Jump to content


popajp

Članovi
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by popajp

  1. On 2. 3. 2024. at 22:48, Roolieman said:

    Qobuz stvarno dobar zvuk, cini mi se bolji i od Tidala.

    Nema normalizacije zvuka pa neka stvar bude glasnija, sledeca tisa, i cudan izbor kad sam krene da vrti nakon odsvirane pesme. Tu ga Tidal i Spotify siju.

    Zapatio sam nemacku verziju, pa ubacuje neke nemacke predloge, a i opisi su na nemackom al jga, bice valjda jednom i kod nas da moze.

    Mnogo bolje od Tidala, naročito u srednjetonskom i visokom opsegu. Nema muljanja. Otkazao sam Tidal. 

  2. Tražim da kupim "Final touch audio" interkonekt. Svojevremeno sam ovde kupio od jednog člana forume ali se ne sećam od koga. Ako ovo pročita neka se javi, kupio bi još jedan. 

  3. 1 sat ranije, ab said:

    могла би та особа за сваки случај прво логовање да изврши уместо тебе из иностранства

    свако твоје следеће логовање одавде ће дункционисати без проблема, теби остаје само да промениш лозинку због безбедности

    Hvala 🙂

  4. On 12. 12. 2023. at 22:01, Dragan Penev said:

    Ja bih išao na opciju health check za sve USB stick memorije i taj HDD. Pa tek onda dalje da guraš.

    Ne znam koji je HDD u strimeru, pa da uzmeš od nekoga na probu pa da ubaciš?

    Ubacio sam drugi hard, upola manji doduše, 512 Gb. Trenutno radi. U početku je par puta i na njemu dao poruku Pst path invalid a pole trećeg pokušaja je proradio. Ostao mi je samo način podešavanja kopiranja muzike sa računara u HD strimera. Vidim albume u računaru, mogu da ih prebacujem sa strimera u kompjuter, ali obrnuto ne ide. Tj, sa računara u strimer.

  5. Poštovani molim vas za pomoć.

    Imam uredjaj CocktailAudio N15D već skoro tri godine. Imam par pitanja:

    1. Od sinoć ne mogu da kopiram muzičke albume na hard disk koji je u strimeru. Sve je funkcionisalo odlično do juče. Čim pokušam da kopiram sa eksternog USB flash diska, dobijem poruku "DstPath is invalid".

    2. Zašto uredjaj vidi samo jednu flešku od 4 koje posedujem i koje sam probao. Ostale tri ne vidi, iako sam ih  formatirao pre toga na isti način kao i ovu koju vidi?

    3. Da li postoji mogućnost da kopiram muziku sa računara na strimer i kakva podešavanja treba uraditi? Povezani su na istu mrežu.

    Hvala unapred na odgovoru.

  6. Poštovani Zexx, ovo ne pišem zbog vas. 

    Za kraj samo da vam najprostije iznesem problem i moju neodoumicu. Fabrički podešen strimer, onako kupljen, na analognom izlazu NE ZVUČI dobro. Zvučalo je nekako komprimovano, čak neprimetno ubrzano. Spuštanjem sampling rate, koja se nalazi u meniju pod digital out, sa fabričkih 96 khz na 48 khz, zvuk se unormalio, prosvetlio i postao bolji. To mi je bilo čudno jer bi to trebalo da se odnosi na digitalni a ne analogni izlaz. Medjutim činjenice su takve. Zbog toga sam i pitao ovo gore kako treba ostaviti sampling ratu a ne da me sitno podjebavate. Kako god, na forumima uvek ima svega i svačega.

  7. Ja sam pitao iz najbolje namere. Imam 60 godina i 40 slušam gramofon i ploče. Sada sam uzeo strimer i izvinjavam se što sam vas uopšte pitao kako setovati ovaj uredjaj za analogni izlaz. Ako mislite da me ubedite da ove  4 opcije pod digital out uopšte ne utiču na zvuk analognog izlaza, i da nema veze šta stoji pod “digital out” , onda ok. Pozdrav svima.

  8. 59 minuta ranije, Green said:

    @popajp  Evo da ja pokušam podešavanje "digital out" nema apsolutno nikakav uticaj na analogni izlaz samog streamer-a  .Ovo podešavanje se koristi isključivo kada koristiš eksterni dac i kako @Zexxlepo napisa , ima uticaj na zvuk koji izlazi iz analognog izlaza eksternog dac-a.

     Pretpostavljam da si pomešao ovu opciju sa tzv. upsampling-om  i  misliš da bi odabirom određene frekvencije(npr.192kHz) interni dac upsample-vao sve na tu frekvenciju i da bi  to uticalo na analogni signal koji interni dac šalje na analogni izlaz.Ustvari , tvoj interni dac obrađuje sve navedene frekvencije , konvertuje ih i šalje na analogni izlaz.

    Slažem se, moguće. Mene je bunilo što piše digital out, a itekako menja zvuk na analog out. Ja sam postavio na passtrough a DSD native sada stavio na ON pošto su mi bolji srednji kad je ukjlučen. Dal treba, ne znam ali bolje zvuči. Pošto nisam dobio dobio nijedan savet kako sve ovo na slici podesiti, stavio sam ovako. Izvinjavam se na smaranju.

    382566491_1074969360157681_5956134914140499387_n.jpg

  9. 6 sati ranije, Arn said:

    Ako ne koristiš eksterni DAC, onda odabereš analogni izlaz i ništa ne diraš na digitalnom izlazu.

     

    Ajmo ovako - digitalni signal može biti pretvoren u analogni signal u samom uređaju, a može se preko digitalnog izlaza preusmeriti na drugi uređaj (DAC) u cilju konverzije. Ako odabereš da se digitalno-analogna konverzija odvija u samom strimeru, onda koristiš analogni izlaz. Digitalni izlaz ne koristiš i ne baviš se njegovim podešavanjima.

     

    Nadam se da sad shvataš da ova rečenica ispod nema nikakvog smisla.

     

    Izgleda da me i dalje ne razumete ili ne znate kakav je firmware ovog uredjaja. Digital out ima 4 opcije i morate odabrati jednu, nema digital out off. Svaka od ove četiri opcije prilično utiče na analogni izlaz. Ponovo napominjem, nema digital out off. Znači moram da postavim jednu od ove 4 opcije.

    1.jpg

    2.jpg

  10. On 26.9.2023. at 7:15, Zexx said:

    Umesto da "veruješ", mogao si za promenu da pročitaš uputstvo.:rolleyes: Podešavanja se odnose na digitalni izlaz kako bi se izlazni signal prilagodio mogućnostima DAC-a na koji je N15 eventualno priključen, tako da si donekle u pravu, teoretski se menja zvuk na analogonom izlazu, ali od DAC-a, koji kako reče - ne koristiš...

    image.thumb.png.6e2d537ce49c7c66331bc9181783d7c8.png

    Do sada se nisam bavio digitalijom a i ne razumem se mnogo pa zato i pitam.  Sve bi bilo u redu da piše u uoutstvu na analog Out postaviti tako tako. I dalje ne znam kako da ostavim digital out od 1-4. Jednu opciju moram. Passtrough?

  11. On 26.9.2023. at 7:15, Zexx said:

    Umesto da "veruješ", mogao si za promenu da pročitaš uputstvo.:rolleyes: Podešavanja se odnose na digitalni izlaz kako bi se izlazni signal prilagodio mogućnostima DAC-a na koji je N15 eventualno priključen, tako da si donekle u pravu, teoretski se menja zvuk na analogonom izlazu, ali od DAC-a, koji kako reče - ne koristiš...

    image.thumb.png.6e2d537ce49c7c66331bc9181783d7c8.png

  12. On 24.9.2023. at 13:32, Green said:

     Da li koristiš neki eksterni dac ? Oba podešavanja(digital out i dsd native) se odnose na digitalni izlaz , a ne na analogni.

    Ne koristim DAC, i zato pitam. Verujem da se ove stvari odnose na digitalni izlaz, ali itekako menjaju zvuk na anlognom izlazu. I dalje mi treba savet kako postaviti podešavanja za analogni izlaz?

  13. Molim vas za informaciju, kako najbolje podesiti analogni audio izlaz na strimeru CoctailAudio N15D? Da li staviti na 48, 96, 192 ili ostaviti na passtrought? Želim samo što realniji zvuk bez ikakvog dodatnog peglanja. Slušam blues i progressive 60-te i 70-te. Sve sam probavao i sad sam totalno sludjen. Takodje me zanima da li uključiti ili ne DSD native? 

    Hvala unapred na pomoći.

  14. 3 minuta ranije, giZ_Mo said:

    Ваљда само туриш ССД и затвориш фијоку и он сам прикључи оба конектора.

    To sam mislio i ja ali HDD i SSD nisu iste veličine.

×
×
  • Create New...