Jump to content


misko018

Članovi
  • Posts

    99
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by misko018

  1. Ako nema preke potrebe da degradira zvuk BT-om bolje je da ostane na komplet žici.
  2. Kupiš DAC tipa Lusya Fever, FX Audio X3 ili X6, SMSL Sanskrit Pro na KP-u u to je to. U domaćim radnjama - Dragonfly Black.
  3. Da, neki danas generalan stav je da su novi jeftiniji značajno napredovali i da je u toj klasi bolje ići na nov. Dodaj na spisak i Topping E30 i Khadas Tone Board, ne znam da li je i dalje aktuelan u oglasima ovde upgrade-ovan.
  4. Mala šala, nema potrebe da tako reaguješ ...
  5. Dali Zensor 3 ako ih ima kod nas? Ili MA Silver RX2 na KP-u.
  6. Evo vidim da je kolega forumaš u drugoj temi pomenuo nove Q Acoustic 3030i koji bi takođe mogli da se uzmu u razmatranje. KEF Q150 i ELAC Uni-Fi UB5 takođe ...
  7. Ako eventualno razmišljaš o novim podnostojećim Yamaha NS-F51 su prilično hvaljeni a koštaju 30k. E sad, to je skoro ceo tvoj budžet ali ovde to tako često ide, +50-100% preko planiranog lagano.
  8. Ne bih rekao da bi baš bilo koje bilo dobra kupovina jer sa svakim bi dobio malo ili malo više drugačiji karakter zvuka pa je pitanje koje bi tebi najviše prijalo sa tim zvučnicima. Zato bez probe ne može ništa konkretnije da se zna. Vrlo je nezahvalno ovako napamet preporučivati bilo koji model kada izgleda niko nema iskustva sa tim zvučnicima, a opet to bi bio lični utisak te osobe koji ne mora da se poklapa sa tvojim. Nije loš predlog AlexBgd-a uopšte. Šta koristiš kao izvor uglavnom, komp?
  9. Tu su i CA Azur 640 V2, Marantz PM6010OSE KI Signature i još ponešto ... Da li si slušao već te zvučnike sa nekim pojačalom?
  10. misko018

    Prvi DAC

    Sa podeljenim mišljenjima doduše.
  11. misko018

    Prvi DAC

    Čini se da jeste uzimajući u obzir trenutnu ponudu na KP-u i u domaćim radnjama. EDIT: kažu da je Khadas Tone Board bolji ali ne znam koliko je nabavljiv sada i da li ne bi prešao 150e kada se uračuna i nabavka kutije.
  12. Predlog za risiver (PM6006 je samo pojačalo bez tjunera) - recimo Cambridge Audio AXR85. Za zvučnike: ELAC Debut B6 2.0, Q Acoustic Concept 20, KEF Q350, B&W 607, PSB Imagine XB, Dali Zensor 3 ... Bilo bi vrlo poželjno da posluša razne kombinacije iz već navedenih razloga, da ne ide na foru "aha, ovi su mi lepi na oko, naručuj". Ukoliko neki risiver nema optički ulaz, kao navedeni AXR85 (a TV ima izlaz) onda bi trebalo da se doda i neki jeftiniji DAC, kod nas može da se nađe FiiO Taishan, ne znam šta je dostupno tamo i po kojim cenama.
  13. Nema neke logike da kupuješ bilo koji 5.1/7.1 AVR ako već hoćeš stereo.
  14. Baš hoćeš stereo risiver ili može pojačalo?
  15. Nije do toga što su duplo skuplje, već do njihove niske impedanse od samo 22 oma. Izgleda da to pojačalo ne može da radi kako treba sa takvima (tako da jeste do njega, loš dizajn očigledno), pa je zbog toga preporučljivo da uzmeš neke sa većom impedansom, verovatno 250+ oma da bi bio siguran da neće biti zujanja, mada bi možda i neke od 150-250 oma bile OK, ali to se ne može znati bez probe. "With an output impedance of 10 ohms, these aren’t really geared towards driving sensitive IEMs and it shows with a noticeable buzz/hum. With higher impedance headphones the buzz disappears but it was still present on sensitive full-sized cans." U prvom linku piše da se dobro slaže sa Beyerdynamic DT990 Pro (250 ohms).
  16. Pokušaj da pozajmiš neke da bi utvrdio da li se ne radi možda o neispravnom DAC/AMP-u.
  17. Da li si probao neke druge slušalice na Matrix-u?
  18. Naravno, samo sam odgovorio na pitanje da li može. Pitanje je da li je nova članica koja se ne razume spremna da se upusti u kupovinu polovne opreme.
  19. Može i phono pretpojačalo (~30-35e na KP-u) i neki komp. zvučnici (tipa Microlab FC330 ili nešto bolje), ali to već spada u "no comment" kategoriju za mnoge članove foruma, što je i razumljivo ...
  20. Ali nemaju USB DAC tako da nećeš moći da povežeš komp osim ako kojim slučajem imaš optički izlaz na ploči ili bi eventualno mogao da kupiš SPDIF header koji bi povezao na ploču ako je moguće. PM5005 nema nikakav. Onkyo A-9130 ima, ali opet samo koaksijalni i optički ulaz. USB DAC modeli koje vredi uzeti idu od 80-ak evra naviše, to su FX Audio X6 (KP), Dragonfly Black (domaća radnja sa 2 god. garancije), Topping D10 (opet KP) itd ... Pioneer A-30 i Denon PMA-720AE su još neki interesantni modeli, oba bez DAC-a.
×
×
  • Create New...