Jump to content


mikeli74

Članovi
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mikeli74

 1. Urađeno je novo ožičenje, kondezatori, konektori, ali ne znam sa kakvim komponentama. Prodavac kaže da su dovedeni u top stanje. Drajveri i vešanja su solidnom stanju, a kabineti su ptešmirglani i prelakirani, i to dosta dobro. (ako se slabo razumem u zvučnike, u drvenariji se snalazim odlično) 😄
 2. Kada sam napisao u komšiluku, nisam mislio baš stan do stana. Pokušavam ovde da dobijem neku osnovnu pomoć, a blizina željenih zvučnika ne znači da postoji i mogućnost probe istih.
 3. Moj sistem je risiver Marantz 2250b, Rega planer 3 (stara verzija iz 80 - ih godina prošlog veka) gramofon sa Rega rp250 ručicom i AT95e glava sa pripadajućom iglom i zvučnici Onkyo SC660. Razmišljam o zameni zvučnika, i jedino što mi se sviđa a dostupno mi je bukvalno u komšiluku su Wharfedale Dovedale 3, na kojima je zamenjeno kompletno ožičenje, kondezatori i konektori, drajveri su u odličnom stanju, kao i kabineti. Cena im je 500 eura. Moje zvučnike mogu da prodam za nekih 180 do 200 eura. Da li srazmerno ovoh razlici u ceni mogu dobiti i srazmerno bolji zvuk. Nisam u mogućnosti da odradim zvučni test na Dovedale zvučnicima i da uporedim kolika je razlika u kvalitetu zvuka, pa vas zato molim za pomoć i savet. Dosta sam gledao po stranim forumima, ali konkretnog odgovara ne nađoh tamo. Unapred hvala!
 4. Ništa kod nas od Sansuia ne može da se nađe. Na KP je dosta loša ponuda. Svideo mi se jedan Pioneer sx838, o na osnovu onoga što sam o njemu našao na internetu može da posluži kao zamena za Marantz 2220b. Ipak mi je 700 eura povelika suma za risiver. Pioneer je oko 400 eura.
 5. Kupujem drveni wood case WC-22 za 22xx seriju Marantz risivera. Kontak telefon 0648056073
 6. Pojačalo i tjuner su u mint stanju, ekstra očuvani. Dosta snage uz topli zvuk je jedna od glavnih karakteristika ovog pojačala. Tjuner odlično hvata stanice. Cena kompleta je 230 eura Snaga pojačala je 65w. Dimenzije i pojačala i tjunera su 48x15x38 centimetara. Prodaje se samo u kompletu. Najviše bi mi odgovaralo lično preuzimanje, da ne razmišljam kako će ovaj komplet da prođe u transportu, i da se lično uverite u stanje uređaja. Ako se odlučite za ovakav vid preuzimanja, moguć je i dogovor oko cene. Kontakt PP poruke ili na telefon 0648056073
 7. Na mom 2220b je ta plastika pukla, pa sam morao da nesto improvizujem. Na svakom snimku na YT gde neko nešto radi oko bilo kojeg modela Marantza iz serije 22xx ta plastika je oštećena. Na koji model Samsuia kaonkretno da obratim pažnju? Kakvi su oni što se tiče zvuka? Slični Marantzu?
 8. Uh, veliki je ovo novac da bih se igrao. Ipak mislim da ću ići na neku jeftiniju i slabiju varijantu, tipa 2225 ili 2238. Do 300 evra. I da ga posle komplet refrešujem opet ću jeftinije i sigurnije da prođem.
 9. Rizik uvek postoji, pogotovo kada je jedan ovalo stari uređaj u pitanju. Hvala na odgovoru.
 10. Ja jesam ljubitelj Marantza, ali treba biti i realan kada je cena u pitanju. Hvala na odgovoru.
 11. Pozdrav! Hteo bih svoj Marantz 2220b risiver da zamenim za neki jači model. Konkretno me intetesuje Marantz 2250b. Ima par komada kod nas po oglasima, ali bih jedan izdvojio, jer je skoro osvežavan, menjani mu kondezatori, i ima wood case. U dosta dobrom je stanju i kozmetički. Cena mu je 700 eura. Da li jedan ovakav risiver vredi taj novac? Unapred hvala na odgovorima.
 12. Razmišljao sam i o tome, ali nema aplikacija za Android, već samo za Iphone.
 13. Ovde pretpostavljam da treba da ukucam MAC adresu rutera, što sam već i probao. Ali posle mi tražo korisničko ime i lozinku, a ne znam koji nalog da koristim. Na Vtuneru nema opcija za registraciju.
 14. Kako mogu da stupim u kontakt sa Savom?
 15. Na kutiju sam i mislio, ali sam pogrešno napisao.
 16. Hvala na linku. Kontaktiraću sutra ovog majstora. Ovde na slikama su samo stranice, a ja bi uradio komplet, stranice, gornju i donju stranu. Vidaću sa njim da li može da odradi komplet.
 17. Pozdrav. Uradio bih drvene stranice za moje vintage pojačalo i tjuner, pa ako može preporuka za nekog dobrog stolara koji bi to mogao kvalitetno da odradi.
 18. Uzeo sam Denon DNP 730 internet risiver, i sada bih se pretplati0 na Vtuner preko Denon radio stranice, ali tamo nema opcija za registraciju, vec samo za prijavljivanje. Molio bih za informaciju gde moram prvo da napravim nalog, da bih se posle prijavio i pretplatio na Vtuner?
 19. Kupujem internet radio risiver sa daljinskim, u cenovnom rangu do 250 eura. Ponude na telefon 062485045, Viber ili poziv.
 20. Ovo je trenutni položaj zvučnika u prostoriji gde izvlačim neki maksimum iz njih.
 21. Probao sam više položaja zvučnika u prostoriji, i uvek isto.
 22. Pozdrav. Molio bih savet u vezi izbora zvučnih kutija za gore navedeno pojačalo. Trenutno slušam postavku sa Onkyo SC660 zvučnim kutijama, ali mi je bas dosta bučan, bruji. Visoki tonovi su dosta piskavi, nejasni, isto kao i vokal. Imam fond od nekih 350 eura za zvučnike. Trenutno što kod nas ima u ponudi (polovno na KP) i što bi mi cenovno odgovaralo su sledeće zvučne kutije - Wharfedale Dovedale 3 50w (što mi deluje malo čudno, uzevši u obzir da je bas 12 inča), Celestion Ditton 33 takođe 50w i Visaton Vib 100w. Svaki savet ili preporuka bi mi dobro došli. Uglavnom slušam pop muziku 70' i 80', i malo džeza. CD plejer i Internet radio preko Internet strimera.
 23. Nova cena 110 eura. Može zamena za neki CD plejer u ovom cenovnom rangu.
 24. Odlično pojačalo sa dosta muzičke snage. Ekstra očuvano. Zamena samo za neki stariji Marantz stereo risiver iz serije 22XX uz moju adekvatnu doplatu ili hi-fi policu. Pojačalo je deo mog ličnog audio sistema. Slike su od uređaja koji se prodaje, osim zadnje koja je informativnog karaktera. Cena 130 eura. Uz lično preuzimanje moguća manja korekcija cene. ONKYO A-8670 SPECIFIKACIJA Power output: 105 watts per channel into 8Ω (stereo) Prequency response: 2Hz to 50kHz Total harmonic distortion: 0.008% Damping factor: 150 Input sensitivity: 0.16mV (MC), 2.5mV (MM), 150mV (line) Signal to noise ratio: 75dB (MC), 94dB (MM), 107dB (line) Output: 150mV (line) Speaker load impedance: 4Ω (minimum) Dimensions: 435 x 157 x 391mm Weight: 13.5kg Year: 1989
×
×
 • Create New...