Jump to content


RADE

Donator foruma
 • Posts

  1,794
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by RADE

 1. Uglavnom transformatori od Trafomatika  su stigli i ovim putem zahvaljujem svima koji su pomogli da se problem pozitivno reši. Takođe su preuzete i prigušnice od Fini namotaji tako da ćemo da probamo dve verzije preampa.

    Stigli su i transformatori od Eproma, ovaj put od 250 w i to je to.

      I dalje imam problem da uplatim Rusima za razvoj  štampe...ništa ne funkcioniše 😀

 2. 16 minuta ranije, giZ_Mo said:

  Добро изгледају

  To je u stvari italijanska firma koja ima stvarno dobre stvari. Recimo taj konektor je  urađen od mesinga, ali je kontak urađen od bakra , stim da je sve pozlaćeno.....kada napišem pozlaćeno to znači da kada ja rasturim pojačalo od pre deset godina i operem konektore a oni se sijaju kao pasja kesa, to znači da su bili i ostali pozlaćeni.

    Malo je bilo reči i o mrežnom kabelu, navodno je sramota da im više uvaljujem kablove od 1,2 evra po metru. 😂.

    Mada ja mislim, da ako im uklonim jedini kondezator na putu signala imaju da budu sretni i sa produžnim kabelom a ne da izvoljevaju neke ofc i posrebrene gluposti.

    Ožičenje, pazi, pa ja tu koristim bakarne žice iz vremena kada su bile bakarne a ne šta ti ja znam ovo ili ono. Uzmeš kabel 2x 4 mm 5 metara a on lagan kao perce, mislim, koje su to priče.

 3. Sada sam u fazonu alaminijumskih kutija i cevnih prempova tako da nećemo sada o tome. Mada, posle 5 sati razgovora za i protiv alaminijuma, ko šta može i ko šta ne može da uradi i odradi, došli smo do zaključka da je drvo i alumijum ipak najbolji.

     Međutim, nakon silnih sati pretrage ko šta radi i ko može da odradi posao, u meni se javila želja da ipak to uradim ali kako sam ja mislio / jer na kraju ja to i plaćam.

    Danas nam je bio u poseti i prodavac Thender-a čije konektore ćemo da koristimo.

  http://www.thender.it/index.php?page=product&id=6738

   

  Intere

 4. Just now, prophet said:

  Pitaj na diyaudio.rs

  pa tamo sam banovan posle antolgijske rasprave kada je onaj %/&((=)(=)  pomešao svoje klon naloge pa više nije znao šta piše i sa kojeg piše 😂. Bilo je to vrlo interesantna rasprava kada mikorist sa jednog svog klon naloga kao administrator napisa jednu poruku koju je posle 10 sekundi obrisao......10 sekundi su večnost za nekoga kao ja 😂.

 5. 20 sati ranije, giZ_Mo said:

   

   

  Untitled.png

   Nije kući i nemaju pojma kada će biti...međutim neku drugi na drugoj strani sveta su bili prisutni. Zvao sam Rusiju i Aleksander  se javio....i to je vrlo važno.

 6. 21 sati ranije, zek said:

  A što ideš naokolo, pitaj čoveka direktno.:rolleyes:

  pa pitao sam ga iako sam video da nije prisutan ovde više ne dana nego meseci.....onda sam za svaki slučaj pitao i Ljubu ....i onda na kraju pitam i ovde.

     To sve skupa znači da mi dalje treba broj telefona da pitam čoveka direkno.

 7. Već drugu godinu za redom u Japanu pobećuje italijansko pojačalo koje se prodaje pod nemačkom zastavom.....i taj pojačivač, ima isti operacioni kao i ovaj moj......5534 😍....na ulazu naravno i košta oko 15.000 $ mono verzija......i opet ja sa pričom da nema veze šta je nego kako sve to skupa radi.

  PS treba presesti i konfiskovati one Pancire što smo kupili od Rusa. Kažu da imaju neke čipove koji bi mogli da se upotrebe za ajend.

    Mislim, imaju da se kupe, ali ako smo već kupili i platili, zašto da kupujemo i plaćamo dva puta.....nije vreme za to.

 8. Onako usput, drugar Antonio je probao za svoj račun svoj cevni pramp da priključi na liniju.....i recimo Mauricijusov pramp koji je rađen za automobile i košta oko 1000+ evra, radi bolje od Antonijevog koji je rađen za kućne sisteme i koji je plaćen oko 3500 evrića....Tako tvrdi Antonio i još je dodao da taj njegov radi bolje od onog mog sa 2 OP-a koji košta oko 50 evra....onako po malo interesantno 😀.

 9. 10 sati ranije, sondek said:

  A sto se obracas meni ?  Ja ti pojasnim da se neradnim danom ne radi i toliko od mene . 

  Ma taj deo mi je jasan, nego mi nije jasno koji je praznik bio u petak , Đurđevdan 😍

    Ko zna koju državu sam ja zvao i koji trafomatic......pa bre ene u ukrajini specijalna operacija pa rade i ljudi i telefoni...NEMA bre praznovanja kod Putina. 😀

 10. On 1.5.2022. at 19:00, somilenko said:

  Evo linka ka njihovom sajtu

  http://www.trafomatic.com/home.htm

  Za mejl ne znam, ja okrenem telefon radionice i sve se dogovorim direkt sa majstorom, naponi (opterećen ili rasterećen), struja, broj sekundara, napon primara, gustina magnetnog fluksa po kom se računa, slepi namotaj, magnetni oklop, hoće i nestandardne dimenzije jezgra da urade, za sada, stvarno samo pozitivna iskustva, ali moraš znati šta ti tačno treba.

  Pošto je cevni preamp, pretpostavljam da ćeš imati Pi filter, Rajko iz Finihnamotaja

  http://www.fininamotaji.in.rs/0-Prva_strana.html

  Je preporuka za prigušnicu, isto, sve custom pravi po porudžbini i hoće da izađe u susret i ima puno znanja po pitanju elektromagnetnih komponenti.

  Rajka sam kontaktirai i sve je u redu i korektno....ali ovi drugi su izgleda na godišnjem

   

 11. On 4.5.2022. at 21:23, sondek said:

  Drzavni praznik i neradni dan je neradni. Rekao bih da se u EU to jos vise postuje nego ovde. 

  koji je danas državni praznik 😂...odmaraju od praznika rada.

   

    To je kao oni, ja rano ustanem pa se onda vratim u krevet da se malo odmorim.

 12. On 3.5.2022. at 20:36, Ljuba said:

  Da, čudo da niko ne dežura 🤣 

  pa ne možmo bre mi sa takim svetom u evropu.

   

  On 3.5.2022. at 20:21, sondek said:

  Rekao bih da si nazvao u sred "rostilj" praznika.

   

  On 3.5.2022. at 20:36, Ljuba said:

  Da, čudo da niko ne dežura 🤣 

   

 13. 5 minuta ranije, giZ_Mo said:

  Трансформатор је трансформатор, битно је набавити што пре, то није део за "Сармат".

  Koja je fora kod naručivanja kod Trafca, pošto vidim ima mail, telefon i tako to. Kako je najbolje da im se objasni šta treba i šta sve mogu da odrade, mislim šta hoće da urade od nekih dodatnih zahteva.....ili je dovoljno napomenuti da je za audio.

 14. Znači telefon od trafomatika zvoni i niko ne odgovara i tako 3 x u 2 dana.....to dalje znači da su definitivno izgubili priliku da se hvale kako imaju transformatore u nekim dobro svirajućim ampovima 😂🤣

    @Krca44 P&K radi nešto svoje i dobar deo servisira.....mislim da je greota da se oni potežu i gube vreme na motanje trafoa koje može i neko drugi da odradi. Sinoć sam pogledao neke stvari koje rade i za taj segnent su stvarno Majstori...kapa dole što se kaže.

 15. 22 minuta ranije, somilenko said:

  Evo linka ka njihovom sajtu

  http://www.trafomatic.com/home.htm

  Za mejl ne znam, ja okrenem telefon radionice i sve se dogovorim direkt sa majstorom, naponi (opterećen ili rasterećen), struja, broj sekundara, napon primara, gustina magnetnog fluksa po kom se računa, slepi namotaj, magnetni oklop, hoće i nestandardne dimenzije jezgra da urade, za sada, stvarno samo pozitivna iskustva, ali moraš znati šta ti tačno treba.

  Pošto je cevni preamp, pretpostavljam da ćeš imati Pi filter, Rajko iz Finihnamotaja

  http://www.fininamotaji.in.rs/0-Prva_strana.html

  Je preporuka za prigušnicu, isto, sve custom pravi po porudžbini i hoće da izađe u susret i ima puno znanja po pitanju elektromagnetnih komponenti.

  Nije problem da ih nazovem i to odmah sutra. Hvala ti mnogo za informacije.

   

 16. 1 sat ranije, Nixie said:

  1,5 v i jači đozluci, to je rešenje. :D

  Ja inače uobičajeno koristim nešto drugo za to, ARTA, koja mi odmah da i polaritet / vrh impulsa okrenut prema gore plus, ako je dole minus / 😀. Međutim, u zadnjih par godina pošto smo malo više radili na filterima i svakih toliko je nešto menjano pa se poskidaju sve žice, dolazilo je i do grešaka sa okretanjem faze ......sve dok Mauricijus nije doneo dve debele baterije spojene u seriju 😂.

    A ja sam iz zezanja na štampi skretnice napisao  Danger polarity 😀

 17. 34 minuta ranije, somilenko said:

  Specificiraj pa naruči, Trafomatic (ne Trafomatic audio nego ovi što samo trafoe rade), po mom iskustvu mogu uraditi sve custom, samo treba da znaš šta hoćeš.

  editovao sam poruku jer sam upravo pronašao i trafomatic.....zahvaljujem na informaciji 👍

   

×
×
 • Create New...