Jump to content


djiga

Članovi
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by djiga

  1. Glava je kupljena u martu ove godine. Prodajem je zbog nekompatibilnosti sa mojom rucicom. Originalno pakovanje. Kontakt u inbox ili na 060 67 38 456. Cena je 100e.
  2. Samo da se i ovde zahvalim @Fatheru na dolasku i razmeni znanja i iskustava vezanih za setup gramofona. Probali smo 3 varijante Ortofona, OM 10, OM 10 super i OM 40. Mom ukusu i mojim usima je najvise legla OM 10 Super, na nju cu verovatno i da idem jer Nagaoka nije za ovu rucicu. Nagaoka je zvanicno na prodaju, pa ako nekog zanima....
  3. Ako dodje MC glava, mora da leti Sansui
  4. @Krca44 Nikako. Ili menjam gramofon ili Nagaoku...
  5. @RingeRaja Hvala, ali to mi je malo teze za nabaviti i kasnije za odrzavati. Treba mi nesto malo dostupnije...
  6. @Krca44 Od shellova imam samo onaj koji je isao uz Akai (klasican za ovaj brend) i repliku Technicsovog headshella. Ne znam da li ova dva odgovaraju 2M blue glavi. @Father Ova opcija mi zvuci odlicno (mada ne znam koje su razlike izmedju OM 10 i OM 10 Super). Svkako bih zeleo da vidim da li se one gadjaju sa mojom rucicom jer ulaze u cenovni rang mog budzeta... Pre par dana sam probao ovu Nagaoku na Technics gramofonu (SL 1700, konkretno). Sa oba shella sam dobio 7Hz, doduse bilo je sve malo na brzinu, nisam podesavao geometriju. Tu je npr gazna sila bila 1.8gr kao sto Nagaoka predlaze, a antiskating sam morao da spustim na 1.1-1.2. Svakako bolje nego na mom Akai gramofonu. Kada sam instalirao AT 95 na Technics, 9Hz je pokazalo na snimku. Ova Nagaoka mi je bas dopada...ili cu da menjam gramofon zbog nje ili cu da jednostavno prilagodim glavu mojoj Akai rucici, to je to.
  7. Da li neko od Vas dobrih dusa poseduje Ortofon OM 10 super ili 2M red glavu i da li bi bio voljan da jedan dan kada je slobodan svrati na kafu, sok, pivo i ponese ortofon sa sve headshell-om da napravimo test?
  8. Ali ja volim svoje HPM 40 zvucnike Moj glavni izvor zvuka je gramofon i kolekcija ploca mi je mnogo vec od kolekcije diskova. Volim taj lep, topao, vintage zvuk koji daju ove kutije... Ali ako bih i radio upgrade zvucnika, koje bi Vi preporucili?
  9. Pozdrav svima. Imam gore pomenuti Denon CD player i ovih dana planiram upgrade na Cambridge Audio. Mozete li mi reci misljenje i licna iskustva u vezi sa Cambridge playerom? Zanima me koliko cu realno i objektivno cuti razliku u odnosu na ovaj Denon? Cambrigde je 5 do 7 puta skuplji player od ove trocifrene serije Denona, da li makar svira duplo bolje? Sto se tice sistema na koji ce Cambridge biti nakacen, to je vintage set Sansui AU 317 pojacalo, Pioneer HPM 40 zvucnici i Mogami/Neutrik interkonet. Da li ce Cambridge dati svoj maximum na vintage opremi ili ne? Hvala unapred.
  10. Novi headshell/stari headshell. Probacu sutra opet sa tom opcijom zamene headshella. Da li da povecavam gaznu silu za snimanje ili da ostane 1.75? Rucica je skoro pa ista, ima malo razlike...
  11. Ja sam headshell menjao...ovaj sto je sad namontiran ima 9.2 gr ja mislim...
  12. @Father je uradio test i ispalo je ovo. Ja se ne razumem u ove stvari, ali svakako mi je rekao da ovo nije bas najbolje i da sumnja da je efektivna masa rucice dosta velika. Ja sam snimak snimio 2xcinc, 1x 3.5 banana iz Tape Out izlaza u laptopov mikrofonski ulaz preko SoundForgea. Podesio sam u samom recording deviceu nivo da ne pikuje u crveno, toliko znam. Gazna sila je 1.75 a anitskating je podesen na max 3 prilikom ovog snimanja.
  13. Desava se upravo to sto ste napisali. AS radi kako treba...
  14. Svasta ste Vi ovde napisali, hvala na misljenjima i sugestijama mada gomila stvari je ovde meni nepoznata. Razumem se u ove stvari, ali ne toliko Sto se tice antiskatinga, uvideo sam da sto je veca razlika izmedju VTF i antiskating podesavanja to je bolje. Npr, stavio sam VTF na 1.6 a antiskating na max 3 i na test ploci sam dobio zeljeni rezultat. Sto vise podizem gaznu silu to rucica ide ka innergroove delu tj centru tanjira.
  15. Unapred. Probao sam i sa 2gr, isto. Evo sad je kao uspelo sa gaznom silom od 1.75gr i antiskatingom na maximumu. Nije idealno ali mnogo bolje.
  16. Pozdrav svima, nadam se da mi neko moze pomoci da resim ovaj "cudan" problem. Relativno skoro sam kupio novu glavu (Nagaoka MP-110). Do nje sam koristio AT-95E. Sve je bilo ok, do skoro kada sam uzeo da pustim neke ploce koje nisam slusao neko vreme. Te ploce su na odredjenim mestima preskocile, sto mi je bilo cudno jer znam da nisu ranije preskakale. Sve je podeseno sto bi se reklo u milimetar. Imam i Baerwaldov protraktor sa ogledalom, vagicu za menerenje gazne sile, polica mi je pod libelom...Ali kad sam uzeo RTB test plocu da namestim antiskate, tu je nastao problem. Sa AT 95E je sve bilo ok. Gazna sila je bila 2.0gr antiskate podesen na 2 i na nenarezanom delu ploce igla se ponasala bas kako i treba. Nagaoka je na 1.8gr, podesio sam antiskate na istu toliku meru ali igla bezi ka sredini tanjira. Cak i kad podesim antiskate na maximalnu vrednost (3), takodje igla ide ka unutrasnjoj strani (malo sporije ali svkako ide). Iz nekog razloga mislim da tu lezi problem jer je sila vuce na unutra pa kad naidje na malu nepravilnost u gruvu ona skipuje unapred. Probao sam sa dva headshella. Jedan koji je bio uz sam gramofon (laksi 7.5gr recimo) i sa novim koji sam kupio kod Tome (9.1gr). Mislio sam tu mozda ne lezi problem medjutim bilo je isto. Nagaoka je teza od AT ali u specifikaciji mog gramofona pise da mogu glave od 4 do 12gr. Nagaoka je teska oko nepunih 7. Svakako rucica ima dovoljno prostora da se tegic povuce pozadi radi dobijanja zeljene gazne sile, tako da nije to. Stvarno ne znam u cemu je problem pa se nadam da neko od vas mozda zna ili je mozda prolazio kroz isto. Svaki savet i sugestija ce znaciti. Hvala unapred.
  17. Ok, sta kupiti onda, 2M Red ili Super OM10? Ili mozda (ovo je malo off topic) Nagaoka MP-110?
  18. Zanima me kolika je razlika izmedju AT-95E i Ortofon OM 10 Super ili 2M Red? Da li je osetno primetna razlika u zvuku, kvalitetu i trackingu (IGD)?
×
×
  • Create New...