Jump to content


yamaha2700

Članovi
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

yamaha2700's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Kako da znam koji vufer ima kvalitetnije pojacalo? Ovaj JBL daje jako lep bas, samo mi se ne svidja sto se greje. Sto se vufera tice, isao bih i ja na veci od 30 cm...ali koji...kod nas se tesko nalaze. Mivoc SW 1500 A-II 38 cm precnik, je odusevio me je, placen 180€ nov u Austriji 2005 god.. Vredi svaku paru ali dzabe kad ne mogu da ga nadjem u prodaji.
  2. Hvala. Samo kad bi mi neko dao neki predlog za polovan vufer koji daje jak bas. Dao bih neki 300€
  3. Posto kutija vufera nema bass reflex cev...Sta mislite da bih dobio ako bih probusio rupu ispod i ubacio cev. Da li bi poremetio bas?
  4. Da li je moguce da ovaj vufer sredi neki elektricar? Da se vidi zasto se greje toliko, ili je tako kako je?
  5. Izmericu koliko vuce struju kad ne radi ali je cinjenica da se oseca toplota pozadi. Vufer pojacan na 75%, par sati malo veceg opterecenja, postaje bas vruc pozadi. Inace to mu je fabricka greska sto nema hladnjak. Citao sam na stranom forumu o tome kako se greje. Porucio sam hladnjak pa cu mu nalepiti pozadi a pricvrstiti na vec postojece strafove. Ono sto me bunilo je sama snaga. Za 600 W RMS-a sam ocekivao dosta vise. Mene je vufer od 15 incha odusevio sa svojih 120W RMS-a. Bez zagrevanja i pri vecim opterecenjima. Ipak je ovo JBL vufer iz skuplje, L serije. Nisam ocekivao da bude ovako lose odradjen. Nekad je kostao 1000$ nov. Sramota za JBL, dok sam sa ES 90 frontovima prezadovoljan.
  6. Pozdrav svima! Evo posle nekog vremena da se javim i pohvalim sa JBL ES 90. Ono sto mene muci, a to je kako birati vufere? Kupio sam JBL L8400P koji je navodno 600 RMS-a. Prvi utisak nije dobar. Vufer se poprilicno greje cak i kad je na stend baju. Druga stvar...vufer koji sam imao prilike da cujem, marke mivoc, od 120 rms-a...osetno jace daje bas. Da li zbog vece kutije i veceg zvucnika, ne znam. Sta utice na jacinu basa koji vufer daje?
  7. Kako nije? Moram neke vrednosti da stavim ako ne ukljucim auto podesavanje. Ceo sistem 5.1 radice u stereo modu.
  8. Bitno mi je da ne utice na kvalitet zvuka. Kupljena 2 komada JBL ES 90. Juricu ostatak da kompletiram 5.1 sistem. Hvala svima. p.s. Zanima me sta znaci podatak da je frekventni odziv -3 db ? Da li mi to pomaze u podesavanju (na risiveru) istog pri povezivanju? Ili mogu jednostavno da postavim mikrofon risivera na mesto na kome sedim i da risiver sam podesi sta treba? Da naglsaim jos jednom da se muzika slusa samo u stereo modu svih zvucnika.
  9. Pozdrav svima jos jednom. Nasao sam 2 fronta JBL ES 90, u inostranstvu. Daleko jeftinije nego sto se mogu naci kod nas. Ono sto me zanima jeste, da li blago ostecenje kalote utice na kvalitet zvuka? Blaga deformacija, kao da je neko prstom stusnuo. U pitanju je samo jedna kalota.
  10. Ima li neko iskustvo sa magnat symbol pro 160? Slusao sam kod kuma. Vidim da imaju lampice koje svetle kad se preopterete. Ali godinama su forsirani i traju jos.
  11. Stvar je u tome da je ta distorzija bila toliko neprimetna ili je nije bilo. Pricam za rkavanje onog satelita koji je namotan.
  12. Hvala! Nadam se da smem malo vise da odvrnem ove jbl. Inace svidja mi se kad zvucnik ima indikator lampicu ili slicno. Signalizira kad se pretera.
  13. Nova takva kutija kosta oko 3000 din. Cena kaze koliko je kvalitetno Nego jedno pitanje. Da li losiji kablovi mogu da uticu stetno na zvucnike i da ih ostete? U smislu slanja losijeg signala, po gotovo ako se slusa glasno vrlo cesto?
  14. Pa eto. To je neki sistem koji je bio vec sprzen pa su zvucnici namotavani. Prvo, pitanje je koliko je to kvalitetno odradjeno a drugo, slab je ovaj sistem. Taj sistem moze da se nadje za 130-150 € Same kutije su izuzetno lagane. Ovo je neka najjeftinija varijanta 5.0 sistema. Ne bih poredio JBL sa SAL markom. Po gotovo ne ovaj sistem koji je trenutno kod mene. I da se zna, ja ih dobio posle namotavanja, nisam zasluzan sto su namotavani
  15. Ne znam. Meni je bolji dozivljaj kada sa svih strana cujem muziku. Inace jbl es 90 bi trebalo da stigne u Srbiju za 2-4 nedelje. Idem da vidim, ako je sve ok, uzecu. Odabrao sam ES 90 sa najjacim satelitima, ES30, i jacim vuferom ES250p. Videcemo kad stigne. Naglasio sam da hocu bez bilo kakvih ostecenja u fabrickom stanju. Hvala svima na savetima. Cim ovo stigne, ja se javljam. Verujem da cu biti odusevljen jer trenutno slusam na SAL 2610F, prvo vece sam uspeo da sprzim jedan satelit i visokotonac na centru. Sreca pa su preziveli frontovi.
×
×
  • Create New...