Jump to content


Instalacija Logitech (Squeezebox) media servera v7.9 na QNAP NAS


Hogar

Recommended Posts

Danas sam se zainatio, zasukao rukave i bez većih problema (ali uz dosta strpljenja) uspeo da instaliram "najnoviju" verziju Squeezebox servera tj. Logitech Media Servera na moj QNAP NAS (TS-112, ARM procesor) na kojem je beta verzija OS-a (QTS 4.2, verzija od 25-09-2015).

Ne verujem da je ovo tema koja zanima veliki broj članova ali eto da ponudim pomoć ako neko želi da uradi ovo... Naravno, uputstvo sm našao na netu, ali je pisano za "solidno napredne" korisnike računara a ja bih sebe opisao samo kao "naprednog" ;-)

Ukratko, Logitech je prestao da radi podršku za Logitech Media Server ("LMS") posle verzije ali je dozvolio "dobrovoljcima" da ga dorađuju, tako da se povremeno pojavi novija verzija. Sa druge strane, QNAP je prestao da direktno podržava LMS tako da na je na NAS OS-u v4.2 poslednja verzija LMS-a koju je moguće instalirati bez "cimanja" je 7.7.2 (za nju je moguće pronaći originalni *.qpkg fajl za instalaciju kroz web interfejs).

ISKRENO nisam siguran koliko su velike razlike između LMS v7.7.2 i 7.9.0, ja sam ovo radio jer sam imao problema sa LMS-om pa kad sam već krenuo u reinstalaciju rek'o 'ajd da probam i ovo...

 

Link to comment
Share on other sites

 

ISKRENO nisam siguran koliko su velike razlike između LMS v7.7.2 i 7.9.0, ja sam ovo radio jer sam imao problema sa LMS-om pa kad sam već krenuo u reinstalaciju rek'o 'ajd da probam i ovo...

 

Instalirao LMS 7.9 nedavno (na PC-ju) čisto iz radoznalosti da vidim da li zaista pušta DSD,DSF i sl. S obzirom da mi eksterni dac ne podržava DSD nisam sam se tu nešto puno bavio eksperimentisanjem - skinuo nekoliko DSD i DSF numera ,pustio preko analognih izlaza sa Touch-a i , gle čuda , radi , opširnije o ovome možete pročitati ovde :

http://forums.slimdevices.com/showthread.php?101641-LMS-7-9-and-DSD&highlight=dsd+audio

Elem ,ono što je mene obradovalo kod ove verzije LMS-a je činjenica da mi više nije neophodan Cue splitter za albume kod kojih su sve numere u jednom fajlu.Ako uz taj fajl imate i odgovarajući Cue Sheet file dovoljno je da samo kliknite na njega i na ekranu Toucha ili uređaja kojim upravljate Touch-om se lepo pojave sve numere i možete ih puštati pojedinačno (kao da ste koristili Cue splitter), uz to novina je i da ako imate jednu sličicu(cover,front ili sl.) za ceo album ,ista se prikazuje uz svaku numeru dok izlistavate svoju muzičku kolekciju , odnosno ,svakoj numeri možeti dodati fotografiju po želji.

Imaju te neoficijalne verzije LMS-a još puno manje ili više (bes)korisnih dodataka.

Što se tiče zvuka - nikakve bitne razlike nisam primetio između dve verzije LMS-a.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...