Jump to content


Algernon

Novi članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Algernon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Drago mi je što ste zaključili da sam magarac i budala, moram da priznam da sam se tako i osećao čitajući vaše postove, pogotovu što sam zaključio da se svi specijalizovani forumi kod nas koji se bave nekim hobijem/ opsesijom/ itd. svode na istu psihologiju njihovih članova. A ja neću biti tako drzak i bezobrazan, priznajem da ste hirurzi u hifi oblasti, nadam se da ste i žene birali tako, a i da ste decu tako vaspitavali, shodno svojim kriterijumima. Uglavnom, hvala.
  2. Da zatvorim temu, bar što se mene tiče – kupljen BOSE Companion 50 na rate.
  3. Hvala na predlozima. Iskreno, nisam baš očekivao ovoliko ideja već u prvih sat vremena. Javiću se za koji smer sam se odlučio. Hvala još jednom.
  4. Pozdrav svima, Tražim savet i preporuku za pojačalo i zvučnike (a verovatno i DAC) za radnu prostoriju od 10-ak m2 gde sam ograničen sa prostorom jer je em mala em poprilično popunjena. Kako tu provodim 1/3 dana, a nekad i više, hteo bih da formiram jedan trajniji (u smislu, da ga ne menjam barem par godina) set od gore pomenutog (pojačalo, zvučnici, DAC). Ideja je da se pušta muzika sa računara (FLAC, mp3, povremeno radio stanice) i da se kasnije na to doda i CD plejer koji mi svakako treba jer imam >200 diskova. Muzika koja bi se slušala je od roka, pa na više (u smislu žestine, punk, metal i ostali podžanrovi). Sad koristim neku LG mini liniju (FA162) koju sam prerastao davno, ali iz milion razloga se nisam time bavio do danas. Ono što bih napomenuo je da ne bih kupovao sve odjednom, već jedno po jedno, jer nisam baš u finansijskoj mogućnosti da pljesnem pare iz cuga, tako da bih možda kupio zvučnike prvo, ali nije definitivno. Zvučnici bookshelf, što manjih dimenzija. Interesuju me i novi i polovni, ali i jedni i drugi do 300-350 eura. Za pojačalo nemam nikakav zahtev osim da bih voleo da preporuke ne budu neki vintage modeli u penziji ili na početku klimaksa što se tiče godina, osim ako baš, baš nema neko opravdano obrazloženje zbog kojeg bi se predomislio. Budžet bi bio do 300 eur max! Idealno, da ima i finu MM phono sekciju. Daljinski, sa ili bez, ni to nije bitno. Pošto sam spomenuo DAC, do sad nisam nikad imao prilike da ga koristim, a kako neka pojačala imaju u sebi DAC, predpostavljam da je bolja opcija (po kvalitet zvuka) da DAC bude nezavisan uređaj nego da je integrisan u pojačalo. Uvek je bolje da ima što manje kablova i uređaja u prostoriji, ali razumem i da nekad nije to najbitnije. Još samo ovo – i vizuelno u svemu ovome mi je podjednako bitno kao i sam kvalitet. Da ne ispadne da očekujem od vas da me obasipate sa predlozima i sl., imam i dobrog i lošeg iskustva u kupovini polovnih hifi uređaja sa KP, tako da ako imate i predlog kojeg prodavca da izbegavam, i to će mi puno značiti (možete da mi pošaljete privatnu poruku na forum, ako ne želite da kažete javno). U svakom slučaju hvala što ste i pročitali malo duži post i obećavam da na kraju neću kupiti nešto skroz drugačije od onoga što ste me posavetovali (bar ne sve)
  5. Hvala. Video sam tu fotografiju kad sam istraživao zvučnike. Vešanja su dobra. Inače: https://www.ebay.co.uk/itm/EPI-6-70-A70-70B-70C-Speaker-Foam-Surround-Repair-Kit-Woofer-Refoam/380440967384
  6. Da zatvorim temu, kupio sam EPI 70 C. Pitom, mek, jasan, čist zvuk. Baš sam se prijatno iznenadio kao zajedno zvuče. Ja sam više nego zadovoljan. Za prostoriju i svrhu koju meni trebaju... 10/10. Pojačalo ove snage tera zvučnike sasvim fino – dovoljno za moje potrebe. Hvala još jednom.
  7. @dias Jeste Kenwood-ov set. Za kompresione zvučnike, Rešio sam u međuvremenu da ne žurim sa izborom i kupovinom i da malo povećam budžet. Pošto je mala prostorija u pitanju (15-20m2), mislim da je velika šansa da budu kompresioni. @somilenko Video sam i njih, vizuelno se slažu savršeno.
  8. Imam jedan neobičan komplet pojačala i tjunera, KA 1400B i KT 1300B i treba mi preporuka za zvučnike. Da vizuelno idu uz ovaj set (koliko-toliko), da ne izgledaju moderno i da ne budu papreni što se tiče cene (budžet 100-150eur maksimum maksimuma u ovom trenutku). Unapred hvala.
×
×
  • Create New...