Jump to content


Zvukoljub

Moderator
  • Posts

    964
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Zvukoljub

  1. Imam Tidal Family na SBB-u i rečeno mi je da se usluga ukida u martu. Ostaje da vidimo da li će stvarno tako biti, ili možda nastave suradnju.

    Ti kao vlasnik Family naloga šalješ ostalima pozivnice na email, a oni preko linka naprave svoj nalog sa svojom lozinkom. Nalozi su potpuno odvojeni i funkcionišu nezavisno, istovremeno i bez ikakvih ograničenja.

    Dva uređaja na jednom nalogu nisu problem, jedino mislim da se jedan nalog ne može koristiti istovremeno na dva uređaja.

    E da, obračunska jedinica za korišćenje i plaćanje je jedan mesec.

  2. 8 minutes ago, snatch said:

    Ne mislim da je loše što bi bio nearfield jer većina tih aktivnih zvučnika su studijski monitori i predvidjeni su za tu blizinu

    E da, a i ono što kaže siroma. Na širu stranu recimo ELAC Debut ConneX + iFi ZEN Stream u (skoro) nearfield i toeto.

  3. 9 hours ago, snatch said:

    Bacila samo oko (a uskoro ću i uvo kod distributera) na streaming pojačalo Yamaha R-N600A . Malo mi remeti koncepciju što nema digitalne izlaze zbog eventualno budućeg unapređenja ali dobro...

    Potrebno mi je vaše mišljenje, da li je snaga 2x80w na 8ohm dovoljna za sobu od oko 15m2, malo nezgodnih dimenzija 2,6m x 6m? Plafon je standardne visine, oko 2,5m. Muziku ne slušam preglasno. U nedoumici sam jer čitala sam da za manje sobe ne treba uzimati prejaka pojačala i njima odgovaraujuće zvučnike, a nailazila sam i na informacije da ako se muzika ne sluša preglasno baš tada je potrebno snažnije pojačalo kako bi izvuklo što više detalja na manjim glasnoćama.

    Ta Yamaha je sasvim ok, naročito za (pretpostavljam) početak. Ima dovoljno snage za prostoriju te veličine, a i pretpostavljam da ne planiraš florstendere. To što hoćeš prvo amp, pa onda zvučnike - nije problem. Odnekud moraš krenuti, a onda vremenom uviđaš i učiš nove stvari, jer je, opet, pretpostavka da ti to neće biti poslednji amp i poslednji zvučnici u životu. Put je cilj. Ili opcija 2 - samo uživaš u muzici i baš te briga za specifikacije.

    Kad odeš kod distributera, isprobaj i druga pojačala sličnih mogućnosti i cene - Bluesound, NAD itd. I zanemari dizajn koliko god možeš. Ono što je dobro - to je i lepo.

  4. 1 hour ago, snatch said:

    Ja rаzmišljam o kupovini streamera koji  bi pored osnovnih funkcija trebalo da ima i dot matrix ekran sa imenom izvodjača i naslovom pesme koja trenutno ide. Mislim, super je puštati play liste ili albume preko telefona, ali meni je mnogo naporno za oči svaki čas da gledam u telefon koja pesma ide ako je puštena random play lista, a izvodjač mi je nepoznat. Stekla sam utisak da se proizvode ili streameri tipa Ifi zen bez ekrana ili all in one plejeri koji pored svega ostalog imaju i ekran. Što se tiče dizajna najviše mi se dopada Yamaha r-n602 i 803, retro sa najprostijim mogućim dot matrix ekranom ali i to je all in one uredjaj. Na kraju sam počela da razmišljam o raspberry pi. Videla sam da za njega postoje i neki dot matrix paneli koji se zabodu jedan u drugi pa budu kao one reklame iz izloga. Ali to onda već spada u diy, a ja bih više volela da kupim i da se ne zamajavam s tim.

    Je l' imate predlog za neki streamer (bez pojačala i daca), a da ima prost ekran kao kod yamahe r-n602, da podržava Tidal i Qobuz, mogućnost striminga hi res fajlova i da ima daljinski upravljač? Cenovni rang tu negde oko Ifi Zen, a može i nešto skuplje. Ne planiram uskoro kupovinu, ali razmišljam i razmatram šta da uzmem u obzir.

    Ako ti se sviđa Yamahin dizajn, pogledaj strimer NP-S303. Ima sve što tražiš (dot-matrix ekran, hi-res, daljinac, app), ali ima i DAC (doduše i digitalne izlaze). Nedavno je prestala da se proizvodi, ali na sajtu Audio Plusa stoji da je još na stanju - cena je u rangu iFi ZEN. Ili juriti polovno.

×
×
  • Create New...