Jump to content


hi fi interesent

Članovi
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hi fi interesent

  1. Uglavno , došli sa gomilom drugih.Meni neinteresantni. Nisam ni pokušao da čujem šta je u pitanju(naravno da ću ih preslušati u jednom momentu pre prodaje, da znam šta prodajem).

    Dakle zamolio bih ako je kome poznato šta je ovo, da mi pomogne oko određivanja cene. Uzmimo pri određivanju cene da su u VG+ stanju( realnu ocenu ću dati nakon preslušavanja).

    Unapred hvala.

    Screenshot_20230614_204636_Gallery.jpg

    Screenshot_20230614_204650_Gallery.jpg

    Screenshot_20230614_204644_Gallery.jpg

  2. Jel realno da nemože da se nađe dobar serviser za gramofon kod nas? Ono hoćeš lepo da platiš i da budeš zadovoljan, al ljudi, kao da ne žele da ti uzmu pare..Ili ih toliko prave na drugom mestu da ij ne zanima da se zahebavaju sa servisiranjem...

    Uglavnom, probao da kontaktiram neke koje su mi preporučili i odgovora NEMA ili je odgovor da ne rade servis...

    Aj da probam još jednom, molim preporuku za servisera, konkretno trenutno imam 2 DUAL-a(721 i 1229)...Ali će trebati u budućnosti i za jedan Lenco, možda još jedan dual itd...

  3. 3 sati ranije, Willi Studer said:

    Zašto jednostavno ne raskutijaš neki jednostavan DAC iz jednog dela, kao što je V-DAC, i ugradiš ga?

    Pa konkretan Musical Fidelity V-dac nisam bideo da se mota kod nas po oglasima, a drugo šta ima do 100-150e (koliko bi me koštala kit vatijanta sa alija recimo) da se kupi? Ono što se vrti kod nas po oglasima u toj ceni je ili praistorija ili neki Topping, gde opet smatram da ću za iste pare dobiti bolje ukoliko uzmem nešto od pomenutih AK ili ES čipova u kit-u.

  4. 5 sati ranije, Nixie said:

    JLSounds I2S over USB i Pavouk nonoversampling  dak sa AD1865. To tuče sve te Kineze sa Alija. JlS je poželjno da ima 5V 400mA i 5V 100mA napajanje ali i ne mora. 

    Ovaj Pavouk, koliko sam razumeo moraš sam da popunjavaš PCB? Mission inpossible za mene 😆, pogotovo SMD i IC.

    Da li mi možeš reći koja je cena tog Pavouka?

    Takođe vidim da JL Sounds ima kao gotov proizvod Combo I2S over USB i neki AK DAC, s tim da to nemaju na stanju, ako je vetovati sajtu. 

    Gde se nalazi JL Sounds i kako ste iz Srbistana poručivali?

  5. Odgovoriću svima u jednoj poruci..ako nije frka

    1. Nemora sa Alija, ali ja nemam mogućnosti kupovine sa ebay recimo(ne pitajte zašzo, duga priča, nešto mi je zaheban nalog na ebay...

    .Znači nemora ništa od toga sa ali expressa, ako imamo šta lokalno, kipiću lokalno naravno.Pri tom mislim i na selektor ulaza, za koji bih voleo da bude relejni i valjalo bi kada bi imao više od 3 ulaza.

    JL sounds i Pavouk neznam šta su, ali proučiću koliko mi internet dozvoli(na brodu sam pa je internet najbliže rečeno poput nekadašnjeg dial up-a 🙄

  6. Elem... skutijavaće se neki preamp narednih meseci i tu nemam dileme šta će se ugraditi.No, kako imam mesta u kutiji, ugradio bih i jedan DAC.

    Tehnologija mi je totalna nepoznanica te bih voleo ds mi neko od iskusnijih da predlog.Šta KONKRETNO naručiti sa aliexpressa.ono što postavljam kao "must have" je USB ulaz, i valjalo bi da ima i optički.Ostalo je nebitno.

    Što se čipova tiče, voleo bih da to bude neki AK ili ES, mada, razmotriću i druge predloge.

    Dakle da ponovim:

    Ugradni DAC, PCB sa svim elementima na njemu

    USB ulaz

    AK ili ES čip.

    Napajanje nije potrebno(to radim sam).

    Takođe kada smo kod aliexpressa, može i preporuka za selektor ulaza.

  7. 12 sati ranije, pollux said:

    Kod B&O tangencionalnih gramofona u koji spada 4002 se koriste ultra low mass MMC glave specificnog kacenja kod kojih nije moguće menjati igle a ni koristiti cartridge drugih proizvođača. Retype je jako skup tako da je najbolje naći drugu polovnu glavu. Originalne MMC4000 i MMC6000 su skoro nemoguća misija.MMC 20 je dobro rešenje ali treba preskočiti 20s model (zvučno jako los) i ići na 20CL ili 20E. S obzirom da je sam gramofon kao polovan skup (dobrano prelazi 1000eur) i da je jedini gramofon koji se nalazi u postavkama najvećih svetskih muzeja u njega treba uložiti, naročito što je cena remake modela 4000c trenutno blizu 10000 usd. 

    Zahvaljujem na odgovoru koji me je usmerio u kom pravcu da razmišljam... S obzirom da taj gramofon ostaje kod mene u kolekciji, gledaću da "nahrčkam" dovoljno glava(polovnih) 🙂

  8. 12 sati ranije, giZ_Mo said:

    Грамофон убија како ради!

    Čim mu sredimo plint(u toku ove nedelje), dolazimo da ga obučemo 😁...

    P.S. Ako nađem Fil Kolinsa Segedinca negde, doćiće i on 😆

  9. 49 minuta ranije, B.R. said:

    Originalni plint je los, steta ne napraviti novi, ako se vec ide na kozmeticke zahvate, tipa furniranje i slicne. Uhvatim se cesto kako razmiisljam o resenju za novi plint, cak mislim da je ovo sto sam smislio jako dobro, ali na kraju, odustanem, ipak je to Dual. 

    Jesi cuo da neko farba Golf 2? 

    Gramofon nije moj, prijateljev je..Samo mu pomažem oko sređivanja.Novčano je ograničen i nažalost nema se sada za novi plint.Što ne znači da ga u budućnosti neće uraditi.

     

  10. Gramofon je servisiran i radi kako treba 🙂.Dakle sada se juri estetika(furniranje plinta, poliranje haube i tih par "šarkica"...

    Video sam da šalju...ali naćiću varijantu da mi neko otuda kupi i pošalje u običnom pismu 🙃

  11. Moram malo da podignem temu iz podruma. Dakle(M), u potrazi sam(jurim za gramofondžiju, početnika, nije forumaš inače)...Delove poklopca od Dual-a 1219.U pitanju su plastične "šarke" ako mogu tako da se izrazim koje drže prednji deo poklopca(onaj što se posebno otvara).Uostalom, slikaću, valjda će biti jasnije...

    Potrebne su obe pošto jedne uopšte nema a ova što je ima je pukla na pola.

    20211023_175259.jpg

    PhotoPictureResizer_20211023_175516.jpg

  12. Ekipa...hteo bih da prodam neke vinyle.Pa sad, da se nebih našao na nekom od foruma u ovakvoj rubrici zamolio bih vas da mi kažete da li mi neko od vas ko poznaje teoriju, pre prodaje, može(putem slika) dati ocenu? Znači ne tražim da mi se kaže vrednost, to ću već sam odrediti, već realnu ocenu.Jer ne želim da precenim ali ni da podcenim ono što imam.

  13. 16 minuta ranije, Willi Studer said:

    Ako je isti transport kao u Beogramu CD-50 onda nema ni opravke ni leka. To je dosta specifičan mehanizam sa nekim sistemom ogledala i poznato je da vremenom otkazuje.

    Da ne govorimo o kvaru pre nego ga defektujemo 🙂.Koliko sam samo puta mislio da je crkao laser a ustvari je trebalo samo da se uradi recap.Poslednji primer je SONY 337 ESD koga sam umalo bacio jer sam podlegao pričama..."to je nenabavljiv laser".

×
×
  • Create New...