Jump to content


Margioni

Članovi
  • Posts

    402
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Posts posted by Margioni

  1. 42 minutes ago, Nixie said:

    Prvenstveno zavisi od konstrukcije samog zvučnika odnosno motora zvučnika

    A mogu i da se okrenu polovi na samim drajverima u zvučniku, a da se kablovi povežu ispravno 🤪 Da se čovek ne misli da li je pogrešno 😃

  2. On 2/22/2024 at 6:06 PM, Aoxomoxoa said:

    Zato sto,za razliku od pojacala A S-700, ima opciju MAIN IN/POWER OUT.,pa bi moglo njegovih 100wrms da se upari sa boljim predpojacalom(ako ima uopste potrebe za tim).

    Nisam siguran da bi u tom slučaju mogao da se koristi tjuner sa risivera, u tom slučaju bi risiver radio samo kao pojačalo snage, ili grešim? 🤔

  3. Samo je pitanje šta čovek hoće da postigne takvim zahvatima... Ako hoće bolji zvuk, to može i sa malo para, ako hoće dosta bolji zvuk, to verovatno košta... Ja sam, npr. izostavio ubacivanje Jantzen MOX otpornika, eno stoje mi u fioci 😄, iz razloga što mi se zvuk dopao i posle minimalne intervencije na skretnici i sa komponentama nižeg cenovnog ranga. Jednostavno, laki tweaking skretnice zvučnika je svaku za preporuku, pa čak i poželjan kod kutija starijih od 10-15 godina.

  4. 2 hours ago, Nixie said:

    Mundorf M Cap ne znam na koji misliš pa ne mogu da komentarišem. Ja sam koristio samo M Cap Evo Oil i oni su odlični. Ako ti se ipak sviđa više Bennic XPP, tim bolje. Finansijski je dosta povoljnije i ima ih uvek u Kanibalu.

    Sorry, nisam naveo... u pitanju je M Cap Classic (~5e/kom). Siguran sam da je evo oil bolja opcija, ali je i 4x skuplja. Samo sam pričao o mom iskustvu sa skoro najjeftinijem upgrade-om.

  5. 9 hours ago, Nixie said:

    Meni Bennic uvek zvuči pomalo mutno i dosadno. Mislim bolji je od bipolarnih elektrolita, ali ništa više od toga. A i skupi su u Kanibalu

    Ja imam potpuno suprotno iskustvo sa Bennic XPP 🤷(bolji su mi od Mundorf M Cap). Sa Bennic sam dobio dosta otvoreniji i dinamičniji zvuk, čak i sa malo oštrijim ivicama kod visokih, ali dodavanjem Vishay bypass kondezatora na Bennic je sve to zaokružilo, i visoki sada zvuče čisto, precizno, transparentno, bez bilo kakvih ispada. Za 5e za Bennic, i 1,5e za Vishay po kutiji, nema boljeg početnog upgrade-a. Utegnutiji bas sam dobio jednostavnom zamenom fabričkom ožičenja Van den Hul žicom od par eura po metru. Ukratko, za malo para (25e) dobija se veliki pomak u zvuku.

    IMG_20230826_115000_copy_1166x2585.jpg

  6. Evo nešto iz starih časopisa što bi moglo da pomogne. Jbl L90, inače veći brat iz iste serije, je po Stereoplay-u bio svrstan u Spitzenklasse, a sa L80 je, koliko vidim delio većinu drajvera...

    IMG20231208201538_copy_841x1496.jpg

    test4.jpg

    man4.jpg

  7. 12 hours ago, boki78 said:

    Da li će Ifi ZEN Air DAC biti odgovarajući u mom slučaju?

    Pre mesec dana sam uzeo drugaru iFi Zen Blue u 4A za 100e (najviše zbog praktičnosti i bluetooth konekcija) i pokazao se kao sjajan mali konverter, ali sa ESS Sabre dac-om u sebi, dok IFi Zen Air vidim da koristi potpuno drugi dac, Burr-Brown, tako da verujem da ne zvuče slično. Ono što znam je, da se Zen Blue sjajno snalazio u pop muzici. Inače je kvalitet uređaja na visokom nivou, bar tako deluje. Svakako, vredi poslušati.

    Za te "manje" konvertere ipak pre kupovine treba pogledati Aibov kanal na YT, i poslušati njegove savete. 

    https://youtu.be/5pPfcBFZKBY?si=4Gg8wzb1-ElPMFX_

×
×
  • Create New...