Jump to content


Корњача Раде

Članovi
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Корњача Раде

  1. Na mom HSR-u 48 De Luxe nije ništa menjano osim sijalica koliko ja znam. Može li neko da me uputi šta bi trebalo da se menja, ko bi to mogao da uradi i koliko bi otprilike koštalo. Risiver je ispravan, falinke su mu krčanje potenciometara i ponekad blago krčanje desnog zvučnika nakon nekih pola sata rada.

  2. 3 hours ago, Lilyhammer said:

    To je Dilan izjavio nista ja nisam izmislio! Lik je uveren da cini  neku veoma bitnu misiju i uspesan je u tome, a uspeo je cak jednom prilikom posvadjati i podeliti Srbe i Hrvate (po ko zna koji put)! Ocigledno je taj pad s motora '66 ostavio odredjene posledice, a svet opet voli samozvane mesije...i tako... 

    1 hour ago, Lilyhammer said:

    Sećam se onomad, kad je svojom neodgovornom izjavom naložio Srebe i Hrvate da se glože, dok je on iz svoje udobne vile s bazenom smišljao kakvu će novu poruku poslati svetu, nije ni bio svestan kako je s***e proizvela njegova infantilna izjava! A opet, za razliku od mnogih ovde, ja posedujem cak 3 njegove ploce i nekoliko kaseta i za razliku od mnogih ovde, slusao sam ga i mogu reci da je uvek bolje zvučao kada su drugi izvodili njegove numere! 

     

    Ovo bih izdvojio kao najvecu glupost koju si napisao ovde. Upravo si ti taj koji koristi naprednu poniznu retoriku.

    Drugi citat kao da je AV licno srocio.

  3. Imam i ja par pitanja.
    Da li skidati albume koji su ripovani sa vinila, ima li nekih prednosti?
    Zašto ne skidati jedan ogroman flac fajl?
    Koja je poenta remasterovanja ako se dobije lošiji zvuk? Skoro sam naišao na remasterovan album Dorsa, šta znam, zvuči mi veoma dobro.
    Da li ima razlike koji program konvertuje flac fajlove u wav pre rezanja? Ja obično konvertujem programom za rezanje Burrrn, nekada Foobar-om.

    Spectro program je dobar za proveru kvaliteta flac fajla.

     

  4. 2 hours ago, toni67 said:

    Da dobio sam garanciju fiskalni, sve je ok sto se toga tiče. Inace zvuk je na cd plejeru puniji sa malo vise detalja bas je nekako definisaniji ali kazem treba poslusati probati pa odluciti. Forumi su jedno realnost sasvim drugo ali za ove slusalice se svi uglavnom slazu da vrede mnogo vise nego sto kostaju.Zadnja dva dana mi ih je sin prisvojio jer na svom Sony Mp4 plejeru vise ne stavlja bubice od kada je probao Superlux. Malo je nezgodno sto ne mogu da se probaju pre kupovine ja sam rizikovao i kazem prezadovoljan sam.

    U Beogradu evo modela nema pa ako odlučim da kupim naručiću iz Niša tako da ništa od probe ni u mom slučaju. Važno mi je da pad u kvalitetu zvuka nije drastičan do te mere da se ne isplati kupovati ih ako je primarni izvor integruša.
    Hvala na korisnim informacijama, još jedan razlog da ih ozbiljno uzmem u razmatranje.

  5. Imam kabl sa povezanim DIN konektorom na jednoj strani, a na drugoj su gole žice koje sam izgleda loše povezao sa dva činča. U kanibalu su mi ponudili ovo http://www.kanibal.co.rs/products.php?q=din+rca&pid=12213105 ili da mi prave kabl sa muskim cincevima, a cena bi bila oko 800 dinara, malo jeftinije od plejera. :D U AV marketu sam našao gotov kabl za 190 dinara http://www.avmarket.rs/kabal-din5-2xrcam-1-2m-a29w-3028.html, iako deluje da je lošijeg kvaliteta pretpostavljam da razlike neće biti s obzirom da povezujem na HSR?

    Malo paranoišem, jel moguće da postoji kvar u plejeru i da zato daje mono zvuk? Kada je uključen stereo na risiveru radi samo jedan zvučnik, kada prebacim na mono rade oba.

  6. Pioneer laser disc. Motivisan temom CD player za mali novac i cuvenim Telefunkenom.

    LASER%20DISC%20PIONEER%20CLD-2700%20%201
    LASER%20DISC%20PIONEER%20CLD-2700%20%201
    Slike su sa neta.

    Dok ne nabavim drugo pojacalo koristim HSR koji ima DIN ulaze pozadi, tako da sam pokusao sam da napravim kabl sa cincevima na drugoj strani medjutim izgleda da nisam dobro povezao, posto dobijam samo mono zvuk. U kanibalu imaju kabal sa DIN i zenskim RCA pa su i predlozili neko resenje koje nisam bas razumeo, a video sam kabal i u Balkanskoj 40 sa muskim RCA, mada mislim da je losijeg kvaliteta. Sta mislite, da li da mi prave u kanibalu, da uzmem u Balkanskoj ili nesto trece?

  7. 15 hours ago, Technicssss said:

    Po mom misljenju ne moze, Karat serija svira SVE zanrove i to radi vrhunski. Takodje slazem se sa onim sto je napisao dude, Karat serija je po kvalitetu zvuka iznad LX i TLX serije.

    Mislim da bi bilo najbolje da pre kupovine (ako postoji mogucnost) cujes i neki od Canton i JBL modela jer su u pitanju dve razlicite skole zvuka, takodje sama konstrukcija kutije itd sve je drugacije. Moze se desiti da ono sto je nama bolje tebi ne lezi.

    Тако сам и претпоставио, што каже Куршум нису џабе коштали 1100 марака, конкретно модел 40 1400.

    Дефинитивно је то једини прави начин, мада ја још нисам имао прилику да чујем озбиљнији систем, познаник ме је позвао да послушам његов систем, па ће ми то бити нека полазна основа.

     

    8 hours ago, dude said:

    Baj d vej, ja sam inače roker, teškaš .

    Знам, видео сам у теми "Мало тврђи звук". :D То је у суштини музика коју слушам у 90% случајева, и не посустајем, с годинама друштво полако прелази на мекши звук, ја јок.:cheers

  8. On 1/20/2016 at 2:57 AM, Kuršum said:

    p.p.s. Još radije bih mu preporučio Canton Karat 40, al' nema ga trenutno po oglasima.

    Када се већ помиње Canton Karat 40, ја бих да искористим прилику и приупитам да ли је неки модел JBL у том ценовном рангу 150-200 евра бољи? Првенствено за рок музику у просторији од око 20 квадрата.

  9. Здраво свима, ја сам Марко из Београда. Љубитељ доброг звука и слаб познавалац хи фи технике, тако да доста времена проводим читајући теме на овом и другим форумима. Доста тога ми је и даље доста нејасно тако да ћу још неко време углавном читати и евентуално поставити питање.

    Већ неко време размишљам о склапању система који ће бити бољи од садашњег. Имао сам разне идеје како да побољшам звук, од куповине компјутерских звучника, активних монитора, па до идеје која мислим да је ипак најбоље решење, а то је склапање половног хи фи система. Тренутно сам у фази скупљања пара, па када дође време за куповину надам се да ћете ми помоћи саветима.

    Тренутно слушам музику на Ei Nis HSR De Luxe 48 рисиверу са припадајућим звучницима двосистемцима.
     

×
×
  • Create New...