Jump to content


Margioni

Članovi
 • Posts

  323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by Margioni

 1. 16 hours ago, djape48 said:

  Smeta mi što je zvuk dobar kad pojačavam do recimo kazaljke na satu na 10 sati, preko toga sve više pojačava visoke i srednje u odnosu na bas, a volim da slušam glasnu muziku sa dosta basa, živim u kući, soba je 4 x 6,5 M.

  Na osnovu ovoga, pod pretpostavkom da je pojačalo tehnički ispravno moja preporuka bi bilo ovako nešto:

  https://novi.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/roksan-kandy-ka-1-2x110w-vrhunski/oglas/144469562?filterId=2105571212

  glasno, snažno, dinamično... Sve u svemu, vrlo kvalitetno pojačalo sa dubokim i preciznim basom... ali pitanje je koja mu je sada realna tržišna vrednost, jer vidim da su cene otišle gore. Pre par godina se ovako nešto prodavalo za 300-350e.

 2. 47 minutes ago, Roolieman said:

  Na poslu nas je troje u kancu svi slusamo istu vrstu muzike i to tiho do srednje cepa po ceo dan.

  Moje mišljenje je da se, u takvom okruženju i takvim okolnostima ne može postići Sweet Spot, pogotovo što troje ljudi na različitim mestima učestvuje u slušanju. Za ovakve situacije su, po meni idealni neki Bose sistemi, pa čak i neke micro linije. Sve ostalo je bacanje para.

 3. 2 hours ago, Dejan Stojanov said:

  Inače uglavnom slušam Rock muziku ali i sve ostalo. Ipak volim da kupujem nove stvari

  Ukoliko bi se kupovalo pojačalo pre zvučnika, ja bih se u tom slučaju bez nekog preteranog dvoumljenja opredelio za 

  https://shop.4audio.rs/shop/roksan-attessa-integrated-amplifier/

  Ono što je dobro, prodavac je isti, pa bi u salonu moglo da se direktno uporede Roksan Attesa i pomenuti Nad, zajedno sa nekim od zvučnika iz ponude.

 4. Postavlja se pitanje ostatka sistema, tj. koji su zvučnici u pitanju, kao i vrsta muzike koja se sluša. Npr., Rotel je odličan za jednu vrstu muzike (pop muzika...), i uklapa se sa određenim tipom zvučnika. Exposure, sa druge strane, druga filozofija, drugi zvučnici itd. Treba uzeti sve u obzir, i sve to lepo uklopiti.

  Inače, pre bih uzeo Rotel A14 mk2 kod zvaničnog distrutera, za 100-tinak eura više, nego prvu verziju, pa čak bih išao na A11 Tribute za upola cene, ukoliko se naravno odlučiš za Rotel. CD player ukoliko postoji velika kolekcija diskova.

 5. 10 hours ago, Delija said:

  Stavis masku? :lol:

  :lol: Tako je u stvari najlakše.

  Ne, u pitanju su male tajne, još manjih majstora :order

  Ja koristim široku selotejp traku, zalepim je na ulubljene delove i polako izvlačim kalotu. Svaki put uspe, ali kod ovakvih materijala ostaju sitne deformacije, što je u svakom slučaju lepše nego da bude izgužvana kao na fotografiji.

 6. 4 minutes ago, Sten said:

  Prema opisu začetnika teme, zvuk im je točno onakav kako sam ga i ja doživio - em prvo kod zastupnika, pa nakon par godina kod sebe doma.

  Da, @Nixie upravo zbog ovoga sam pomislio da su pomenuti MA od početka kao u opisu, te bi mozda došlo do promene zvucnog karaktera promenom polipropilenskog kondezatora. U svakom slučaju mislim da je vredno probati, jer je sama zamena laka i jeftina...

 7. Mislim da, pre prodaje, zvučnicima treba pružiti još jednu šansu jednostavnom promenom polipropilenskih kondenzatora na skretnici, jer su razlike zaista velike. Mislim da bi tu Bennic XPP odradio odličan posao.

 8. 7 hours ago, Djole & Petar said:

  Mislim da sam već stekao neki utisak i zaključak, jedino da pitam, šta mislite o ovom pojačalu, čini mi se da je u skladu sa većinom navedenog. Naravno nemam nameru da se zalećem, ali čisto da zaokružim utisak

  https://www.kupujemprodajem.com/audio/pojacala/roksan-k3/oglas/137044163?filter_id=1497241907

  Moje iskustvo sa Roksan Kandy K2 - vrlo kvalitetno, snažno, izbalansirano pojačalo tamnijeg karaktera, izražen "forward sounging", sjajno za glasnije slušanje, pogodno za pop ili rock muziku, eventualno jazz. Osetljivo na promenu kablova. Verovatno predviđeno za engleske zvučnike, jednostavno nisam siguran da li je dobar match sa Italijanima, ali u svakom slučaju treba poslušati.

  Sa druge strane, Roksan Caspian je transparentnije i malo muzikalnije pojačalo od Kendija.

 9. Dosta sam viđao na Zapadu da spajaju Sonus Faber sa Wadia uređajima, i u zavisnosti od muzičkog žanra mislim da bi takva kombinacija mogla da bude predmet razmatranja, pogotovo što se zna da su se Sonus Faber i Wadia udružili 2010. godine, što je, doduše nakon predstavljanja Toy serije, kao i pomenutog modela.

 10. Na prodaju originalni SUPRA LoRad 2.5 Silver Plated Anniversary Edition kablovi sa Supra SWF-10S i Supra SW-EU konektorima. 3x2.5 mm2. Dužina 1.5m. Fabričko pakovanje.

  Stanje - 10/10 (Samo probani)

  Cena - 60€/kom

  Kontakt PP

  IMG20220503120403_copy_1913x2551_copy_1292x1723.jpg

  IMG20220503120441_copy_1807x2409_copy_1230x1640.jpg

 11. Mene ne fascinira cena (pre)skupih kablova, niti nečija odluka o kupovini istih, već me fascinira to, kako su audiofili iz 70ih, 80ih uspevali da uživaju u muzici sa svojim, blago rečeno jeftinim sistemima, nejakim kablovima, izgrebanim pločama, ili lošim konektorima. Gde je danas to stanje uma, šta se tu dogodilo?

×
×
 • Create New...