Jump to content


Kosovic

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Vrbas

Recent Profile Visitors

1,726 profile views

Kosovic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Ti ćeÅ¡ na kraj, kad sve sabereÅ¡, da potroÅ¡iÅ¡ približno para kao da si kupio solidan ureÄ‘aj. Konkretno, ja imam Mastech MS8268. Kupio sam ga poÄetkom 2012. godine i radi odliÄno. Platio sam ga dosta manje u Novom Sadu nego ovaj link Å¡to ti je okaÄen za MikroPrinc (oko 3800din je plaćen). Mislio sam da sam mu presudio jedno veÄe kad sam neÅ¡to ÄaÄkao pospan i ne primetim da mi je prekllopnik ostao na diodama i poÄnem da merim napon. PoÄeo je odmah da piÅ¡ti i jednostavno zakucao. Posle par sekundi nastavio je da radi ali brljavi. Izvadio baterije, posle vratio i bez problema radi. Sreća, napon nije bio veliki. Imam isti kao taj tvoj kineski koji ti je prestao da radi. Njega držim u autu i samo ga kroz auto i koristim. Ima jednu jedinu prednost u odnosu na ovaj Mastech. Kad koristiÅ¡ buzzer, na Kinezu se odliÄno Äuje bez prekida, dok kod Mastech-a je nekako slab i krzav.
  2. Imam isto pojaÄalo i isto nikako do daljinca da doÄ‘em. Reci mi, jesi to pojaÄalo uzeo tamo kod tebe u KruÅ¡evcu?
  3. PoÅ¡to sam srećni vlasnik ovog Vivax AM-100, mogu ti reći par stvari. KažeÅ¡ da si laik i da si zvuÄnike kupio na osnovu lepote. U suÅ¡tini, možda će i i ovaj Vivax onda zavrÅ¡avati posao. Ima, za mene liÄno (za moju sestru, devojku i ostale ukućane neprimetan) nepodnoÅ¡ljiv Å¡um. Prisutan je kad se muzika tiho sluÅ¡a, i kad ne svira nikakva muzika. Trpi sve moguće i nemoguće vrste maltretiranja, možeÅ¡ koje god zvuÄnike da stavljaÅ¡ i da kombinujeÅ¡ - neće se buniti. Za nekih 7 godina kod nas, nema Å¡ta mu nije raÄ‘eno i imao je samo 2 kvara. Prvi u garanciji dugme za paljenje, i jedan izlazni tranzistor. Zvuk ne oÄekuj nikakav lep, možeÅ¡ samo da oÄekujeÅ¡ glasniću. Bio je i na par kućnih žurki, nije se bunio kad ga odvrnu. Sve u svemu, za ostale ti nisam od pomoći, a za ovo ti priÄam iz iskustva. Meni je on bio kupljen, nisam imao mogućnost izbora (imao sam jedno DiY pojaÄalo koje je izgorelo, pa su mi onda kupili ovo). NiÅ¡ta od njega specijalno ne oÄekuj da ti pruži u smislu nekog lepog zvuka i užitka, ali "tuc tuc varijante" podnosi dobro.
  4. Pozdrav dobri ljudi! Gledam da malo pokuÅ¡am da sredim neki svoj mali sistem za sobu, poÅ¡to je trenutni u rasulu. Imam neki Vivax risiver, kupljen je nov. Prvo, zvuk je niÅ¡ta posebno, a ono Å¡to mi NEOPISIVO smeta je Å¡um koji je prisutan stalno, a kad je smanjen ili ne ide treutno muzika je da poludiÅ¡. Sve u svemu, reÅ¡io sam da ovaj dam sestri (njoj je totalno nebitno), a za sebe neÅ¡to da uzmem. Gledajući oglase, naletim na Harman Kardon PM-635, konkretno ovaj oglas http://www.kupujemprodajem.com/Harman-Kardon-PM-635-6330771-oglas.htm?filter_id=22123662 Interesuje me da li iko zna kakvo je to pojaÄalo, bilo Å¡ta približnije da mi kaže? Pretražujući forum, vidim da je ŠćepanBG imao baÅ¡ taj model, meÄ‘utim retko je na forumu (poslao sam mu PM). Nema veze, nije problem , zato ću pitati ovde. Sem toga, zvuÄnici su mi isto u haosu. Imam par Telefunken WB 60 4Ohm (to su ti http://img261.imageshack.us/img261/6189/all1115us0.jpg ) zvuÄnika i joÅ¡ 2 rasparena. Jedan je neki Sony (bio par, jedan crkao, kad sam ga skinuo piÅ¡e 3W... ), a drugi je PILOT DIN45500 (to je to http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/hangfal_hangrendszer/pilot_din_45500_hifi_hangfalpar_1752316076.html ). Nažalost, taj nema ni srednji (bio izvaÄ‘en kad je kod mene doÅ¡ao). Ukoliko bih kupio taj HK, da li bi on za prvo vreme mogao da svira sa ovim Telefunken dok ne nabavim neÅ¡to i Å¡ta bi po vama iskusnijima se "gaÄ‘alo" s ovim pojaÄalom? Trenutni izvor bi bio raÄunar, s tim Å¡to bih vremenom neÅ¡to poboljÅ¡ao. Pitam iz razloga Å¡to u User Manual od pojaÄala stoji 8Ohm, a na zadnjoj strani na slikama stoji i 4Ohm. Verovatno glupost pitam, ali ovaj trenutni Vivax "guta" sve od 4Ohm do 16Ohm, pa nisam obraćao nikad posebno pažnju. Verovatno sam malo udavio, ali valjda je konstruktivno.
  5. Znam i ja da je on za Å¡upu, eventualno za smeće , ali kad sam ga već rasturio i trudio se, valjalo bi da ga oživim. MiloÅ¡e, ne znam da li se tvoje pitanje odnosi na konkretno ovaj ureÄ‘aj, ali ovo nije niÅ¡ta zavidno, ObiÄan matori kineski player.
  6. Pozdrav i s moje strane. DoÄ‘e ovo ružno vreme, pa mi dopade Å¡aka ovo Äudo iz naslova. Da krenemo: Player sam naÅ¡ao u Å¡upi, sa nekog busa skinut, poÅ¡to je bio sa sve onim starim autobuskim pojaÄalima. Skinem, spojim na napajanje, Äas radi, Äas ne. Uz malo sreće, primetim da je na samoj žici oÅ¡tećen kontakt, zalemim i proradi. Radio radi, hvata stanice, sve je ok. MeÄ‘utim postoji problem sa CD-om. Kad se ukljuÄi sam ureÄ‘aj, Äuje se mehanizam za izbacivanje CD-a, ali neće da uvuÄe. Hoće, ali tek kad zavrÅ¡i ciklus izbacivanja, pa krene da uvlaÄi. Nažalost, kad uvuÄe, niÅ¡ta se ne desi. Ok, rasklopim sve i krenem polako. Sve deluje ok, na prvi pogled. Obrni - okreni, ne znam odakle da krenem, a Å¡eme ni za leka. Konsultujem se sa prijateljem SandroNS, koji me pita radi li motorić uopÅ¡te i tu mi sine ideja. Poskidam celu optiku i dovedem direktno na kontakte samog motorića 5V. Radi kao sat. Ok, dakle jurimo vodove do konektora. Ispratim vodove, merim i vidim skoro nema napona. Opet, onako bez Å¡eme, gubim Äarne oÄi i jurim vodove. Sa tog konektora, vode to Äipa KA9259D. Merio sam dolazni napon na njegovim pinovima oko 0.7V . Pratim dalje, dolazim do L7808CV. Merim njegov input oko 0,5V , output oko 0,7V. MeÄ‘utim, primetim da pri svakom novom prikljuÄivanju napajanja, input bude oko 5V , output oko 8V i za 3s padne na ove gore vrednosti. E sad, moja procena je da je ovaj elektrolit problem. Ne znam da li je ovo po njemu elektrolit koji je iscureo, ili neka smola. PokuÅ¡ao sam da grejem, ali neće baÅ¡ da se skine. Tranzistor 2SA966 je ispravan. U Vrbasu nema prodavnica elektronskih komponenti, pa ću morati za NS. Suma sumarum, dok ne odem za NS, po elektrolite, može li me neko uputiti da li postoji eventualno joÅ¡ koja mogućnost zbog koje ne mogu da dobijem napon na KA9259D? Ova popravka nije "o glavu" , već viÅ¡e "sporta radi" , da preživim nekako ove snežne dane. Udavio sam malo podužim postom, ali pokuÅ¡ao sam da napiÅ¡em Å¡ta je sve uraÄ‘eno. Slike ću postaviti preko postimage, da bi se bolje videlo u full rezoluciji, a ukoliko bude potrebno, prilagodiću za forum.
×
×
  • Create New...