Jump to content


mikeli74

Članovi
  • Posts

    74
  • Joined

  • Last visited

About mikeli74

  • Birthday 01/24/1974

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kraljevo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mikeli74's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Hvala na uloženom trudu za pomoć. I kada oglasi isteknu znaću na osnovu istih šta da tražim. Našao sam na par stranih foruma da se AR zvučnici baš lepo slažu sa starijim risiverima.
  2. Probao sam moj risiver sa Wharfedale Dovedale III zvučnicima, i to zvuči fantastično, ali tih zvučnika trenutno nema kod nas nigde da se kupe. Bio je jedan par na KP, ali su bili u baš lošem stanju, i kutije i drajveri. Inače soba je veličine 16 kvadrata.
  3. Preporuka za neke zvučnike koje bih upario sa Marantzom 2250b. Trenutno imam Onkyo SC660, ali nisam zadovoljan kako isti zvuče na Marantzu. Slab bas, srednji tonovi mi nekako piskavi. Fond do 400 eura, i zvučne kutije koje mogu da se kupe kod nas.
  4. Urađeno je novo ožičenje, kondezatori, konektori, ali ne znam sa kakvim komponentama. Prodavac kaže da su dovedeni u top stanje. Drajveri i vešanja su solidnom stanju, a kabineti su ptešmirglani i prelakirani, i to dosta dobro. (ako se slabo razumem u zvučnike, u drvenariji se snalazim odlično) 😄
  5. Kada sam napisao u komšiluku, nisam mislio baš stan do stana. Pokušavam ovde da dobijem neku osnovnu pomoć, a blizina željenih zvučnika ne znači da postoji i mogućnost probe istih.
  6. Moj sistem je risiver Marantz 2250b, Rega planer 3 (stara verzija iz 80 - ih godina prošlog veka) gramofon sa Rega rp250 ručicom i AT95e glava sa pripadajućom iglom i zvučnici Onkyo SC660. Razmišljam o zameni zvučnika, i jedino što mi se sviđa a dostupno mi je bukvalno u komšiluku su Wharfedale Dovedale 3, na kojima je zamenjeno kompletno ožičenje, kondezatori i konektori, drajveri su u odličnom stanju, kao i kabineti. Cena im je 500 eura. Moje zvučnike mogu da prodam za nekih 180 do 200 eura. Da li srazmerno ovoh razlici u ceni mogu dobiti i srazmerno bolji zvuk. Nisam u mogućnosti da odradim zvučni test na Dovedale zvučnicima i da uporedim kolika je razlika u kvalitetu zvuka, pa vas zato molim za pomoć i savet. Dosta sam gledao po stranim forumima, ali konkretnog odgovara ne nađoh tamo. Unapred hvala!
  7. Ništa kod nas od Sansuia ne može da se nađe. Na KP je dosta loša ponuda. Svideo mi se jedan Pioneer sx838, o na osnovu onoga što sam o njemu našao na internetu može da posluži kao zamena za Marantz 2220b. Ipak mi je 700 eura povelika suma za risiver. Pioneer je oko 400 eura.
  8. Kupujem drveni wood case WC-22 za 22xx seriju Marantz risivera. Kontak telefon 0648056073
  9. Pojačalo i tjuner su u mint stanju, ekstra očuvani. Dosta snage uz topli zvuk je jedna od glavnih karakteristika ovog pojačala. Tjuner odlično hvata stanice. Cena kompleta je 230 eura Snaga pojačala je 65w. Dimenzije i pojačala i tjunera su 48x15x38 centimetara. Prodaje se samo u kompletu. Najviše bi mi odgovaralo lično preuzimanje, da ne razmišljam kako će ovaj komplet da prođe u transportu, i da se lično uverite u stanje uređaja. Ako se odlučite za ovakav vid preuzimanja, moguć je i dogovor oko cene. Kontakt PP poruke ili na telefon 0648056073
  10. Na mom 2220b je ta plastika pukla, pa sam morao da nesto improvizujem. Na svakom snimku na YT gde neko nešto radi oko bilo kojeg modela Marantza iz serije 22xx ta plastika je oštećena. Na koji model Samsuia kaonkretno da obratim pažnju? Kakvi su oni što se tiče zvuka? Slični Marantzu?
  11. Uh, veliki je ovo novac da bih se igrao. Ipak mislim da ću ići na neku jeftiniju i slabiju varijantu, tipa 2225 ili 2238. Do 300 evra. I da ga posle komplet refrešujem opet ću jeftinije i sigurnije da prođem.
  12. Rizik uvek postoji, pogotovo kada je jedan ovalo stari uređaj u pitanju. Hvala na odgovoru.
  13. Ja jesam ljubitelj Marantza, ali treba biti i realan kada je cena u pitanju. Hvala na odgovoru.
  14. Pozdrav! Hteo bih svoj Marantz 2220b risiver da zamenim za neki jači model. Konkretno me intetesuje Marantz 2250b. Ima par komada kod nas po oglasima, ali bih jedan izdvojio, jer je skoro osvežavan, menjani mu kondezatori, i ima wood case. U dosta dobrom je stanju i kozmetički. Cena mu je 700 eura. Da li jedan ovakav risiver vredi taj novac? Unapred hvala na odgovorima.
×
×
  • Create New...