Jump to content


negro555

Novi članovi
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

negro555's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done
  • Dedicated
  • First Post

Recent Badges

  1. Na vuferu da, ali mene buni srednjetonac
  2. Crna ide na minus, plava na plus. Po toj logici(kao sto sam prvobitno pomislio), zelena je +, crna - Sta je najgore sto moze da se desi ako se lose poveze?
  3. meni nije jasno sta je ovde + a sta minus?? Pise twt black - a odatle vuku zelenu zicu. Ovamo pise twt green +, a vuku crnu zicu?! Za wf su dobro izvukli
  4. Da, u principu tako nesto. Nisam trenutno u mogucnosti da izmerim, svakako snaci cu se zs dimenzije, samo kad znam gde mogu ds kupim😀
  5. Videcu da narucim nesto na aliexpresu, do tad ce ovi zavrsiti posao
  6. Ma crkao je, to sam probao jer na multimetru nije nista pokazivalo. Stavio sam iz starih zvucnika, smssno su odradjeni ovi visokotonci.. nemsju 50g, stavio sam iz philips zvucnika, koji imaju preko 300g(ogroman magnet). Sad se bas lepo cuje..
  7. Evo ovako: Skinuo sam jedan i povezao direktno na pojacalo. Kada pojacam do kraja cuje se neki zvuk, ali bas slabo. Je l su pocrkali ili?
  8. Prvo sam i ja to pomislio, ali nisu. Povezani su. Provericu, pa javljam sta sam uradio
  9. Skoro sam uzeo cat leb 404. Zadovoljan sam zvucnicima s obzirom na cenu, pogotovu sam zadovoljan sto se tice bassa. Ali imam jedan problem, ne cuje se nista iz visokotonaca.. pokusavao sam i sa pustanjem visokih frekvencija, medjutim to se sve cuje iz srednjetonaca. Je l je ovo samo marketinski trik sa visokotoncima, da nisu mozda srednjetonci zapravo visokotonci? Mada mi je ta opcija nelogicna, jer sam video da su povezani kablovima. Dalje nisam nista zagledao.
  10. Cat leb 404, uzeo pre neki dan. Pise na njima da imaju 180w sinusne snage, 6ohma. Verovatno nije tacno, mada nisu ni slabe. Do skoro sam imao neke philips od po 100w, ali ove su dosta bolje i jace. Ja sam ih povezao redno na levi kanal, da bih dobio 12oma. Na desnom je par vufera od 6"(40w x2) ukupne impedanse 8 oma. Ukljucen samo prekidac A. Je l nije veliko opterecenje za pojacalo sto su oba na zvucnika na jednom kanalu? Probao sam da ih povezem na levi i desni kanal, samo kratko da bih testirao(zbog impedanse), i rekao bih da su dosta glasniji nego kad su oba na istom kanalu, pa mi se cini da ne dobijaju dovoljno snage.
  11. Hvala vam, oba odgovora su mi pomogla. Znaci, kako sam skapirao ako je samo A kanal ukljucen onda imam snagu od 50w na tom kanalu. A ako su ukljucena oba kanala onda imam 25w na A i 25w na B? Uzeo sam primer od 50w po kanalu radi lakse racunice
  12. Imam nedoumica oko snage po kanalu. Ove odgovore nisam uapeo da nadjem nigde. Koliko ja znam vecina pojacala iz 70ih,80ih... imaju dva kanala(A i B). Ta dva kanala su podeljena pa tako imamo A-L, A-R,B-L i B-R. Moje pitanje je: Ako u specifikaciji pise da pojacalo daje 50w po kanalu(zanemarimo trenutno impedansu), da li ono daje na kanalu A 50w i na izlazu B 50w(jer su to dva glavna kanala), pa onda dobijamo recimo na A-L 25w i na A-R 25w? Ili A-L i A-R imaju po 50, kao i B-L i B-R(4x50) Jos jedno pitanje: Kod mene na yamahi a-520 pise a or b 8-16ohm/ speaker a and b 16ohm min/speaker Je l to znaci da ako koristim samo kanal A, ja treba da imam na A-L 8-16ohm i na A-R 8-16, a ako koristim A i B, treba da imam 16ohm minimum na svakom A-L/R i B-L/R koje koristim?
×
×
  • Create New...