    Jasno!:D

  11. Tako je, budzet ukupan je 500 evra, ali moram uzeti u obzir kablove, malo u lap top da ulozim za zvucnu, sto ce biti 50-60 evra i ostalo je za pojacalo i zvucnike, tako da sam kontao 150 u pojacalo i 300 u zvucnike i to je to:)

    Hvala svakako! Pogledacu sve predlozeno.

  12. 29 minutes ago, SUROKVL said:

    Ako budeš išao da gledaš taj NAD, kod istog prodavca, neka ti priključi ove zvučnike

    https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/castle-durham/oglas/97987831?filter_id=679924779

    To bi trebalo da radi odlično. Imaš priliku da čuješ zajedno i pojačalo i zvučnike, a Darko spada u kategoriju vrlo korektnih prodavaca

    Hvala na preporukama, imacu u vidu! Zapucao sam se za one Heco zvucike, nisam stigao danas da pogledam a taj lik se vraca za 2 nedelje u Beograd, tako da imam jos fore da pretrazim pojacala. Mozda se pojave jos neki interesantni zvucinici.

  13. 3 minutes ago, Delija said:

    I taj Denon je samo jos jedno prosecno pojacalo staro skoro 30 godina.

     

    Da je PMA-2000 pa da pricamo...

    I HK 6500 je staro pojacalo 30 godina:D Sta se uopste i moze uzeti za 150 evra a da je kvaitetno, tesko da cu za 150 kupiti nesto sto vredi 500:D

×
×
  • Create New...