Jump to content


Filipescu

Donator foruma
 • Posts

  2,149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by Filipescu

 1. 10000дин са пошиљком.
 2. На продају поменуто напајање, ненадгорњиво за ове паре. 100€ са пошиљком
 3. На продају ово сјајно мало мм/мц фоно претпојачало. Мора се протегнути на 3 пута ову цену за објективан напредак. Са бољим напајањем свира још боље, нпр мали ифи. Цена 9000 динара са пошиљком.
 4. Напродај поменути чистач игле. Флукс течност потрошена, тако да се мора додатно купити. Цена новог апарата била око 150 јура. Моја цена 6000 динара са пошиљком.
 5. Na prodaju odlicno pretpojacalo, kao novo. Kutija, papiri itd. Cena 600eura, samo u setu.
 6. Na prodaju odlican Headshell, cena novog 270e, jednom montirana na Sony PUA 1500l i skinuta kad sam prodao gram. Od tada u kutiji. Tezina 10,8g. Cena za forum 150e.
 7. Na prodaju Ortofon Cadenza Red, sa maksimalno 50 sati svirke, prakticno nova. Cena za forumase 600 eura, fiksno!
 8. @Ljuba Како даљу комуникацију не би обављали преко адвоката, молим да се поступи према молби из мог претходног поста.
 9. Молио бих администрацију и модерацију форума да као прво: - обрише ову тему са форума - затим трајно обрише мој налог За остале постове ме заболе копулациони орган. Једини разлог зашто овако јавно ово пишем није да би се пренемагао, већ зато што кад сам ову молбу упутио Љуби пре пар месеци, исто се није десило. Свако добро у даљем свему.
 10. Чуо сам да је исти добављач као и за Динаудио за причвршћивање драјвера код конфиденс серије?!
 11. Прошверцовао сам је некако. Дубину у гепек, ширину у претинац, а висину на кровне носаче...
 12. Рекао бих да су лампаши и Таноји експресивнији, са већим колоритом, више органски звук. Езотерија. Уз ову комбинацију бих лагано ишао у хифи пензију и не би ме копкало нешто да поправљам. Вилсони са овим снагашем звуче динамичније, детаљније у високим, типичнији хифи звук, до душе на јако високом нивоу. Релаксиран звук уз невероватну екстензију на горе, просторност и 3д приказ извођача. Сигуран сам да се након неколико десетина сати систем додатно усвирао и да је све постало још боље. Занимљив утисак ми је био, да кад сам устао да одем, да звучна слика није остала доле, већ је устала самном...
 13. Колико сам ја скапирао, оригинали су, али нека Игор потврди. После неких сат и по, звук се отворио, басови се повезали са остатком спектра. Приметна је невероватна лакоћа музицирања, један виши ниво детаљности, али који није напоран, а просторност, поготово по дубини је била болесна... Преамп је исто она Игорова перверзија коју је раније представљао:
 14. Бејах у краткој посети отаџбини, па у петак наврнух до Игора, да оперем уши лампама и танојем. Извињавам се на касном извештају. Морам признати да је звук овог пута био скроз другачији... Wilson Watt Puppy, а снагаш опет нека Игорова перверзија... Игор је све повезао неких пола сата пре мог доласка, па је требало времена да све проради, али негде при крају дружења звук је био бомба...
 15. Има више звучника где је рецимо високотонац био "мекано" уметнут, на прву ми падају vienna acoustics mahler и audio physic virgo, да не трпе вибрације од средњака, басова. Золика Солтанус ми је одавно препоручио да све драјвере по ободу облепим живом гумом и тако их назад зашрафим на кутију, што донекле, без обзира што постоји механичка веза, умањује вибрације које се преносе са драјвера на драјвер...
 16. Ја бих те одговорио од тога у смислу постизања неког циља, али у образовне сврхе је у реду. Звук звучника је у првом реду ограничен самом кутијом и концепцијом, затим дизајном скретнице и квалитетом самих драјвера, па тек на крају квалитетом делова скретнице и ожичењем. И већа кутија за на сталак ће боље свирати од мање уколико су једнаког квалитета и лакше креирати то што си доживео са динаудиом. Поготово ако ти просторија не дозвољава велике кутије. Оно што можеш одмах да урадиш на кефу, а не кошта ништа, је да скинеш папучице са каблова на драјверу и директно их залемиш. То увек донесе нешто, а користе те папучице само да би теткице на производној траци лакше склапале звучнике... ПС.: замена ожичења често донесе више од замене свих делова скретнице компаративно. Оно где се исто најчешће уштеди на "јефтинијим" звучницима је поред квалитета ожичења и попречни пресек самих жица, што променом, поготово код малих звучника може донети осећај релаксиранијег и дубљег баса, и ту од самих терминала до скретнице треба ићи на 4-5мм2. Ово све из искуства прчкања по десетак пари звучника, углавном мањих.
 17. @Aibo Да те утешим, мени је систем тако свирао кад је коштао цирка 25к ...
 18. Могу проверити слање за Беч, па да кад будем у Срб да онима који су заинтересовани шаљем поштом?
 19. Нисам пријавио да већ пар месеци фурам ове апсорбере на поду. Нисам приметио неке негативне ефекте, а уживам несмањено у музици као и пре.
 20. @patason Благодарим на песничком приказу. Заиста сјајан систем!
 21. Благодарим на извештају. Јел би мењао Кеф за Фокус?
×
×
 • Create New...