Jump to content


Revox atrium b mkII


drVelinov

Recommended Posts

E, pa doktore, u zdravlju ih slušao, sagoreo i nove kupio!

Pre nego Å¡to se baciÅ¡ na remont, sluÅ¡aj ih joÅ¡ koju nedelju da bi bio siguran da je to "tvoj" zvuk. A kada se upustiÅ¡ u renoviranje, obavezno izbaci osiguraÄ za visokotonac, napravi "hard wiring" na skretnici i ugradi Icel polipropilene ili, ako su velike vrednosti, bipolarne elektrolite.

Link to comment
Share on other sites

Zdravo, prvo da se zahvalim na broju telefona i svidja mi se sto nepopustate u vezi stavljanja polipropilena u zvucnike ma koliko oni bili trajni redukuju zvuk, nisu fabrike blesave i ko od savetodavaca ima gluvu sobu da tvrdi sta bolje svira.

Pozdrav!

Džonsone, ko sluša zvučnike u gluvoj sobi? Fabrike nisu blesave ali prave kompromise. Polipropileni su zaista bolji od elektrolita, čak i bipolarnih i to sam iskusio mnogo puta.

Link to comment
Share on other sites

Zvuk postaje precizniji, detaljniji i dobija veću rezoluciju. Razlike su čujne na svim opsezima: visoki dobijaju finoću u detaljima ("F", "T", S", "C" i sl.), sredina je bolje istaknuta prema slušaocu a basovi su razgovetniji i definisaniji. Ali ako ćeš to već da radiš, izbegni Wimu, Philips i Siemens i stavi odmah aksijalne Icel ili bar crni Audyn Cap.

Link to comment
Share on other sites

Zvuk postaje precizniji, detaljniji i dobija veću rezoluciju. Razlike su Äujne na svim opsezima: visoki dobijaju finoću u detaljima ("F", "T", S", "C" i sl.), sredina je bolje istaknuta prema sluÅ¡aocu a basovi su razgovetniji i definisaniji. Ali ako ćeÅ¡ to već da radiÅ¡, izbegni Wimu, Philips i Siemens i stavi odmah aksijalne Icel ili bar crni Audyn Cap.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Willi, nocas sam skinuo jednu skretnicu i prepisao sta pise na elektrolitima. Vrednosti su sledece:

Elco glatt 25vac- 47mf,82mf i 15mf.

Bipolarni-100vac, 5,1mf (za ovu vrednost nisam sto posto siguran jer se lose vidi).

I ima jedan blok na kome pise 68j 63.

Vidi koliko to kosta pa javi.

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...