Jump to content


Odlican cd za testiranje basova!


greendolphin

Recommended Posts

Naziv cd-a je Golden Striker od basiste Ron Carter-a i izdat za Blue Note 2003. Pored njega na ploci su jos i Russell Malone-gitara i Mulgrew Miller-klavir. Nema bubnjeva! U pitanju je jazz, kompozicije su uglavnom Carter-ove osim par medju kojima je i jedan standard - Autumn Leaves. O kvalitetu svirke ne bih trosio reci, prvo zato sto ovo nije mesto za takvu analizu a drugo jer su sva trojica, sto zive legende sto who is who svetske jazz scene pa nema smisla da mnogo komentarisem. Ukratko: ljudi jednostavno ruse!

Ono sto mi je najvise privuklo paznju, pored svirke naravno, je neverovatna kolicina basova koja dominira svakim snimkom. Gitara je zamucena sa dosta basova i niskih srednjih, kontrabas, u zavisnosti od kompozicije i laga u kojima svira, ili je jasan i pregnantan ili "mumla" sto je vrlo tesko reprodukovati na sistemu bez primetnih izoblicenja. Produkcijski je kontrabas gurnut u prvi plan, razumljivo Carter-ov je, mada su i gitara i klavir odlicno snimljeni.

Kod ovog cd-a nema lazi, ili mu je sistem dorastao ili nece biti nikakvog uzitaka tokom slusanja. Nalazim da je ovaj cd izuzetno pogodan za eksperimente sa kablovima, stalcima za zvucnike i pozicioniranjem sistema u prostoru.

Ko god ima prilike da dodje do njega toplo ga preporucujem, zbog muzike ali i zbog mogucnosti da cekirate vas sistem ili komponente/sistem koji nameravate da kupite.

Pozdrav

greendolphin

Link to comment
Share on other sites

Evo i jos nekih diskova za testiranje sistema . . .

malo ekstremnija varijanta za bas: "Super Bass" - Ray Brown, John Clayton & Christian McBryde - recorded live at Sculler's - TELARC 20bit #83393

"We Get Requests" - The Oscar Peterson Trio c1965 M.G.M. !!! CD ozdao VERVE Records Germany

High Endition Der Blues Sampler der High End Society " BLUES " Volume 5

pozdrav,

Nebojsa

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...