Jump to content


Joca Zemun

Novi članovi
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Joca Zemun's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Nakon prilično razočaravujećeg početka potrage za pojačalom, koje bi moje Wharf. CRS7 zvučnike bolje "teralo" od risivera koji je bio u upotrebi, uspeo sam da probam, na svom sistemu, nekoliko i da se odlučim za kupovinu. Ne želeći da preuzmem ulogu "audiofila", obzirom da nemam ni iskustva ni kompetencije, pokušaću da iz ugla konzumenta prenesem svoja iskustva ( naravno vodeći se ličnim doživljajem). Pomenuti zvučnici sa kontrol reflex sistemom su podnostojeće, kompresione kutije 2x140 w sa 91 db osetljivosti. Prilično su neutralne, tek nešto "tamnije obojene" (opet napominjem vlastiti utisak i on je u osnovi svakog komentara). Stoje na čvrstim stalcima od medijapana.(visokotonac u visini uha kad sedim na "temenu" jednakostraničnog trougla. U sobi od petnaestak kvadrata sa nameštajem od punog drveta i mebliranom garniturom za sedenje. Izvori zvuka su bili ( takođe niskobudžetni) dek sony tc ke600s, plejer denon dcd 685, tjuner technics st z450 i gramofon fisher mt6115 sa novom zvučnicom i iglom. LP, audio kaseta, CD su originali u savršenom stanju ( rok, džez i klasika). Prema preporuci sa foruma, fokusirao sam se na Denon. Na žalost preporučena dva modela nisam mogao uzeti za probu (jedan nikako, a za drugi sam imao ponudu da ga slušam kod prodavca što mi nije pomagalo), pa sam probao PMA 725r. Odličan odziv, više nego dovoljno snage, srednji i visoki odlični, ali mi bas i nije legao. Imao sam utisak da je potmuo i da se "vuče" po podu. Potom sam "došao" do Harman kardona pm660, ukratko, razočaravajući visoki čak i u srednjem spektru nedovoljno jasan. (A i poprilično se grejao, tako da doživljaj zvuka uzimam sa rezervom.) Sledeći je bio Marantz pm 54 se. Nekako je isuviše " metalno" zvučao. Na fono sekciji mi se činilo da čak "preuveličava" svaki šum sa ploče. I onda, slučajno, kolega sa posla mi otkrije da njegov zet ima, a ne sluša Kenwood ka 4040r.... Dok sam ga "kačio" na svoje komponente bio sam sumnjičav, a onda tres!!!! Bas me pogodio u solarni pleksus! Pustim malo džeza u visokim, još lepše ( sax jasan, sopran k'o kristal iz paraćinske staklare). Srednji takođe dobri!!! Ne znam šta je razlog, kompatibilnost sa kutijama, očuvanost pojačala, lične impresije ili nešto četvrto, sasvim je nebitno, ali već sedam dana baaaš uživam! Sklopljenih očiju sasvim jasno "vidim scenu" . Udaračku, ritam sekciju, prateće vokale... Zahvaljujući se na svakoj pomoći, pokušao sam da prenesem svoje iskustvo. Možda nikom ne bude od koristi, ali sam se osećao dužnim da, zbog vremena koje su neki članovi odvojili da mi pomognu, pružim povratnu informaciju, odnosno ishod moje potrage. Još jednom iskrena zahvalnost, a poziv na piće određenima, je neoročen.
  2. @jagermaister Niko mi nije ništa odgovorio za Kenwood, šta se zbiva, pa su među jeftinijima u ponudi? Vidim da si imao njihov risiver. Je li kvalitet u pitanju ili nešto drugo pa su "potcenjeni" (Većina modela sličnih spec. je jeftinija od konkurencije)?
  3. Da, boldovao si pravi deo. Tačno sam tako i mislio: malo je verovatno da bi neko pristao, nisam napisao niko, ne bi pristao, jer nisam pitao sve! Pa da sam bio u prilici da probam neko pojačalo uz svoj sistem, da li stvarno misliš da bih molio za savet?! I baš zbog toga, sam pitao za iskustva, obzirom da bih ja ona iz svoje struke bezrezervno podelio! Na kraju, opet se slažem sa tobom, što se mene tiče tema se može zaključati. Zahvaljujem se još jednom svima koji su imali udela u istoj!
  4. Da sasvim si u pravu, kada kažeš da sam u prednosti jer živim u Zemunu, reklo bi se ogromnoj, zbog mogućnosti izbora. Tu se sve završava na "mogućnosti", jer u stvarnosti je to malkice drugačije! Ja sam čak nudio da ostavim depozit prilikom preizimanja uređaja na probu i da i najmanji trag prašine obeštete tim iznosom, i znaš koliko je njih pristalo? Ni jedan prodavac sa KP!!!! A to generalizovanje, tvrdnja da ja nisam pitao zato što ne bih bio spreman da sam ponudim nekom tako nešto, više govori o tebi, nego o meni. O meni sud .mogu da donesu ljudi koji me znaju preko 50 godina, pre nego neko ko je pročitao moja dva posta. Na kraju se zahvaljujem na pomoći, obzirom da sam shvatio da se na ovakve upite ozbiljni poznavaoci neće ni javiti.
  5. @vdzele Na moju žalost nisam mlad. Kada je 8o. ih Dire Straits "prašio" u Bgd, bio sam dovoljno star da za drugi koncert ( za koji nisam imao kartu, trampim lone , bez da me matori smaraju). Slažem se sasvim, nemam nameru da polemišem, jer sam zamolio za pomoć. Ne očekujem ja ni od koga da dođe po moje kutije, uparuje ih sa "n" pojačala i kaže mi "to je to". Moja molba je bila krajnje prozaična. Po tebi ja ne smem da volim muziku, ne mogu da probam doći do kvalitetnog zvuka, zato što nemam novca?! Pa upravo zbog toga sam molio za savet!!!! Da mogu da odvojim par soma za eksperimentisanje ne bih ni tražio pomoć! I da, probao sam da tražim dobru kombinaciju u cenovnom opsegu koji mogu da priuštim, pa mi se zato sad povlače po stanu plejer, risiver i zvučnici kojima nisam zadovoljan, a slušam druge komponente uz gramofon pride, u kom bih risiver menjao pojačalom. I da zato sam bio slobodan da zamolim za pomoć. Napomenuo sam ranije da sam svestan da čak i identične komponente neće zvučati isto u različitom prostoru, ali meni niko NEĆE dati pojačala na probu u mom prostoru! Zato sam hteo da čujem mišljenja iskusnijih po pitanju uparivanja brend na brend, po osnovnim osobenostima, a ne po određenom modelu! Izvinjavam se ako se moje mišljenje nekome ne sviđa, no ono je moje i imam svako pravo da ga branim!
  6. Naravno ne mislim ozbiljno, pokušavam da zainteresujem još nekoga da napiše svoje mišljenje
  7. U to sam više nego siguran! Ali mislio sam generalno wharf. kao brend, uz koji brend pojačala. Makar iz onog što sam čitao, svakog od brendova odlikuje neka osnovna nota: "taman", "svetao", "trom", "živahan"... mislio sam na te odlike. A ovu moju egzotiku od zvučnika možda sluša još neko u Kornvolu ili Saseksu. Ovako, prema komentarima, pomislio i čovek da je Denone PMA 860 ili 700V, ponudio sam prodavac sa KP, jer ih, ima oba.
  8. Skoro sam sasvim blizu odluke da kontaktiram prodavca za ovo pojačalo, ali me prosto iznenađuje da niko više nema nikakav komentar, makar dijametralno suprotan. Nemoguće je da baš svi wharf. zvučnike slušaju samo uz Denon.
  9. https://www.petervis.com/gallery/Vintage Advertisements/wharfedale-crs/crs.html Evo i linka za moje zvučne kutije, možda će pomoći dobronamernima za savete. Sada sam još jednom pogledao Denon PMA 860 i dosta mi se sviđa ( možda zato što sam ga u podsvesti već video u mom sistemu)
  10. @alternatura Mislim da su moji Wharf. dosta slični tim JBL kutijama po specs. Postaviću spec. mojih kutija, pa bih molio komentar. Veoma mi je važno što si napisao post, obzirom da imaš lično iskustvo(a ne samo na par slušanja u "prolazu"), tako da ću definitivno juriti Denona. Moram se samo potruditi da ne uletim u impulsivnu kupovinu, već da probam da prodam, ili zamenim moj prvi sistem od risivera, cd plejera i zvučnika koji premeštam po stanu, po nekim ćoškovima,(a preštaću i risiver koji je trenutno u upotrebi), znači poprilična gomila
  11. Malo sam gledao oglase na KP, pa sam definitivno u velikom "rebusu". Da li su Kenwood pojačala toliko loša, ili postoji drugi razlog što su ( objektivno), među jeftinijim u ponudi, a ozbiljnih su mogućnosti( sudeći prema specifikacijama)?
  12. Svestan sam toga, ali je malo verovatno da će neko da mi da pojačalo na slušanje, a ne mogu da vucaram svoje kutije po Bgd. Sve i da mogu, tamo bi bio drugi izvor, drugačiji prostor, veličina sobe, nameštaj....Zato mi treba okvirni savet, oko brenda koji se "slaže" sa ovim zvučnicima i minimalna snaga pojačala
  13. Znači da je Denon odlična kombinacija? Hvala na odgovoru!
×
×
  • Create New...