Jump to content


brk-cic

Novi članovi
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by brk-cic

  1. Pozdrav svima! Da ne bih otvarao novu temu postavicu pitanje ovde. Imam problem sa CD changerom u automobilu, Mislim da se radi o Philips-u RC 026. Ucita cd, ali nakon nekog vremen- pocne da preskace i na kraju kad prebacim na neki drugi CD ne moze da ucitavise nijean. Uredjaj je malo stariji, kao i sam automobil '98, a moje pitanje je da li ima neka preporuka za majstora/servis koji bi mogao to da pogleda i nadam se popravi. Uredjaj je povezan samo jedini kablom, tako da se lako vadi iz auta. Ja sam otvorio uredjaj i dosao do lasera i obrisao sam ga ali samo suvim stapicem za usi i nista se nije promenilo. Hvala na odgovorima.
  2. A da li ostali imaju problem kao i ja sa izuzetno tihim surround zvukom, bez obzira da li je to dolby digital, dts, dts HD, dobly true HD. Da bi iole imao srednju jacinu treba da pojacam na -10 dB. Pocinjem da sumnjam da nisam nesto dobro podesio u xbmc-u ili sl...
  3. Pozdrav ljudi! Zanimaju me vasa iskustva sa pojedinim formatima muzike, bilo u stereo bilo u surround varijanti. Ima li razlike u zvuku izmedju mp3 na 192kbps i flaca ili CD-a, pretpostavljam da u mnogome zavisi i da li muziku slusate na laptopu ili na hifi sistemu od 5000 eur i vise... Ono sto ja posedujem je verovatno neki entry do middle level sistem koji se sastoji od (H/K AVR 370 + JBL ES80 + Wharfedale WH2). Nemam sw, i ove wharfedale sam kupio pre desetak dana da premostim dok ne skupim lovu za ostatak ES serije. S obzirom koliko sam ih platio, zadovljan sam kako sviraju. Da se vratim temi.. Sto se tice muzike meni se cini da deklarisanje necega kao mp3 (320kbps) ili flac nije bas "egzaktna nauka". Ono sto hocu da kazem je da ima dobrih mp3-jeva na 320kbps isto kao sto ima losih flacova. Vrlo cesto ako je mp3 stvarno dobro odradjen nemoguce je cuti razliku ako ga uporedjujete sa nekim lose ili srednje "odradjenim" flacom. Recimo, skinuo sam neki Pavarotti-jev album (flac) koji je bio losiji nego bilo koji mp3. Prvo sto je bio tih (morao se slusati na vise od -20dB), a drugo imao je raznorazne sumove i "nepreciznosti" u reprodukciji. Pre neki dan skinem flac album Chet Baker-a, pogledam folder, kad ono tezak vise od 1GB.. Pustim ga pomocu xbmc-a i vidim 5890 kbps, 24b/s, 192kHz i stvarno se odlicno cuje. Posle toga pustim originalni cd i konstatujem da stvarno nema nikakve razlike u zvuku. E sad standardni flac je 700-900kbps, 16 ili 24 b/s i skoro uvek 44.1 kHz i jedna pesma sa takvim karakteristikama je cca 10-20 MB, a ovaj Chet Baker jedna pesma 100MB. Da li je zvuk 5 ili 10 puta bolji u odnosu na standardni flac -NE, a da li je uopste bolji - mozda jeste, ali mozda je to samo autosugestija. Slicna stvar se desava i sa surround zvukom. Recimo danas sam gledao sa DTS HD msts, koji je bio vrlo tih slusao sam ga na -15 do -20 dB. Cini mi se da nisam cuo neku preteranu razliku u odnosu na obican dts (koji je ipak loosy format).
  4. A gde da nabavimo filmove ili koncerte sa dth hd ms ili dolby true hd? Naravno osim kupovine originalnog bluray-a.. Na dva torrent pretrazivaca koja ja koristim (ovaj najpoznatiji i jedan rumunski) vrlo je malo takvih filmova i to su uglavnom neki animirani ili neke americke gluposti..
  5. brk-cic

    Šta se gleda?

    Pozdrav svima! Evo da se i ja upisem u temu . Uskoro ce dodela Oskara, pa sam se poslednjih dana bacio na gledanje "kandidata". Pogledao sam Capitain Phillips - odlican triler 8.5/10, Wolf from wall street - ok ali nista posebno 7.5/10, 12 years a slave - verovatno najozbiljniji kandidat za najbolji film 9/10, Gravity - americka glupost 5/10. Sinoc sam pogledao i italijanskog kandidata za najbolji film izvan engleskog govornog podrucija La grande bellezza - odlican je 9/10. Produkcija moze da se meri sa bilo kojim hollywood-skim filmom, ali film ipak nosi i neku poruku. Fenomenalni kadrovi Rima! Spremam se u narednih nekoliko dana da pogledam belgijskog i danskog kandidata (Broken circle breakdown i Hunt) Sto se tice ovih filmova "koji iskacu iz holivudskih sina" ,a o kojima se pricalo na prethodnih par strana, preporucujem sve od Bunuela a posebno http://www.imdb.com/title/tt0075824/ ako ima neko ko nije gledao
  6. brk-cic

    Kakav oglas...

    A sta mislite o kablovima sa ova dva oglasa: http://www.kupujemprodajem.com/Kablovi-Oehlbach-bi-wiring-10291310-oglas.htm?filter_id=2547696 http://www.kupujemprodajem.com/OEHLBACH-Stream-Line-2-x-4-00-mm2-9882917-oglas.htm?filter_id=2547696 Kada sam kupio pojacalo i zvucnike sam kupio neke bezveze kablove 2x2.5 koji su kostali cca 150 rsd/m, mada mi ni zvucnici nisu neka visoka klasa (jbl es80)..
  7. Citao sam stvarno, ali kad sam video ovaj podnaslov Recording sam se skroz iskljucio jer sam mislio da to vise nije o daljinskom. Ali svakako ni posle reseta daljinskog nisam resio problem. Da li je moguce potpuno promeniti frekvencije d3 recivera ili avr recivera?
  8. A kako se to radi?! Citao sam uputstvo ali nisam uspeo nigde da nadjem..
  9. Pozdrav svima! Imam jedan pomalo cudan "problem". Imam h/k avr 370 koji je optikom povezan sa sbb d3 reciver. E sad... Kada sam dobio h/k malo sam cackao njegov daljinski (one learn funkcije). Ne secam se tacno sta sam ga sve "naucio" ali bili su to volume +/-, ch +/- i sl.. Sada kad pritisnem volume up na h/k daljinskom to mi sbb reciver prepoznaje kao (6), tako da svaki put kad hocu da smanjim dB na h/k ja promenim kanal na sbb-u. A to me ozbiljno sprecava u slusanju mezzo-a Da li neko zna kako mogu da se promene "frekvencije" ili na h/k daljinskom ili na sbb d3 reciveru. Odnosno treba mi da svaki daljinski kontrolise samo svoj uredjaj (d3 sam namestio da mi pali gasi i smanjuje pojacava tv, tako da h/k daljinski treba samo da mi upravlja pojacalom). Da udaljim uredjaje nema svrhe jer sam ih vec razmakao i stoje na jedno 1,5 m rastojanja ali h/k daljinski ima mnogo jak signal..
  10. brk-cic

    HK AVR

    Najverovatnije je trafo. Zuji otprilike gde ulazi naponski kabl (zadnja strana - levo). Zvao sam i servis u NS-u i oni su mi rekli da je najverovatnije trafo. Kaze da to zavisi od toga kako je "izliven" ali da je to manje vise uobicajeno da se cuje. Zaboravio sam da kazem da taj zvuk nakon nekog vremena (kad se uredjaj zagreje) prestane. Da li ima potrebe da kupujem neki UPS ako se trafo cuje zbog napona?
  11. brk-cic

    HK AVR

    Dobio sam garanciju mesec dana. Upravo sam i postavio pitanje vezano za ovo zujanje da bih video da li da je aktviram.
  12. brk-cic

    HK AVR

    Nije ventilator. Ventilator se uopste ne pali. Bar za sad. Shvatio sam da posle nekog vremena taj zvuk nestane, pa tako da se nadam da nije nista pokvareno..
  13. brk-cic

    HK AVR

    Elem, kupih hk avr 370. Sada imam jedno pitanje. Kad ukljucim uredaj nakon jedno tridesetak sekundi pocne da se cuje neko relativno jako "zujanje". Najslicnije je npr kad pocinje da radi cd rom ili kad se pali procesor, samo malo jace. Kad sam blize pogledao odakle se cuje cini mi se da je na zadnjoj levoj strani otprilike gde se ukljucuje naponski kabl. Da li to treba da me zabrinjava?
  14. Meni i dalje nije jasno kako se koristi "sposobnost" avr-a za obradu videa. Ja imam hk avr i imam dosta hd (mkv) filmova na kompu. Trenutno filmove gledam tako sto preko hdmi (1.4) povezem pc i reciver. Sada mi tu nije jasno je li ja koristim resurse kompa (graficku) za proizvodnju tog videa pa kad digitalni signal dodje do recivera onda ga on malo "ispegla"?! Kako da maximalno iskoristim mogucnosti avr-a gledajuci .mkv filmove?
  15. brk-cic

    HK AVR

    Kakva dijametralno suprotna misljenja.. Pa sta da radim ljudi?
  16. brk-cic

    HK AVR

    Pozdrav svima! Imam ponudu da dosta povoljno kupim hk avr 270, ali reciver nema garanciju. Koliko se cest takvi uredjaji kvare, sta se najcesce kvari i koliko kostaju neke najcesce popravke? Sta bi najbolje islo sa hk-om. Meni su prvo pali na pamet jbl es80, wharfedale 10.7, Klipsch RF62 II.. Hvala svima na odgovorima i sugestijama!!
×
×
  • Create New...