Jump to content


Thias

Novi članovi
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Thias

  1. Pa eto, konkretno stariji Ergo 21 DC za 100e protiv novijeg Chrono 502 za 200e, sta je pametnije uzeti, tj. da li vredi tih para?
  2. Ma odustao sam i od njih. Sada se samo dvoumim izmedju Cantona i Elaca...
  3. To mi je jasno, ali mislio sam vise na isplatljivost, tj. za koje od ova 4 ponudjena zvucnika vredi dati 200e, tj. da li neki vredi vise ili manje od toga... Takodje, zanimaju me njihove karakteristike tipa Canton je ovakav, Dali onakav i slicno, posto ne mogu da ih isprobam sam...Bilo kakav savet je dobrodosao, posto su mi ova 4 para trenutno u igri, a nemam priliku da ih slusam uzivo.
  4. Od Karat i Menuet odustajem, a sada su mi za oko zapali i JM Lab Chorus 705 Focal. Dakle, izmedju Canton Chrono 502, JM Lab Chorus 705 Focal i Dali Royal Menuet II, moze li savet? Da li su sva tri zvucnika kvalitetna, i da li je sve samo stvar ukusa u ovom slucaju? Sta bi mi savetovali? Hvala Edit: Takodje sam snimio i Elac Debut 2.0 B5.2 u ponudi, hvala na savetu!
  5. Pozdrav. Trazim polovne zvucnike za gramofon ranga oko 200e. Posle dosta guglanja, pretragu sam suzio na Canton, ali nisam siguran za model. Imam opciju da kupim Canton Ergo 21 DC za 100e, za 200e Canton Chrono 502, za 250e Canton Karat 300. Takodje su mi za oko zapali Dali Royal Menuet, Dali Royal Scepter i Dali Zensor 1, ali mi se cini da je Canton bolji za te pare. Sta vi mislite o Cantonu, a i o Daliju? Pojacalo je Yamaha a520, a planiram da nabavim a1020. hvala unapred
  6. Pozdrav. Zelim da malo unapredim sistem, trenutno imam Yamaha A-520, dobro je pojacalo, ali mi je zapalo za oko Yamaha A-1020, mislim da bi bilo jos bolje. Ali, takodje merkam i Onkyo Integra A-8670, pa me zanima da li neko moze da uporedi? Da li neko ima prednost, sto se tice phono sekcije? Onkyo je jeftiniji par desetina eura, sto nije toliko ni bitno. Takodje, dvoumim se izmedju Canton Ergo 21 DC, koje mogu da nabavim za 100 eura i Canton Chrono 502, koje mogu da nabavim za 200e. Sta mislite?
  7. Mislim da sam zavrsio sve sto sam hteo. Svakako u buducnosti planiram da uzmem modernije zvucnike, ali sam za sada zadovoljan uradjenim. Od pocetka ove teme, uradjeno je: 1. Zamena obicnih zvucnickih kablova za bolje koje sam ovde dobio na poklon (Hvala) 2. Skidanje zvucnika sa police na stalke 3. Zamena igle sa Ortofon OM 10 na OM 20 4. Pranje starih zaprljanih ploca 5. Nabavljena cetka za ploce, tecnost za ciscenje igle, mikroskop za proveru igle Sve u svemu, zadovoljan sam postignutim rezultatom i zvukom. Hvala svima na savetima!
  8. To mi je jasno, ali opet skoro sigurno je ova moja stara radila mnogo vise, a po toj ceni bi om 20 bio solidna kupovina...mislim da su nove nesto ispod 200e. U svakom slucaju za sada ne zurim sa iglom. Koja je cena?
  9. Nasao sam Ortofon OM 20 za 8000, manje od 100 sati radila...
  10. Narucio sam stalke, stavio bolje kablove sto sam ovde dobio na poklon, narucio sam i karbonsku cetku za ciscenje ploca...Neke ploce sam i prao, i zvuci vec osetno bolje. Kad montiram zvucnike, bice nekih 160 cm razdaljine, to je neki maksimum koji mogu da ostvarim. Razmisljam i da nabavim Ortofon om 20 umesto om 10 koji imam, citao sam da je dosta bolja igla, a i svakako valja staviti noviju, ko zna koliko je ova koriscena u proteklih 35 godina...Zvucnike za sada necu dirati, ali svakako ce i to doci jednom na red. U svakom slucaju, napredak se vidi. Hvala svima na savetima!
  11. A sta mislite o podnostojecim trosistemskim zvucnicima? Da li takvi zvucnici imaju neke prednosti ili mane u odnosu na ove druge?
  12. Nisam pobegao, samo puno radim, nemam vremena previse. Razumem ja da su to sve dobronamerni saveti, medjutim za dosta toga nemam niti uslova niti ambicija. Ali volim muziku i dobar zvuk, i ako mogu bar malo da poboljsam nesto, sto da ne :)
  13. Takodje, razumem da bez probe nema nista, tako da sam razmisljao i da lepo nabavim i zvucnike i pojacalo drugo, sve lepo probam, iskombinujem, pa prodam visak. Ali, nista ne kosta pitati i ovde za savet :)
  14. Kao prvo, hvala svima na savetima. Za pocetak, rado cu prihvatiti Drazinu ponudu za kablove. Sto se tice stelovanja rucke, za to nisam strucan, a tezinu ne mogu da podesim tacno posto na tegu nista ne pise, jedino da vrtim na slepo, mada mislim da je igla zapravo ok. (Ortofon DN166 e). Sto se tice nekog boljeg pozicioniranja, za to na zalost nemam niti uslova niti ambicija da se bavim time. I razumem da to nije idealno, ali prosto, to je polica koju imam i koja je namenjena za gramofon. Mozda bi mogao eventualno da malo razdvojim zvucnike, da ih ubudzim negde pored. Bas cu ih razdvojiti privremeno, cisto da vidim da li mi to ista znaci. Inace, koliki se razmak preporucuje, i na koju visinu, kada bi nesto ipak mogao da nabudzim? Muziku inace slusam sa oko dva metra frontalno od gramofona i zvucnici su u visini glave, pojedine ploce cak zvuce i vise nego dobro i uzivam u njima, tako da nemam ja uopste velike zamerke na trenutni setup, samo se pitam da li bi dobio ista zamenom prvenstveno pojacala i zvucnika, tj. prvenstveno su me zanimala vasa iskustva sa mojim zvucnicima i pojacalom, i sa ovim drugim koji su mi zapali za oko. Da li je integra 8850 znatno bolja, da li su b&w moderni zvucnici znatno bolji od vintage Alisonki itd. Ne bi mi bio problem da dam lovu, ako bi to bilo vidno poboljsanje. Svakako, hvala svima na trudu i vremenu.
  15. Moze ukratko samo objasnjenje, koji su benefiti stalka tj sta fali zvucnicima da stoje na polici? Da li ima uopste smisla pricati o boljim kablovima s obzirom da nije u pitanju high end sistem?
  16. Pozdrav! Imam gramofon Dual CS 630 Q, pojacalo Yamaha A-520 i zvucnike vintage Allison LC110R zvucnike. Generalno sam zadovoljan, ali mislim da bih mogao malo da poboljsam sistem. Nisam zagrizeni audiofil i ne zanima me skupocena oprema, nije mi bitna glasnoca, ne mora da bude sterilno ali mi je bitno da zvuk bude pristojno cist, detaljan, prirodan, da ne pisti, susti, krci i slicno...Najvise slusam jazz, blues, funk i slicno... U principu mi trebaju vasi saveti vezano za eventualnu nadogradnju, prvenstveno zvucnika. Ono sto je meni zapalo za oko: 1. Klipsch Reference IV-RB 61 (oko 250e) 2. Bowers & Wilkins 685 (oko 250e) 3. Canton Ergo 21dc ili 22dc (oko 150e) Ako moze komentar vezano za te zvucnike, za slusanje vinila, ne glasno, u 25 kvadrata, uglavnom jazza, funka, bluesa... Takodje bi eventualno zamenio gramofon za Dual 1229 ili slican, i pojacalo za Onkyo Integra 8850 ili slicno, pa me zanima vas komentar vezano i za te komponente. Hvala unapred!
×
×
  • Create New...