Jump to content


Jamo AVR-693 A/V receiver?


Grdowsky

Recommended Posts

Uf. Razmišljam već duže vreme da uzmem dobar audio sistem (ciljni budžet ~900€) i nisam razmišljao o surround risiverima. Gledao sam šta može kod nas da se nađe i suzio sam izbor na neka 4 modela koja su mi u budžetu:

1. Cambridge Audio Azur 640A (samo još da vidim cenu)

2. NAD C532

3. Yamaha AX496

4. Marantz PM7200

E, sad, kao Å¡to rekoh o surroundu nisam razmiÅ¡ljao sve dok pre neki dan u Tehnomarketu nisam video Jamo AVR-693 risiver koji mi se vizuelno jako dopao (a i težak je k'o tuÄ cca. 14kg) i koÅ¡ta oko 450€. Na netu sam naÅ¡ao jako malo o ovom ureÄ‘aju (skoro niÅ¡ta) pa me interesuje da li je neko imao prilike da Äuje/vidi dotiÄni.

Znam da ljudi sa foruma nemaju baÅ¡ neko pozitivno miÅ¡ljenje o Jamo-vim novim budžetskim modelima zvuÄnicima, ali ne znam kakvo je miÅ¡ljenje o pojaÄalima/risiverima. Kod drugara sam pre 5-6 godina Äuo neke Jamo zvuÄnike koji su meni zvuÄali mnogo bolje od Tannoy M3 koje je uzeo kasnije...

InaÄe planiram da ga za prvo vreme koristim samo sa dva podnostojeća zvuÄnika dok bih kasnije možda uzeo dva manja zvuÄnika za zadnje kanale. O sub-u trenutno ne razmiÅ¡ljam... Muzika koju sluÅ¡am je uglavnom rock ako neÅ¡to znaÄi...

Hmm.. možda sam pogrešio sobu, ovo je trebalo u Kućni Bioskop zar ne :listen ?

Link to comment
Share on other sites

Taj risiver sam video u TM-u, i veoma lepo izgleda, cak mnogo ozbiljnije u odnosu na mnoge risivere, mozda zbog prednjeg "zeleznog" panela, ali ga nisam poslusao, tako da o zvuku ne mogu nista da kazem, a i bilo bi nezahvalno, jer je sva odluka na tebi.Iako nisam fan Jamo zvucnika, na istom mestu gde se prodaje risiver, prodaju se i zvucnici d830 i d 870, koji su vise nego odlicni, pa ne bi bilo lose da ti tamo povezu taj risiver na recimo d830(jer su manji i laksi za manevrisanje), jer ce ti oni biti odlican reper i na njima ce se taj risiver pokazati u pravom svetlu(ili mraku).Idi, probaj, pa prosudi.Srecno

Link to comment
Share on other sites

Grdowsky

Taj risiver sam posluÅ¡ao jednom prilikom u Tehnomarketu s nekim Jamo podnostojećim zvuÄnicima, ali se ne sećam kojim. Sve je to solidno zvuÄalo, ali prostor Tehnomarketa (onog na DuÅ¡anovcu) definitivno nije mesto za ocenjivanje kvaliteta zvuka neke komponente. Ja posedujem Jamo DVD593 plejer i mogu ti reći da sam veoma zadovoljan, osim Å¡to je osetljiv na kvalitet zapisa na disku i piratske DVDiskove Äesto odbija da Äita (DivX Äita odliÄno). To je jedan od retkih ureÄ‘aja danas koji nije pravljen u Kini, a pravljen je za zapadno tržiÅ¡te. Kada sam zavirio unutra vidi se da je veoma dobro uraÄ‘en. Strana Å¡tampa je dosta nahvalila ovaj plejer, posebno u kombinaciji sa Jamo risiverom (vidi na sajtu What HiFi and Home Cinema na primer). Bez obzira na te pohvale, Jamo je uspeo da spakuje u ove komponente mnogo toga za prihvatljivu cenu. Ali, Äudno je Å¡to se nisu joÅ¡ malo potrudili pa da komponente budu joÅ¡ naprednije. Nisu, recimo, stavili kvalitetni konektore, ili nisu uradili organizaciono, logiÄki i vizuelno naprednije menije.

Ipak, ako nemaÅ¡ mnogi iskustva svakako posluÅ¡aj i risivere drugih proizvoÄ‘aÄa. Na osnovu iskustva sa nedavnog Audio sajma, ja tih ne bih preporuÄio Yamahu.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na mišljenjima.

Bio sam pre neki dan do TM i posluÅ¡ao sam dotiÄni Jamo i mogu reći da je za nijansu bolji od par drugih A/V receivera koje sam imao prilike da Äujem ali za muziku to ipak nije to.

Mislim da ću zaboraviti Jamo i vratiti se na plain-old stereo. :lol:

Kontaktirao sam Radix i CambridgeAudio 640A je neÅ¡to jeftiniji od NAD-a. Marantza nigde ne mogu da naÄ‘em a posle priÄe sa jednim drugarom koji bolje poznaje tematiku od mene, odluÄio sam da zanemarim Yamahu.

E, sad, bio sam do 4Audia i video (ne i Äuo :cry:) NAD 352 i blago sam se razoÄarao kada sam video da su potenciometri i dugmići od plastike, ali valjda za te pare i ne može da se dobije sve od aluminijuma...

Još samo da legnu parice..... :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...