Jump to content


djiga

Članovi
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

About djiga

  • Birthday 11/18/1986

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

987 profile views

djiga's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Glava je kupljena u martu ove godine. Prodajem je zbog nekompatibilnosti sa mojom rucicom. Originalno pakovanje. Kontakt u inbox ili na 060 67 38 456. Cena je 100e.
  2. Samo da se i ovde zahvalim @Fatheru na dolasku i razmeni znanja i iskustava vezanih za setup gramofona. Probali smo 3 varijante Ortofona, OM 10, OM 10 super i OM 40. Mom ukusu i mojim usima je najvise legla OM 10 Super, na nju cu verovatno i da idem jer Nagaoka nije za ovu rucicu. Nagaoka je zvanicno na prodaju, pa ako nekog zanima....
  3. Ako dodje MC glava, mora da leti Sansui
  4. @Krca44 Nikako. Ili menjam gramofon ili Nagaoku...
  5. @RingeRaja Hvala, ali to mi je malo teze za nabaviti i kasnije za odrzavati. Treba mi nesto malo dostupnije...
  6. @Krca44 Od shellova imam samo onaj koji je isao uz Akai (klasican za ovaj brend) i repliku Technicsovog headshella. Ne znam da li ova dva odgovaraju 2M blue glavi. @Father Ova opcija mi zvuci odlicno (mada ne znam koje su razlike izmedju OM 10 i OM 10 Super). Svkako bih zeleo da vidim da li se one gadjaju sa mojom rucicom jer ulaze u cenovni rang mog budzeta... Pre par dana sam probao ovu Nagaoku na Technics gramofonu (SL 1700, konkretno). Sa oba shella sam dobio 7Hz, doduse bilo je sve malo na brzinu, nisam podesavao geometriju. Tu je npr gazna sila bila 1.8gr kao sto Nagaoka predlaze, a antiskating sam morao da spustim na 1.1-1.2. Svakako bolje nego na mom Akai gramofonu. Kada sam instalirao AT 95 na Technics, 9Hz je pokazalo na snimku. Ova Nagaoka mi je bas dopada...ili cu da menjam gramofon zbog nje ili cu da jednostavno prilagodim glavu mojoj Akai rucici, to je to.
  7. Da li neko od Vas dobrih dusa poseduje Ortofon OM 10 super ili 2M red glavu i da li bi bio voljan da jedan dan kada je slobodan svrati na kafu, sok, pivo i ponese ortofon sa sve headshell-om da napravimo test?
  8. Ali ja volim svoje HPM 40 zvucnike Moj glavni izvor zvuka je gramofon i kolekcija ploca mi je mnogo vec od kolekcije diskova. Volim taj lep, topao, vintage zvuk koji daju ove kutije... Ali ako bih i radio upgrade zvucnika, koje bi Vi preporucili?
  9. Pozdrav svima. Imam gore pomenuti Denon CD player i ovih dana planiram upgrade na Cambridge Audio. Mozete li mi reci misljenje i licna iskustva u vezi sa Cambridge playerom? Zanima me koliko cu realno i objektivno cuti razliku u odnosu na ovaj Denon? Cambrigde je 5 do 7 puta skuplji player od ove trocifrene serije Denona, da li makar svira duplo bolje? Sto se tice sistema na koji ce Cambridge biti nakacen, to je vintage set Sansui AU 317 pojacalo, Pioneer HPM 40 zvucnici i Mogami/Neutrik interkonet. Da li ce Cambridge dati svoj maximum na vintage opremi ili ne? Hvala unapred.
  10. Novi headshell/stari headshell. Probacu sutra opet sa tom opcijom zamene headshella. Da li da povecavam gaznu silu za snimanje ili da ostane 1.75? Rucica je skoro pa ista, ima malo razlike...
  11. Ja sam headshell menjao...ovaj sto je sad namontiran ima 9.2 gr ja mislim...
×
×
  • Create New...