dekanalogno

Članovi
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

About dekanalogno

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Toga se ne sećam. Ovaj Z 6000 je bio prošle godine u periodu avgust-septembar,traženo 3000 evra i....nema više oglasa.
 2. Da kažem još za Pioneer CT 93-SE VERSION, podatak u 2 rečenice se pojavio u nemačkom AUDIO-,časopisu-...mit 15 kilo lebengewicht... ne sećam se više...Pošto je osnovni,Ct 93 težak 10,8 kg, a ovaj 15 kg,nekih razlika verovatno ima... E sada, kada kažeš da ima dosta laži po oglasima-da li misliš na nešto konkretno? Možda baš na Z 6000. Samo šta je u pitanju- da prodavac kaže da mašina nije dugo,a samim tim ni puno radila-a NIJE TAČNO? Oglas za Z6000, prodavac je sa Kosova,je išao po ceni od oko 1400 evra,a prodavac je napisao da dek nije ni paljen 20 godina...?! Posle je menjao "stil opisivanja"-ne pominjući više tih 20 godina ne rada, samo mint stanje....ali je onaj drugi Z 6000,za koji je traženo 3000 evra,pre nestao sa oglasa.. Dakle,Zorane,na šta si mislio,kada kažeš ima puno laži?- Mene je interesovalo,KAKO SU TE MAŠINE,konkretno Z 6000,uspele da ostanu u MINT STANJU?
 3. Da kažem još za Pioneer CT 93-SE VERSION, podatak u 2 rečenice se pojavio u nemačkom AUDIO-,časopisu-...mit 15 kilo lebengewicht... ne sećam se više...Pošto je osnovni,Ct 93 težak 10,8 kg, a ovaj 15 kg,nekih razlika verovatno ima... E sada, kada kažeš da ima dosta laži po oglasima-da li misliš na nešto konkretno? Možda baš na Z 6000. Samo šta je u pitanju- da prodavac kaže da mašina nije dugo,a samim tim ni puno radila-a NIJE TAČNO? Oglas za Z6000, prodavac je sa Kosova,je išao po ceni od oko 1400 evra,a prodavac je napisao da dek nije ni paljen 20 godina...?! Posle je menjao "stil opisivanja"-ne pominjući više tih 20 godina ne rada, samo mint stanje....ali je onaj drugi Z 6000,za koji je traženo 3000 evra,pre nestao sa oglasa.. Dakle,Zorane,na šta si mislio,kada kažeš ima puno laži?- Mene je interesovalo,KAKO SU TE MAŠINE,konkretno Z 6000,uspele da ostanu u MINT STANJU?
 4. Ne vidim sa slike da li piše URUSHI DIZAJN. Ne morate slati sliku,samo potvrda da li je označen kao URUSHI DESIGN. Pozdrav
 5. Da li je postojao dek Pioneer CT 93 SE Version ?
 6. Zahvaljuem na ovim linkovima.Puno korisnih informacija i merenja. Ako trakama neotpakovanim-ne smeta dugo stajanje-dekovi su znatno osetljiviji, Zanimalo me je gde su pojedini dekovi "stajali",tj.kako su korišćeni od npr 1983 godine,i vlasnici tvrde da su u MINT stanju? Pri ovome mislim,prvenstveno, na TEAC Z 6000, koji je do septembra 2019, cenjen 3000 Evra i nema više oglasa!! (na KUPUJEM-PRODAJEM) Ko je pratio ovaj oglas,zna kako je prodavac opisao uređaj...totalni mint, ocena 10...savršeno očuvan i prodavac poziva na obaveznu probu uređaja kod njega,na gajbu,uz kafu i piće-on časti- i nema pogađanja oko cene!!! .... Da li je moguće očuvati tako dek,koji je počeo da se proizvodi ,čini mi se,1983? Priznajem,da sam imao love,otišao bih na tu probu i i ako je tako,kako je opisan,platio 3000 evra, radije nego nabavka USB FLASH od recimo 2TB.ili više od 2tb,ako je takav napravljen.... Da,da ,3000 evra je traženo-znatno više nego za NAKAMICHI ZX-9,7,1000 zxl,ASC,,... ili sada najsvežiji NAKAMICHI 1000....A REVOX B 215 ne može lako da se proda ispod 600 evra...??!! Dosta čudno,s obzirom da vlasnik tvrdi da je sve ispravno... Ako se pojave Tandberg Tcd 3004,3014 ili 910-koliko će to zadovoljstvo da košta?
 7. Da li to znači da samo ORIGINALNE kasete mogu da "čuče" negde 40-50 godina, a da ipak budu dobre danas? Drugo,na šta se odnosi to,da je dekofilstvo danas totalno neracionalno?
 8. Većina-kažete.Da li znači da poneka jeste upotrebljiva-bez ikakvih problema?
 9. Svima srećni praznici! Da li je neko imao iskustva sa kasetama proizvedenih pre 40-ak godina (Iz zlatnog doba,) a da su po prvi put korišćene u skorije vreme-? Da li toliko "ležanje" smeta trakama,iako nisu nikada korišćene,tj snimljene? Mislim na nikada otpakovane, "prazne kasete". Iz oglasa se može videti da većina kupaca traži NEOTPAKOVANE-pa mogu biti i starije od 40 godina.
 10. Nema sekiracije. Jasno da je to o.k i da je tehnologija strava.
 11. A uticaj magnetnog polja glave za brisanje? Ipak su to vrlo mala rastojanja između tragova!?
 12. Još nešto o azimutu. Da li glava za brisanje,može da obriše snimak napravljen lošim azimutom? Zahvaljuem na odgovoru Kaseta je snimljena cela,i A i B strana. Kada brišemo nešto,npr. samo jednu pesmu sa A strane,kako je moguće da glava za brisanje ne obriše i nešto sa B strane? Pozdrav.
 13. Još nešto o azimutu. Da li glava za brisanje,može da obriše snimak napravljen lošim azimutom?
 14. Zahvaljujem.Ovaj podatak o feritu nisam imao do sada. Pioneer CT-959,koji sam imao,posedovao je HX-PRO,koji se nije mogao isključiti.Bio sam zadovoljan,mada sam hteo da saznam kako bi zvučalo,kada bi se HX-PRO isključio-npr.AKAI GX-95. A sigurno ste primetili,da TANDBERG i NAKAMICHI nisu ugrađivali HX-PRO, a ipak su ostali čuveni po zvuku.Odmah da se ogradim i kažem,da nisam imao ni Tandberg ni Nakamichi,pa ne bih hteo da nagađam da li su ostali korisnici sigurni u njihov najbolji kvalitet. Verujem da su ova dva poizvođača,(Nakamichi i Tandberg) sigurno znali zašto nisu ugađivali HX-Pro. Pozdrav