Jump to content

popajp

Članovi
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by popajp

 1. Poštovani Zexx, ovo ne pišem zbog vas. 

  Za kraj samo da vam najprostije iznesem problem i moju neodoumicu. Fabrički podešen strimer, onako kupljen, na analognom izlazu NE ZVUČI dobro. Zvučalo je nekako komprimovano, čak neprimetno ubrzano. Spuštanjem sampling rate, koja se nalazi u meniju pod digital out, sa fabričkih 96 khz na 48 khz, zvuk se unormalio, prosvetlio i postao bolji. To mi je bilo čudno jer bi to trebalo da se odnosi na digitalni a ne analogni izlaz. Medjutim činjenice su takve. Zbog toga sam i pitao ovo gore kako treba ostaviti sampling ratu a ne da me sitno podjebavate. Kako god, na forumima uvek ima svega i svačega.

 2. Ja sam pitao iz najbolje namere. Imam 60 godina i 40 slušam gramofon i ploče. Sada sam uzeo strimer i izvinjavam se što sam vas uopšte pitao kako setovati ovaj uredjaj za analogni izlaz. Ako mislite da me ubedite da ove  4 opcije pod digital out uopšte ne utiču na zvuk analognog izlaza, i da nema veze šta stoji pod “digital out” , onda ok. Pozdrav svima.

 3. 59 minuta ranije, Green said:

  @popajp  Evo da ja pokušam podešavanje "digital out" nema apsolutno nikakav uticaj na analogni izlaz samog streamer-a  .Ovo podešavanje se koristi isključivo kada koristiš eksterni dac i kako @Zexxlepo napisa , ima uticaj na zvuk koji izlazi iz analognog izlaza eksternog dac-a.

   Pretpostavljam da si pomešao ovu opciju sa tzv. upsampling-om  i  misliš da bi odabirom određene frekvencije(npr.192kHz) interni dac upsample-vao sve na tu frekvenciju i da bi  to uticalo na analogni signal koji interni dac šalje na analogni izlaz.Ustvari , tvoj interni dac obrađuje sve navedene frekvencije , konvertuje ih i šalje na analogni izlaz.

  Slažem se, moguće. Mene je bunilo što piše digital out, a itekako menja zvuk na analog out. Ja sam postavio na passtrough a DSD native sada stavio na ON pošto su mi bolji srednji kad je ukjlučen. Dal treba, ne znam ali bolje zvuči. Pošto nisam dobio dobio nijedan savet kako sve ovo na slici podesiti, stavio sam ovako. Izvinjavam se na smaranju.

  382566491_1074969360157681_5956134914140499387_n.jpg

 4. 6 sati ranije, Arn said:

  Ako ne koristiš eksterni DAC, onda odabereš analogni izlaz i ništa ne diraš na digitalnom izlazu.

   

  Ajmo ovako - digitalni signal može biti pretvoren u analogni signal u samom uređaju, a može se preko digitalnog izlaza preusmeriti na drugi uređaj (DAC) u cilju konverzije. Ako odabereš da se digitalno-analogna konverzija odvija u samom strimeru, onda koristiš analogni izlaz. Digitalni izlaz ne koristiš i ne baviš se njegovim podešavanjima.

   

  Nadam se da sad shvataš da ova rečenica ispod nema nikakvog smisla.

   

  Izgleda da me i dalje ne razumete ili ne znate kakav je firmware ovog uredjaja. Digital out ima 4 opcije i morate odabrati jednu, nema digital out off. Svaka od ove četiri opcije prilično utiče na analogni izlaz. Ponovo napominjem, nema digital out off. Znači moram da postavim jednu od ove 4 opcije.

  1.jpg

  2.jpg

 5. On 26.9.2023. at 7:15, Zexx said:

  Umesto da "veruješ", mogao si za promenu da pročitaš uputstvo.:rolleyes: Podešavanja se odnose na digitalni izlaz kako bi se izlazni signal prilagodio mogućnostima DAC-a na koji je N15 eventualno priključen, tako da si donekle u pravu, teoretski se menja zvuk na analogonom izlazu, ali od DAC-a, koji kako reče - ne koristiš...

  image.thumb.png.6e2d537ce49c7c66331bc9181783d7c8.png

  Do sada se nisam bavio digitalijom a i ne razumem se mnogo pa zato i pitam.  Sve bi bilo u redu da piše u uoutstvu na analog Out postaviti tako tako. I dalje ne znam kako da ostavim digital out od 1-4. Jednu opciju moram. Passtrough?

 6. On 24.9.2023. at 13:32, Green said:

   Da li koristiš neki eksterni dac ? Oba podešavanja(digital out i dsd native) se odnose na digitalni izlaz , a ne na analogni.

  Ne koristim DAC, i zato pitam. Verujem da se ove stvari odnose na digitalni izlaz, ali itekako menjaju zvuk na anlognom izlazu. I dalje mi treba savet kako postaviti podešavanja za analogni izlaz?

 7. Molim vas za informaciju, kako najbolje podesiti analogni audio izlaz na strimeru CoctailAudio N15D? Da li staviti na 48, 96, 192 ili ostaviti na passtrought? Želim samo što realniji zvuk bez ikakvog dodatnog peglanja. Slušam blues i progressive 60-te i 70-te. Sve sam probavao i sad sam totalno sludjen. Takodje me zanima da li uključiti ili ne DSD native? 

  Hvala unapred na pomoći.

 8. 3 minuta ranije, giZ_Mo said:

  Ваљда само туриш ССД и затвориш фијоку и он сам прикључи оба конектора.

  To sam mislio i ja ali HDD i SSD nisu iste veličine.

 9. Od člana foruma sam kupio internet strimer CoctailAudio N15D i prezadovoljan sam zvukom (Tidal Hifi plus). Pošto uredjaj ima fijoku, stavio bi hard disk ali ne znam kako. E sad imam dva pitanja.

  1. Mora li HDD ili može i SSD?

  2. Može li se sa Tidala downloadovati na hard ono što slušam?

 10. 19 sati ranije, Trouble said:

  Mislim da CS nije "gapless",kao end point  za Roon jeste.Uzmi Roon probno mjesec dana pa isprobaj kvalitet zvuka,meni je preko digitalnog izlaza bio dosta bolji,vjerovatno je i analogni izlaz nešto bolji,nisam probao.

  Ehh, samo mi još objasni šta je Roon i gde da to uzmem?

 11. 14 sati ranije, bojan87 said:

  Postoji i adapter sa Toslink-a na 3.5mm.

  sku_450955_1.jpg

  I meni je na macbook-u optički sakriven unutar 3.5mm izlaza, pa sam koristio takav adapter koji je došao uz sam optički kabl, ali ima zasebno adaptera po KP-u.

  Ma ja uzeo kabl ma jednom kraju je poput ovog adaptera i to ide u CCA a na drugom kraju je Toslink za optiku u DAC-u. Al neće.

 12. 41 minuta ranije, NShappy said:

  Bilo koji Xiaomi power bank.

  Ali računaj da svi power bank imaju DC/DC pretvarač, koji  nije baš da je idealno napajanje za audio uređaje.

  Znači i dalje nemam rešenje za napajanje Chromecasta? Ostaje dilema, power bank ili punjač za mobilni ili ...??

  Da li ovo odgovara pošto na izlazu ima 2.4 j 2.6  ampera? Kojj port odgovara?

   

  Screenshot_20220121-183007_Chrome.jpg

 13. 1 sat ranije, NShappy said:

  Aha, čekaj čekaj, CCA digitalni izlaz radi (svetli), ali DAC-ovi ne prepoznaju signal?!?

  Da li svetlo vidiš i na drugom kraju kabela, ovom koji ide u DAC, kada zaviriš u njega?!? Lepo se to vidi da svetli.
  Biće da tebi nešto u tim DAC-ovima nije setovano kako treba. Trebalo bi da se postave da rade u PCM režimu.

  Obrni okreni, jako je mala verovatnoća da je nešto u CCA tako neispravno da ceo CCA radi, digital-out svetli a ne radi.

  Koji DAC su bili u pitanju?

  SMSL Sanskrit 10th MKII i Topping E30. Inače na tim optičkim ulazima, televizor ima zvuk.

   

×
×
 • Create New...