misko018

Članovi
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

About misko018

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. QED u Player-u i Audioplus-u, Audioquest u Audiophile-u (ako još uvek radi). Cene su ranga ~20-25e.
 2. misko018

  Prvi DAC

  Aibo je izneo utisak na drugom forumu, pa ću samo da ga kopiram ovde, za slučaj da ne vidi pitanje uskoro: Evo ja da javim malo detljnije utiske o Topping D10. Prvo je naleteo na starijeg brata D30 i nisu na istom nivou jer D10 ne može da postinge istu detaljnost, svi zvuci su malo stopljeniji međusobno i malo manje živahni. Čitkao sam malo strane forume i vidim da neki navodno ne primećuju razliku između D10 i D30 pa ih svode na različite konekcije... ne znam na čemu su slušali ali to prosto nije tačno, razlika je sasvim jasno čujna. Sa druge strane D10 je potpuno rame uz rame sa HRT-om (microStreamer) ... bez pobednika. D10 je malo više analitičan, otvoreniji i detaljniji u visokim tonovima, dok je HRT malo smireniji u visokim a puniji u basu i glasovima. Da treba da biram ne bih znao za koji da se odlučim, mislim da su DAC-ovi toliko istog nivoa kvaliteta a samo karakterno različiti pa ko šta voli. Moj lični ukus bi ipak prevagnuo na malo topliji zvuk HRT-a koji verovatno potiče od Burr-Brown čipa naspram oštrije zvučećeg Sabre ali eto to je moj ukus i mom sistemu. Sa obzirom da sam HRT platio 190€ a i sada je nov 175... D10 za svojih 80€ je potpun uspeh (troškovi dostave su mi bili samo 760 din). Jedino što nema taj izlaz za slušalice pa da izdominira na svim poljima i za sve potrebe. Nailazio sam opet po stranim forumima da kao SMSL Idea i D10 zvuče isto ali to nije tačno, u istom rangu im je količina detalja ali Idea ipak zvuči tanje i nema težinu basa koju D10 ima. D10 vs Sabaj Da3 - blisko ali ako je samo za hifi sistem i ne treba izlaz za slušalice, balansirana veza, kontrola jačine zvuka na samom uređaju... moj lični glas ipak ide za D10. Tako da su topinzi iskreno prebacili moja očekivanja. D10 je lagano nadsvirao Idea/Da2 pa čak po meni i Da3 za nijansu što već nisam očekivao. Za D30 tek nemam reči, ko ima fin sistem i dovoljan budžet (treba računati na veće troškove jer je kutija baš velika) vredi bez ikakve sumnje jer puca od neke sebi jedinstvene energije i širine stereo slike. Ja kao i uvek puno pišem, a ako neko ima želju da nešto posluša, uporedi sa nečim što ima... uvek možemo da se dogovorimo, ohladimo pivo/sok i malo testiramo.
 3. Ima HRT Music Streamer II+ za 180e na KP-u ako ti treba samo USB, sad da li je bolji ...
 4. misko018

  RTS Planeta

  Prilikom registracije ne bi bilo loše iskoristiti neki levi mail zbog: Члан 5. Прихватањем ових Услова коришћења корисник се слаже да ће РТС Планета услуге укључивати рекламне огласе, као и разне информације, поруке администратора и сличне поруке неопходне за редовно обавештавање корисника услуге и нормално функционирање свих услуга и садржаја. РТС ће регистрованим корисницима повремено слати информације укључујући и спонзорске информације, у облику тзв. newsletter-а. Корисник регистрацијом на РТС прихвата примање неwслеттер-а. У случају да корисник накнадно утврди да не жели примати такве поруке, односно да одустаје од дате сагласности за обрадом личних података може дозволу за кориштење његове е-маил адресе у сврху примања неwслеттер-а ускратити кликом на линк за одјаву с newsletter листе који је доступан у сваком newsletter-у који се шаље корисницима.
 5. FiiO E10 i E10K su različiti uređaji. Što se povoljnijih RCA kablova tiče tu su Cordial, QED Profile, Audioquest Tower ... Da, naravno da uređaji od 200-300e sviraju primetno bolje od onih koji koštaju 50-100, a koliko puta ... Pa, to nije broj frejmova u igricama pa da se kaže koliko je jedna grafička jača od druge. Ono što je nekome 4x drugome je "samo" duplo.
 6. Da, kupi stereo DAC bez razmišljanja. X3 će ti biti fina solucija. Koji je ostatak sistema? Mada je i M-Audio Audiophile USB za 60e primamljiva ponuda, ne znam šta bi se pokazalo bolje.
 7. Nekim slatkim malim (a i ne mora malim) USB DAC-om. U zavisnosti od finansija i dostupnosti, FX Audio X3, X6 ili SQ5, SMSL IDEA, Audioquest Dragonfly u nekoj verziji, Cyrus Soundkey itd.
 8. A uslov je da bude novo sa domaćom garancijom?
 9. Hm, ja bih se između ta dva nekako radije odlučio za 2i2, ako bih morao da biram bez slušanja ... Trebaju ti i ulazi radi nekog snimanja?
 10. Kad smo već tu, da li je neko slušao HRT MusicStreamer II+ ili III?
 11. Eto, radi mira u glavi ostavi ga isključenog.
 12. A da prosto uključiš taj optimajzer i čekiraš kako se čuje onda, pa ako ti se đasvi ostaviš tako, ako ne isključiš ga i to je to?
 13. Kupi neki DAC sa optičkim ulazom, npr. FX Audio X3 i sl.