Jump to content


1vlada

Novi članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

1vlada's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Naponi su bili prisutni na svim mestima koja se spominju u troubleshooting-u za ovaj problem u SM-u, ali ko će ga znati...
  2. Nisam ga otvarao (a ni pitao), ali ovako kroz poklopac koliko sam video, deluje mi da je zamenjen glavni procesor, bar je štampa na njemu nekako "nova". Osim toga još 15 elektrolita.
  3. Da je taj deo pukao i zasmrdeo, videlo bi se na njemu (osim ako ovo nije slikano pre toga?). Da li si probao da ga uključiš kad otkačiš napajanje sa ploče pojačala (tamo gde su tranzistori)? Ako se ispostavi da ti je napajanje ipak ispravno, ima trenutno na KP-u jedna RX V-450 sa neispravnim napajanjem. Skineš šeme od oba pa ako su im ista pojačala ili napajanja, možeš od dva da kompletiraš jednog. https://www.kupujemprodajem.com/audio/risiveri-surround/yamaha-rx-v450-rds/oglas/140100292?utm_source=kp&utm_medium=interfejs&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas
  4. Kontaktirao sam preporučeni servis, poslao im risiver i rešili su ga posle 3 dana 🙂. Zahvaljujem se na pomoći, a servis svakako ima preporuku i od mene.
  5. Iz Subotice, nije problem otići do NS-a ako ima nade 🙂 Nazvaću, hvala
  6. Ovo je HDMI ploča, na prednjoj je ista priča, ima dva mikrokontrolera. Jedino ako ima neki eeprom tipa 24C...
  7. Ovde je sve zalemljeno, nešto klasika, nešto BGA... Mislim da ni na šemi nisam video eeprom, moguće je da je sve u sklopu mikrokontrolera. Pogledaću sutra malo detaljnije.
  8. Hvala na odgovoru. Svestan sam problematike sa dijagnostikom i naplatom 🙂. Fabrički reset sam uradio dok sam još uspevao da ga pokrenem, ali bez rezultata. U ovom "mrtvom" stanju ne može to da se uradi kao ni da se ulazi u servisne modove. Moram da vidim gde mu je eeprom pa nije problem ni da ga skinem (imam lemilicu i duvaljku).
  9. Pozdrav svima. Pomenuti risiver je počeo da se restartuje nakon paljenja, odradio 15ak minuta i ugasio se. Kad se isključi i uključi napojni kabel, ne reaguje na taster za paljenje, totalno je mrtav. Ako držim taster 10ak sekundi, pustim ga i zatim opet pritisnem (normalno-kratko), okine rele na napojnoj ploči, na displeju stoji POWER ON u nedogled... Čini se kao da ne butuje. Da bi se isključio, opet je potrebno držati taster 10ak sekundi. U početku sam i uspevao da ga uključim (otprilike je svaki deseti pokušaj bio uspešan), radio bi minut-dva i gasio se. Sad više ni tako neće. Na netu sam našao da bi uzrok mogao biti neki od kristala. Da li je neko imao sličan problem ili može da mi preporuči nekog servisera koji ima iskustva sa ovim risiverima?
×
×
  • Create New...