Jump to content

tixzre

Novi članovi
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tixzre

 1. Da li neko ima iskustva ili je čuo Dali Oberon 5 i vokal centralni?
 2. OK, hvala. Fokusiraću se da uzmem centar koji sam naumio i da posle menjam frontove iz iste serije ili bar proizvođača. U pitanju je Klipsch R-52C centar i R-820F front. Da, greška je, nisam mislio na kvadratni metar Da, na žalost prilagođavam se onom kako stoji sad. Razmišljao sam i o drugom rasporedu, ali... teško. E sad da li sam pogrešio ili nisam, ja sam kupio nekih 50ak metara 2,5mm2 (ne m2 ) i do oba fronta sam izvukao 5m bez obzira što je desni na 1m od AVR-a. Dok za drugi par (one pozadi) izvukao isto identične dužine do svakog od, mislim da je bilo, ~12m. Hvala
 3. Uklapanje sa frontovima je samo kriterijum proizvođač-serija ili pak može da se nekako kombinuje? Npr. da nije isti proizvođač pa da se gleda neko podudaranje opseg od-do frekvencije, veličina basa i visokih frontova prema centralnom (sad možda već lupam gluposti)? Razumem to što pišeš da bi bilo idealno sa istim proizvođačem, a pogotovo i sa serijom da se upare.
 4. Da li imate neku preporuku za centralni? Sad trenutno imam dva fronta i dva zvučnika iza. Klipsch nikako da dočekam da stigne :/ Zaboravio sam da napišem do 30k za centralni.
 5. Polako, doći će na red i sub ja mislim Imam jedan problemčić sad, možda i nije toliko strašan. Naleteo sam na Quadral SX 1500 (80/160 watt, 4ohm, 30 - 22 khz) i uzeo ih za početak. Njih sam stavio napred, a JBL kao surround. Imao sam samo neki tanki kabel za te JBL koje sam stavio za probu. Da li ima neka računica za debljinu kabla do zvučnika? Meni je nešto u glavi dužina kabla/omaža zvučnika = debljina kabla ispravite me ako grešim. Problem mi je levi surround, on mi je na nekih 15-20m od AVR-a. Desni surround mi je na nekih 5m. Levi front je na isto 5m dok je desni odma do
 6. Da, razumem šta mi želiš reći. Da li postoji neko pravilo za proizvođače koje da gledam ili koje da izbegavam. Razumem da su zvukovi i misljenja različita, ali neka smernica samo šta da gledam? Da ciljam na novo ili polovno? Problem je kod mene jer nemam vremena kad da idem i preslušavam zvučnike kako koji zvuči.
 7. Iskreno ne znam. U glavi mi je da kompletiram onu jeftiniju Klipsch varijantu sa R-52C centralnim i R-51M prednjim zvučnicima. To je oko 250 evra za centar i isto toliko otprilike za prednje. Druga opcija mi je da, ko što i radim sad, listam po oglasima i kupim nešto što bi premostio dok ne skupim pare i menjam. Sad imam za 250 da pazarim nešto.
 8. Krenuo sam... polako... Kupio sam Onkyo tx-nr737 risiver. Interesuje me da li je neko čuo, imao podnostojeće Heco interior reflex 35h?
 9. E to mi nije bilo jasno, ni ne želim ništa paralelno niti serijski nego sve u svoju "rupu" Nemam AVR trenutno već tražim nešto da kupim polovno za početak da je surround. Imam par JBL LX300-a od 4oma priključen na Technics SA-5370K koji me jako lepo služi i služio. Pa bih kupio neki AVR gde mogu za početak iskoristiti te zvučnike i kupiti centralni ( gledao sam Klipsc R-52C od 8 oma) da bih dobio 3.0 Posle ću dokupiti zadnje i sub, menjati ove JBL možda ili ostaviti ovo trenutno što imam samo za stereo. E da... zaboravih da napišem. Imao sam u planu da kupim nov Onkyo NR696
 10. Pozdrav svima, imam jedno pitanje oko impedanse zvučnika i risivera (surround). Nije mi jasno kad piše na poleđini risivera, uglavnom gde su priključci za zvučnike nešto kao npr. 4~16 or 6~16 /speaker To znači da na njega mogu da se priključe zvučnici od 4 do 16 oma bez problema ili jedan par zvučnika od 4 oma i eventualno drugi par od 16 oma? I da li je to podatak samo za te npr. frontove (svaki kanal posebno) od-do ili uopšte za sve npr. 5 kanala ako je risiver 5.1 Nadam se da ste me razumeli šta hoću da pitam, jer ne znam da li sam dobro objasnio. Imam 2 zvučnika od 4o
 11. Dobro veče, pošto sam nov na forumu čisto da napomenem da živim u Zrenjaninu i 35 mi je godina, oženjen, troje dece, plave oči... itd... Laik sam u svetu muzike, ali ne toliko da ne mogu da povežem sistem samo nisam u ovim vodama pa bi mi bilo potrebno malo saveta ako je neko raspoložen da mi da. Trenutno od uređaja imam Technics SA-5370K risiver i dva JBL LX 300 zvučnika sa kojima slušam trenutno samo radio Kad sam ih kupio bio sam tinejdžer i po meni je na njemu muzika gruvala kad sam puštao muziku preko kompa, tad nam nije bilo bitno kakvog je kvaliteta samo da gruva na žurkama.
×
×
 • Create New...