Jump to content


Harman Kardon PM-635


Kosovic

Recommended Posts

Pozdrav dobri ljudi!

 

Gledam da malo pokuÅ¡am da sredim neki svoj mali sistem  za sobu, poÅ¡to je trenutni u rasulu. Imam neki Vivax risiver, kupljen je nov. Prvo, zvuk je niÅ¡ta posebno, a ono Å¡to mi NEOPISIVO smeta je Å¡um koji je prisutan stalno, a kad je smanjen ili ne ide treutno muzika je da poludiÅ¡. Sve u svemu, reÅ¡io sam da ovaj dam sestri (njoj je totalno nebitno), a za sebe neÅ¡to da uzmem.

 

Gledajući oglase, naletim na Harman Kardon PM-635, konkretno ovaj oglas http://www.kupujemprodajem.com/Harman-Kardon-PM-635-6330771-oglas.htm?filter_id=22123662

Interesuje me da li iko zna kakvo je to pojaÄalo, bilo Å¡ta približnije da mi kaže? Pretražujući forum, vidim da je ŠćepanBG imao baÅ¡ taj model, meÄ‘utim retko je na forumu (poslao sam mu PM). Nema veze, nije problem :) , zato ću pitati ovde.

 

Sem toga, zvuÄnici su mi isto u haosu. Imam par Telefunken WB 60 4Ohm (to su ti http://img261.imageshack.us/img261/6189/all1115us0.jpg ) zvuÄnika i joÅ¡ 2 rasparena. Jedan je neki Sony (bio par, jedan crkao, kad sam ga skinuo piÅ¡e 3W... ), a drugi je PILOT DIN45500 (to je to http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/hangfal_hangrendszer/pilot_din_45500_hifi_hangfalpar_1752316076.html ). Nažalost, taj nema ni srednji (bio izvaÄ‘en kad je kod mene doÅ¡ao).

 

Ukoliko bih kupio taj HK, da li bi on za prvo vreme mogao da svira sa ovim Telefunken dok ne nabavim neÅ¡to i Å¡ta bi po vama iskusnijima se "gaÄ‘alo" s ovim pojaÄalom? Trenutni izvor bi bio raÄunar, s tim Å¡to bih vremenom neÅ¡to poboljÅ¡ao. Pitam iz razloga Å¡to u User Manual od pojaÄala stoji 8Ohm, a na zadnjoj strani na slikama stoji i 4Ohm. Verovatno glupost pitam, ali ovaj trenutni Vivax "guta" sve od 4Ohm do 16Ohm, pa nisam obraćao nikad posebno pažnju.

 

 

Verovatno sam malo udavio, ali valjda je konstruktivno. :D

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...