Jump to content


RADE

Donator foruma
 • Posts

  1,799
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by RADE

 1. 20 sati ranije, Nixie said:

  Obzirom na princip rada današnjih a bogami i ondašnjih zvučnika i poneke elektronike, svi čujemo ono čega nema, a ne čujemo baš sve čega ima. A za vid da može da te prevari, i za to se zna odavno. 🤣

  Ми генерално имамо проблем са ајфистима и ајендистима док рецимо музичари у току од ома схвате шта стоји испред њих. Много тога реално нема код музике уживо али ето, ко зна како доспева на носаче звука.

    Рецимо одете на тамбураше и слушате музику и нема нигде баса и ником не смета....али та иста песма ако иде преко система власници у року од ома укапирају да нема баса.....и готово, почиње специјална операција што рече друг Владимир.

 2. 21 sati ranije, sondek said:

  Procitam zeni sad ovu recenicu za psihijatra, a ona kaze da je covek potpuno u pravu. Farmaceut... ccc umesto da ponudi neki lekić iz rukava, a ona tako.

  Ма није у праву јер се иза приче крију неке друге ствари.....рецимо прецизност. Лик ми је показао један елоксиран хладњак који има једну линију ....рецимо површина није хомогена. И ја му кажем да ја видим једну линију и да таква површина не долази у обзир. Наводно грешка је у поступку.....мислим ОК све то али то нема везе са психијатрима него са  поступком.

     У реду, видео сам и неке предње маске за појачиваче поприлично добро одрађене тако да је ствар у постављеним оквирима шта је добро а шта је лоше. Углавном ја сам контакт добио од људи са машинског факултета из Бг-а за које он ради тако да то у принципу и није тако лоше....добро и тај хладњак, ако се не види може да прође чак и ако се види јер је линија са равне стране а она увек иде унутра.

 3. 17 sati ranije, Zexx said:

  Prijatelju, od tebe je što se kompjuterske pismenosti tiče gori samo jedan što je od grobara dogurao do preCednika, što je zvao telefonom Fejsbuk pa bilo zauzeto...:rolleyes: Kakve bre banke te spopale za slanje para u eri interneta i onolikih servisa koji za to služe?! Da ne istražuješ sam koji je servis najbolji i najpovoljniji, evo besplatnog saveta:

  Wise, Formerly TransferWise: Online Money Transfers | International Banking Features

  Пријатељу, паре сам слао у Русију, тако да ми се чини да су те две банке једине у европи који могу да одраде пос'о.

    Рецимо вестерн унион пошаље паре али у еврима, и Руси то уредно врате јер примају само рубље 😂......тако да сви ти системи су безвезе.

    Колико сам неписмен говори и чињеница да сам овде у италији ишао код Кинеза да их питам да они одавде пошаљу неком чичи - тетки и слично а онда тетка да пошаље Русу.....углавном Кинез се усро и три дана није долазио у продавницу 😂

 4. иначе, тренутно један од најбољих звучећих потенциометра ради на принципу који ја користим и препоручујем свима.....то значи да потенциометар има један фиксни отпор у реду и онда све остало у паралели.

    То даље значи да и даље важи РК 50, па онда оно горе па 10 празних места па све остало.......ако ћемо да причамо о квалитету звука......а може и о нечем другом.

   

 5. Значи овако, ја зовем из италије и сви лепо кажу да може да  се пошаље.....и то тврде све док не покушате и стварно да пошаљете новац. Значи зовем редом банке из Босне и Србије и сви лажу ко онај.....па бре макар се то зна ко  највише баронише у наше државе......углавном лажу.

      Истина је да само једна банка а има само две филијале то може да одради....и не само то што могу да одраде, него браћо што краду, па то је за причу......негде око трећине поплаше. 

   

    Прича око ЦНЦ и осталог почиње када ја газди објашњавам шта ми треба.....и ту он као из топа, НЕЋУ да радим за вас што правите појачала, ВИ ВИДИТЕ И ОНО ЧЕГА НЕМА И ЧУЈЕТЕ ОНО ШТО НЕ ПОСТОЈИ...вама није потребна Мацура / цнц који на окрету алата погреши у хиљадити део милиметра.....вама треба психијатар 😂

     Тако смо почели, како ћемо да завршимо још се не зна.

      Иначе човек ради и елоксирање тако да може бити нека врло интересантна сарадња са нашом ДИЈ заједницом.

    Контактирао сам и Леонарда и углавном како и сам каже, да има ограничене капацитете по питањању могућности саме машине тако да та сарадња тренутно није у плану.

     Што би италијанци рекли по питању компетитивности то изгледа отприлике овако: па рецимо да Мацура или како се већ зове уради комплетну страницу из пуног профила за неких....па то не смем да кажем 😀.

    За дизајн смо ангажовали главног бају у одељењу за Луис Витон и Полис......добиће литру ракије од крушке и има да црта два дана и две ноћи ако буде било потребно. 

    Маурицијус ми је имао корону и убивен је начисто 😟

   

   

 6. Uglavnom transformatori od Trafomatika  su stigli i ovim putem zahvaljujem svima koji su pomogli da se problem pozitivno reši. Takođe su preuzete i prigušnice od Fini namotaji tako da ćemo da probamo dve verzije preampa.

    Stigli su i transformatori od Eproma, ovaj put od 250 w i to je to.

      I dalje imam problem da uplatim Rusima za razvoj  štampe...ništa ne funkcioniše 😀

 7. 16 minuta ranije, giZ_Mo said:

  Добро изгледају

  To je u stvari italijanska firma koja ima stvarno dobre stvari. Recimo taj konektor je  urađen od mesinga, ali je kontak urađen od bakra , stim da je sve pozlaćeno.....kada napišem pozlaćeno to znači da kada ja rasturim pojačalo od pre deset godina i operem konektore a oni se sijaju kao pasja kesa, to znači da su bili i ostali pozlaćeni.

    Malo je bilo reči i o mrežnom kabelu, navodno je sramota da im više uvaljujem kablove od 1,2 evra po metru. 😂.

    Mada ja mislim, da ako im uklonim jedini kondezator na putu signala imaju da budu sretni i sa produžnim kabelom a ne da izvoljevaju neke ofc i posrebrene gluposti.

    Ožičenje, pazi, pa ja tu koristim bakarne žice iz vremena kada su bile bakarne a ne šta ti ja znam ovo ili ono. Uzmeš kabel 2x 4 mm 5 metara a on lagan kao perce, mislim, koje su to priče.

 8. Sada sam u fazonu alaminijumskih kutija i cevnih prempova tako da nećemo sada o tome. Mada, posle 5 sati razgovora za i protiv alaminijuma, ko šta može i ko šta ne može da uradi i odradi, došli smo do zaključka da je drvo i alumijum ipak najbolji.

     Međutim, nakon silnih sati pretrage ko šta radi i ko može da odradi posao, u meni se javila želja da ipak to uradim ali kako sam ja mislio / jer na kraju ja to i plaćam.

    Danas nam je bio u poseti i prodavac Thender-a čije konektore ćemo da koristimo.

  http://www.thender.it/index.php?page=product&id=6738

   

  Intere

 9. Just now, prophet said:

  Pitaj na diyaudio.rs

  pa tamo sam banovan posle antolgijske rasprave kada je onaj %/&((=)(=)  pomešao svoje klon naloge pa više nije znao šta piše i sa kojeg piše 😂. Bilo je to vrlo interesantna rasprava kada mikorist sa jednog svog klon naloga kao administrator napisa jednu poruku koju je posle 10 sekundi obrisao......10 sekundi su večnost za nekoga kao ja 😂.

 10. 20 sati ranije, giZ_Mo said:

   

   

  Untitled.png

   Nije kući i nemaju pojma kada će biti...međutim neku drugi na drugoj strani sveta su bili prisutni. Zvao sam Rusiju i Aleksander  se javio....i to je vrlo važno.

 11. 21 sati ranije, zek said:

  A što ideš naokolo, pitaj čoveka direktno.:rolleyes:

  pa pitao sam ga iako sam video da nije prisutan ovde više ne dana nego meseci.....onda sam za svaki slučaj pitao i Ljubu ....i onda na kraju pitam i ovde.

     To sve skupa znači da mi dalje treba broj telefona da pitam čoveka direkno.

 12. Već drugu godinu za redom u Japanu pobećuje italijansko pojačalo koje se prodaje pod nemačkom zastavom.....i taj pojačivač, ima isti operacioni kao i ovaj moj......5534 😍....na ulazu naravno i košta oko 15.000 $ mono verzija......i opet ja sa pričom da nema veze šta je nego kako sve to skupa radi.

  PS treba presesti i konfiskovati one Pancire što smo kupili od Rusa. Kažu da imaju neke čipove koji bi mogli da se upotrebe za ajend.

    Mislim, imaju da se kupe, ali ako smo već kupili i platili, zašto da kupujemo i plaćamo dva puta.....nije vreme za to.

 13. Onako usput, drugar Antonio je probao za svoj račun svoj cevni pramp da priključi na liniju.....i recimo Mauricijusov pramp koji je rađen za automobile i košta oko 1000+ evra, radi bolje od Antonijevog koji je rađen za kućne sisteme i koji je plaćen oko 3500 evrića....Tako tvrdi Antonio i još je dodao da taj njegov radi bolje od onog mog sa 2 OP-a koji košta oko 50 evra....onako po malo interesantno 😀.

 14. 10 sati ranije, sondek said:

  A sto se obracas meni ?  Ja ti pojasnim da se neradnim danom ne radi i toliko od mene . 

  Ma taj deo mi je jasan, nego mi nije jasno koji je praznik bio u petak , Đurđevdan 😍

    Ko zna koju državu sam ja zvao i koji trafomatic......pa bre ene u ukrajini specijalna operacija pa rade i ljudi i telefoni...NEMA bre praznovanja kod Putina. 😀

 15. On 1.5.2022. at 19:00, somilenko said:

  Evo linka ka njihovom sajtu

  http://www.trafomatic.com/home.htm

  Za mejl ne znam, ja okrenem telefon radionice i sve se dogovorim direkt sa majstorom, naponi (opterećen ili rasterećen), struja, broj sekundara, napon primara, gustina magnetnog fluksa po kom se računa, slepi namotaj, magnetni oklop, hoće i nestandardne dimenzije jezgra da urade, za sada, stvarno samo pozitivna iskustva, ali moraš znati šta ti tačno treba.

  Pošto je cevni preamp, pretpostavljam da ćeš imati Pi filter, Rajko iz Finihnamotaja

  http://www.fininamotaji.in.rs/0-Prva_strana.html

  Je preporuka za prigušnicu, isto, sve custom pravi po porudžbini i hoće da izađe u susret i ima puno znanja po pitanju elektromagnetnih komponenti.

  Rajka sam kontaktirai i sve je u redu i korektno....ali ovi drugi su izgleda na godišnjem

   

 16. On 4.5.2022. at 21:23, sondek said:

  Drzavni praznik i neradni dan je neradni. Rekao bih da se u EU to jos vise postuje nego ovde. 

  koji je danas državni praznik 😂...odmaraju od praznika rada.

   

    To je kao oni, ja rano ustanem pa se onda vratim u krevet da se malo odmorim.

 17. On 3.5.2022. at 20:36, Ljuba said:

  Da, čudo da niko ne dežura 🤣 

  pa ne možmo bre mi sa takim svetom u evropu.

   

  On 3.5.2022. at 20:21, sondek said:

  Rekao bih da si nazvao u sred "rostilj" praznika.

   

  On 3.5.2022. at 20:36, Ljuba said:

  Da, čudo da niko ne dežura 🤣 

   

 18. 5 minuta ranije, giZ_Mo said:

  Трансформатор је трансформатор, битно је набавити што пре, то није део за "Сармат".

  Koja je fora kod naručivanja kod Trafca, pošto vidim ima mail, telefon i tako to. Kako je najbolje da im se objasni šta treba i šta sve mogu da odrade, mislim šta hoće da urade od nekih dodatnih zahteva.....ili je dovoljno napomenuti da je za audio.

×
×
 • Create New...