Jump to content


Zoran2

Članovi
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Zoran2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Navodno po Kenrick Saundu, Cardas je postigao tu neutralnost i njihova cela Golden Ratio linija kablova je poznata po tome. Opet, sve zavisi od sistema. Na mojim JBL-ima je ugradjen Modul DSL-K742.
  2. Kada sam pomenuo "pomeranje dzigerice" mislio sam upravo na to. To je neki izraz iz osamdesetih. Apsolutno je vazno da JBL i na velikoj snazi ima svoj prepoznatljiv zvuk, posebno sa dzez muzikom. To je upravo i postignuto zamenom skretnica. Ja doduse i ne slusam muziku preglasno ali se spustanjem frekvencije basa postigla dinamika i na veoma maloj snazi. Bas je kako da se ispravno izrazim, puniji ali i u isto vreme izuzetno prijatan za uvo.
  3. Nekako u to vreme i nisam imao neku potrebu za jacim pojacalom. Ucinilo mi se da je 30W sasvim dovoljno. Accuphase je prodat i sada sam ubacio Moon 600i. Malo je jaca dinamika Ustvari, i srednji opseg je malo bolji, doduse zahvaljujuci i hornama.
  4. Znam par momaka koje su svoje stotke preradili i to zvuci mnogo dobro.
  5. Zvucao je odlicno ali ja sam hteo da bas ide nize. Mogli su da ga spuste i na 18Hz ali to je extra $2500.00. I ovako drma. Preslusavao sam neke stvari sa dubljim basovima. Ma idi, pomeraju dzigericu. Nema sabvufera koji moze da pridje.
  6. Ja licno nikada nisam imao problema sa kupovinom ili prodajom na Audiogonu. Nova skretnica je stavljena na S4600. L220 je prodat.
  7. Izvini, samo da se nadovezem na svoj prethodni komentar. Ako ikako mozes izbegni bilo kakve softvere ili korekcione sprave. To ti je ulazak u pakao. Ja sam provodio dane i dane. uz Accuphase. Svaka traka ili ploca drugacije zvuci. On u memoriji ima izmeren sobni prostor i onda prilagodjava zvuk.
  8. Svi kablovi ukljucujuci i power kablove su Cardas. Za moj sistem jedni od najboljih kablova. Ima i daleko boljih ali mi je vec muka od isprobavanja.
  9. Koliko sam cuo Dirac je odlican softwer. Kada sam odlazio iz Srbije poneo sam sa sobom sve kasete. ploce i CD. Neke zvuce lose tako da je Accuphase velika pomoc. Svi oni vokali koji nisu mogli da se razumeju sada su razumljivi, takodje pomaze i u muzici u srednjem opsegu. To je zapravo procesor / ekvilajzer i vise namenjen je da se koristi uz Accuphase opremu ne bi li se dobio potpuni potencijal. Ja ga iskreno i ne koristim vise. Sound tec je mala kompanije i bavi se akustikom enterijera. Ovu sliku sam im ja poslao ali su odmah primetili da nisam uradio kako treba. Sada radim sve iz pocetka. Zvucnici ce sada biti dalje od zidova.
  10. Ma lepo su oni zamislili ali sam ja sve upropastio sa ovom policom. Nabio sam zvucnike uz same zidove. Uskoro ce to sve izgledati drugacije.
  11. Nije drvo ali lici. To je poly plastika a ispod je izolacija. Nazalost vdi se svaka trunka prasine. Stavljam nove slike cim sve ponovo povezem. Sve je jos u haosu.
  12. Ne. zasto. Komentar je potpuno na mestu. Pa ovo zato i postoji da bi ljudi razmenjivali misljenja. Covek je jednostavno hteo da pokrene posao ali je izabrao lose vreme. Kao sto sam i napisao na jednom forumu, HI FI je na Istocnoj obali na umiranju. U to vreme Luxman se pravio samo za Japansko trziste i mislio je da je pravi trenutak, ali.........
  13. Standardne skretnice su zamenjene Linkwitz skretnicama. Celo unutrasnje ozicenje je Cardas Gold Ratio. Kontakti su od Rodijuma Bas refleks tunel je siri sa usmerivacima vazduha. Bas sada putuje vise za 3 cm i daleko je dublji.
×
×
  • Create New...