Jump to content


mili

Novi članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

mili's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala na pomoći. Ovo sa ekserom je ekstra Interesuje me samo još potenciometar. Kako da razlučim šta je laudnes. Jel dovoljno da odstranim jedan par nožica sa bilo koje strane ili ? Pretpostalvljam da će sve biti jasnije kada dodje i vidim onaj papirić sa zadnje strane.
  2. Pozdrav. Kupio sam strujni konektor koji u sebi ima kučište za osigurač. Dimenzije su 5x20. Čitao sam malo na internetu da postoje brzi i spori osigurači. Koji da uzmem za potrebe konvertera? Da li to uopšte utiče na zvuk prema Vašem iskustvu? I ako ima preporuka gde kupiti da bude kvalitetan ili je to sve isto. Drugo pitanje je potenciometar. Kupio sam greškom potenciometar sa 8 nožica. Ovako nešto. Ja sam na internetu našao način žičenja za 6 nožica. Kako da ožičim ovaj prvi ? da li da preskočim jedan krajnji par, bilo koji ili ? Hvala.
  3. Ako dobro shvatam hoćeÅ¡ da kažeÅ¡, za jeftin projekat alps a za neki malo bolji da uzmem potenciomentar koji Vi imate ? Vi ste spominjali razliku od skoro pa 20% u merenju. Da li je to Äujno ? Hvala
  4. Zahvaljujem. Video sam taj oglas. Sad moram laiÄki da pitam, da nije kopija možda ? Velika je razlika u ceni.
  5. Ok. Shvatio. Ali ako zvuÄe razliÄito, da li skuplji zvuÄi bolje ? Npr. ovo 900 dinara http://www.mikroprinc.com/proizvodi/pasivne-elektronske-komponente/otpornici/promenljivi-otpornici/potenciometri/jednoobrtni-potenciometri/pot-20/6-100k-log-st/index.php ili ovo koÅ¡ta 3.400 http://www.mikroprinc.com/proizvodi/pasivne-elektronske-komponente/otpornici/promenljivi-otpornici/potenciometri/jednoobrtni-potenciometri/pot-alps-rk27112-100k-log-st/index.php Da li ovaj drugi opravdava razliku u ceni ? Neću da navodim link, ali naÅ¡ao sam neke i za 50tak dinara, ista specifikacija Hvala
  6. PoÅ¡tovanje, moj prvi post. InaÄe pratim forum već neko vreme, super ste zaista. Odmah da skratim priÄu, imam dilemu. Teorijski bi trebalo da su svi potenciometri jednaki, smanjuju i povećavaju otpornost i niÅ¡ta viÅ¡e od toga . Naravno sve ovo ako je u pitanju ista vrsta potenciometra. Npr. Stereo logaritamski. E sad na tržiÅ¡tu ima dosta toga za kupiti. NaÅ¡ao sam od 50tak dinara do 3400. Tu su izmedju i neki iz mikroprinca tipa 800 dinara. Interesuje me praktiÄno, zvuÄno, ima li razlike u kvalitetu zvuka izmedju potenciometara ili je jedina razlika izdržljivost i dugostrajnost. Hvala unapred.
×
×
  • Create New...