emil

Članovi
 • Content Count

  79
 • Joined

 • Last visited

About emil

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 01/01/1970

Contact Methods

Profile Information

 • Location
  Vršac
 • Interests
  Planinarenje, priroda, trcanje, biciklizam...

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ipak mora pre-out da ima. Barem kod postojećeg Onkya. Tape-out nije u funkciji za digitalne ulazne signale: When choosing a connection format, bear in mind that the AV receiver does not convert digital input signals for analog line outputs and vice versa. For example, audio signals connected to an optical or coaxial digital input are not output by the analog TV/TAPE OUT.
 2. Samo filmovi. Za stereo muziku je zadužen SPDIF sa strane računara i Hypexa. Kao što sam u prvom postu naveo "...pa mi AV risiver služi isključivo za HDMI video svičing (sa računara ili D3 prijemnika na TV) i za napajanje centralnog i zadnjih zvučnika."
 3. Hm, da, to jeste bitno i nije za zamenarivanje. Gledam neke testove i preporuke... Sony STR-DN1080 i Denon AVR-X3500H su kao neke "best buy" opcije. Ali da li su odgovarajuća zamena za Onkyo 807? Još neke preporuke?
 4. Ovo 600-700€ mi se više sviđa. Pojačavaće "samo" zvuk za centralni i zadnje zvučnike pa maltene audio sekcija i nije preterano bitna.
 5. Hypex ima daljinski za biranje ulaza i volume control, nije klasičan snagaš. Tonske komande, EQ i slično preskačem tako da Tape Out teoretski može da se koristi. Soba mi je relativno mala za projektor i platno, vek trajanja sijalice retko dodje do 50-60% od navedenog tako da ostajem kod LED TV.
 6. Zadovoljan sa Onkyom. Osim što od 7 pojačala koristim samo 3. Maltene kao da je AV pretpojačalo. Matična ploča ima HDMI izlaz ali ne koristim Intel grafiku nego imam ugrađenu Radeon R7 250 sa HDMI, DVI i Display port izlazima. Koristim HDMI (i SPDIF za muziku) Rastegljiv Koliko mora -toliko. U (finansijski) najgorem slučaju novi AV risiver koji podržava 4K i ima pre-out? Ili mogu tape-out sa AV risivera da spojim na Hypex analogne audio ulaze pa mi pre-out i nije neophodan?
 7. Planiram nadgradnju Full HD sistema na 4K. Sada korsitim Onkyo TX NR 807 AV risiver i Panasonic plazmu. Oko TV-a nemam neku dilemu (ili ću o tome u drugom podforumu) ali šta umesto Onkya? Ranije se Yamaha preporučivala i "podrazumevala" kao logičan izbor. Situaciju dodatno komplikuje to što za front zvučnike koristim Hypex ugradna DSP pojačala pa mi AV risiver služi isključivo za HDMI video svičing (sa računara ili D3 prijemnika na TV) i za napajanje centralog i zadnjih zvučnika. Sa računara muzika ide preko SPDIF na Hypexe (FA123) a HDMI slika+zvuk ide na Onkyo a za filmove sa Onkyo pre-out na Hypex RCA analogni ulaz. Koje su moguće varijante? U finansijski najgorem slučaju novi AV risiver koji podržava 4K i ima pre-out?
 8. emil

  Moj eksperiment

  Da, D klasa. Pogrešno sam kucao. Da, upravo ti moduli. Jedan kanal, 3 pojačala.
 9. emil

  Moj eksperiment

  Ne bih se bavio ocenjivanjem. Amater sam. Ja sam zadovoljan a bilo je par Hifi entuzijasta da čuju i kažu da je OK. Jedan je rekao odlično ali se čuje da je "samo" A klasa. Ne znam šta to znači. :)
 10. emil

  Moj eksperiment

  Pa ovo nije više 5.1 sistem. Za stereo zvuk rade samo računar, Hypexi i zvučnici. Onkyo i ostali zvučnici su samo za filmove. A da su poveliki, jesu a i prilično teški. Gornja kutija (sa srednjim i visokim) ima preko 25Kg a donju ne mogu da izmerim. Zajedno sigurno preko 70Kg. Ima Troels isti projekat u manjoj (plićoj) kutiji, bass reflex sistem, ali ja sam hteo transmisiju.
 11. Ukratko da predstavim svoj sistem. Nadgradio sam svoj 5.1 sistem koji se sastojao od Onkyo AV risivera i Monitor Audio BR5 5.1 sistema zvučnika. Zamenio sam BR 5 podnostojeće zvučne kutije sa kutijama iz projekta Troelsa Gravesena SEAS ER (osim što je srednjotonac iz projekta SEAS NEXT) ali bez skretnice. Umesto skretnice i pojačala iz AV risivera upotrebio sam dva Hypex FA123 pojačala u A klasi sa DSP i DAC. Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom. Na master pojačalo sam doveo SPDIF signal sa računara i front pre-out sa Onkya na oba modula. Imam daljinski za Hypex pa je upotreba veoma laka. Doduše treba malo vremena da se navikne na 5.1 gde se kombinuju kontrole glasnoće za Onkyo i Hypex. Kutije su izrađene od 22mm MDF-a i furnirane hrastovim furnirom. Hypexe sam montirao spolja sa zadnje strane kutija. To bi bilo to.
 12. Moitor Audio BR5 i Monitor Audio BRW10 aktivni subwoofer. Crne boje, mint stanje, prvi vlasnik, kupljeni novi u 4Audio, slušani u kućnim uslovima. Moguća svaka provera. Kutije, račun, bi-wire kratkospojnik, spajkovi. . . Na poklon 2 x 2m Oehlbach 4mm2 bakar i 2 x 2m Oehlbach 2.5mm2 silver kablovi (vrednost kablova je 50 EUR) BR5 300 EUR, BRW10 300 EUR, komplet 550 EUR. Slike pogledajte na https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Monitor-Audio-BR5-BRW10-71477167-oglas.htm?filter_id
 13. PoÅ¡alji pa da i njih uslikam! 5007 deluje sliÄne izvedbe ali slike koje nalazim na netu nisu u visokoj rezoluciji ali izgleda mi da ima grec ispod HDMI ploÄe ali da na tom modelu grec ima hladnjak a ispod REON chipa je takodje neÅ¡to sa hladnjakom
 14. Grecov spoj ispod HDMI ploÄe, taÄno ispod REON Äipa je uzroÄnik problema. NJEGA treba ohladiti da ne bi pržio okolo!