Jump to content


Fokus

Članovi
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

About Fokus

  • Birthday 11/19/1968

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Aleksinac

Contact Methods

  • Skype
    sasa.fokus.aleksinac

Recent Profile Visitors

1,322 profile views

Fokus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Posle malo preslusavanja, kupljena su dva Denon pojacala 880R i 680R i 6 Canton Plus XL zvucnika. 4 komada za glavni prostor i 2 za sprat. Slusali smo Bose AM5 V, uz 1 par Cantona to bi bilo najbolje resenje, ali iz finansijskog razloga nisu kupljeni. Za malo pa kostaju (polovni) kao sve ovo sto je kupljeno. Mada i 2 para Cantona zvuci jako dobro, u odnosu na cenu kostanja cini se kao best buy.
  2. Sinoc sam slusao mini liniju Sony MHCV11 i iako je ono zanimljiva igracka ne moze da sluzi kao glavni izvor zvuka za kafic defiitivno. Sledece na redu za slusanje je Bose AM5 V i nekako predosecam da bi to moglo da bude prava stvar...
  3. I ja sam tako planirao da kupimo, ali su mu onda ponudili te Sony linije - i sad ne znam sta dalje . SONY Mini linija MHC V11 CEL
  4. Sta mislite o ovome? Preporucili mom pasi, a ja nemam iskustva a nisam ni cuo? https://www.emmezeta.rs/multimedija/audio/audio-sistemi/53806/sony-mhcv77dw-audio-sistem/
  5. Pokusavam polovno da nabavim, budzet par stotina eura, mislio sam neki USB DAC jer PC nema digitalni audio. Muzika nece biti glasna, ali bih preporucio kupcu da ima rezerve u pojacalu i zvucnicima ako nekad zatreba. Zato se i razmisljam za Dali i Monitor Audio u odnosu na ove male Cantone , trebalo bi i vise basa da imaju.
  6. Treba premeriti iskljucene zvucnike unimerom, za 8 oma bi trebalo da je preko 6 oma, to mi je rekao jedan audiofil, elektronicar. E sad ako neko to moze da premeri pa da javi bilo bi zanimljivo da saznamo sta im to znaci 4-8 oma. Nego ja sam nesto gledao oglase pa mi zapali za oko DALI Concept 2 i Monitor audio BX2. To je malo skuplja varijanta od Cantona, videcu da li se uklapa u budzet investitoru. Sta mislite o tome? Predlog za pojacalo za njih?
  7. Da li par Canton XL moze da puni 30m2 ? Prilicno su malecki. Tu ima i problem jer na njima pise otpor 4-8 oma, a kad se dva para zvucnika vezuju na pojacalo, moraju da budu od 8 oma, tako da nisam siguran mogu li ovi Cantoni? Da li neko zna mogu li 2 para Cantona na pojacalo ili 5.1risiver?
  8. Da, mislio sam na konkretne predloge koji mali zvučnici , pojačalo, izvor PC+mali DAC ili šta već, nemam iskustva tu. Što reče spachek da ne košta bubreg ipo za početak.
  9. Hvala na odgovoru, to je malo komplikovano za izvesti jer je u pitanju Aleksinac, 200 km daleko. Mislio sam na neke predloge konkretne, evo sada sam video na KP JBL control2 2 para za 160 eur. Razmišljao sam i o Wharfedale Diamond 220. Da li to završava posao? Nije potrebno ozvučenje za diskoteku već za prijatnu, opuštenu atmosferu.
  10. Pozdrav svima, pasa otvara kafic u 2 nivoa 2x30 m2, sta bi ste preporucili od opreme, neka budget varijanta ali pristojna. Zvucnici 2 para (za oba nivoa po par), pojacalo i izvor zvuka. Ili sta vec najvise odgovara za kafic.
  11. Cestitam na kupovini i uzivaj sada . Inace imamo isti USB kabli. Ako dodje do promene i predjes na coax, ocekujemo utiske.
  12. Ja bih uzivao u kupovini da sam na tvom mestu jer je kupovina jedno veliko zadovoljstvo. Slatke su to muke dok biras. Siguran sam da neces pogresiti bilo koji da kupis jer i Arcam i Rega su odlicni uredjaji i odlican izbor. Ne zamaraj se mnogo sa tim finesama jaci bas ili vise dinamican itd, itd. I da ima razlika u zvuku mislim da je sve to minimalno da bi presudilo u izboru. Jer ako neki uredjaj ima slab bas ili mu nesto drugo fali onda ne bi bio vrhunski uredjaj a Arcam i Rega to jesu.
  13. To je tacno i bilo bi mi krivo priznajem, ali da nije akcija mnoge stvari bi nam bile mnogo teze dostupne, bolje je da ih ima nego da ih nema. Ali nisam ni ja uvek bio te srece da sve kupim jeftino. Mislim da je to slucaj sa svima nama. Neki put prdjemo dobro, neki put kupimo po regularnoj ceni. Takav je zivot. Ja se samo pitam (uopsteno) da li je moguce da nesto sto se prodaje za 700 moze prodavati i za 400 a da se trgovcima to isplati ili je to bila prodaja sa minusom.
  14. Ne bih se bas slozio da je One HI-FI po ko zna koji put za...o one... Kad je skupo, sto je skupo, kad bude akcija i neko iskoristi priliku onda je neko nekoga zaj....Ja mislim da je dobro i da treba da ima sto vise akcija pa i po cenu da je neko zaj...
  15. +1 za Regu. Cele godine je slusam preko USB i uzivam. Jedva cekam da cujem kako radi preko coax. Nisam mnogo pratio iRdac ali su Regu debelo ishvalili kako je uradjena. I kao sto je kolega vec napisao ne treba ti dodatno napajanje. A adapter ces nabaviti kasnije. Nisu ista klasa ...
×
×
  • Create New...