Jump to content


luka.m

Novi članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

luka.m's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala za podrÅ¡ku. Merenja jesmo radili ali ne sami. Trenutno smo u fazi opremanja za potencijalnu serijsku proizvodnju za koju su zvuÄnici pravljeni. Ovo nije samo DIY projekat, sve je konstruisano da bi u jednom trenutku imali mogućnost da napravimo n parova zvuÄnika koji imaju isti kvalitet.
  2. Za bas su SEAS 1252 na većim i 1571 na manjim. Nagib je 15°, ne znam Å¡ta je standardno za ovakve zvuÄnike. Mislim da na slici samo izgleda kao da je veći nagib zbog ugla iz kog je slikano. Crossover je izmeÄ‘u 400 i 500 Hz. Za sad nemam mnogo detalja Å¡to se tiÄe zvuka ali ćemo uskoro da nabavimo opremu za ispitivanje pa ćemo onda imati taÄne podatke. Nego? Nisam Äuo za Perun zvuÄnike ali sad Äitam temu sa utiscima na ovom forumu. Sajt firme (distributera?) i dalje postoji.
  3. Projekat je u toku ali je u pitanju serijska proizvodnja. Ako sve zavrÅ¡imo kako treba kapacitet proizvodnje će nam biti do 3 para dnevno. Trenutno imamo samo dva modela, kao na slici. Cenu joÅ¡ razmatramo i nisam siguran da li bih smeo o tome da piÅ¡em ovde. Sad sam proverio cene Soltanus zvuÄnika koji su gore spomenuti. Mogu da kažem da su naÅ¡i zvuÄnici daleko pristupaÄniji.
  4. Hvala! Ako je iko zaintresovan da ih uživo Äuje, poÅ¡aljite mi PM pa ćemo se dogovoriti. Nalazim se u Beogradu. Na projektu radi jedna manja firma - nekoliko ljudi. Nisam bio svestan da nismo jedini, izvinjavam se.
  5. Predstavljam vam prve elektrostatiÄke zvuÄnike konstruisane i proizvedene u Srbiji. Verujem da je većina Älanova foruma već upoznata sa funkcionisanjem ovog tipa zvuÄnika, ali za one koji nisu: Panel se sastoji iz membrane i dva statora odnosno reÅ¡etki. Audio signal se dovodi na reÅ¡etke preko trafoa i membrana vibrira zbog nastalog elektrostatiÄkog polja. Ukoliko je konstrukcija dobra, rezultat je savrÅ¡en zvuk pri srednjim i viÅ¡im tonovima. Za niže tonove se koristi woofer. Impedansa nije faktor za panele jer je beskonaÄna. Osetljivost jednog panela je 72db a sa svakim dodatnim panelom se nivo povećava za 2db. Snaga kompletnog sklopa od 8 panela je kratkotrajno 300W. Kutije su izraÄ‘ene od mediapana sa finom zavrÅ¡nom obradom i klavir crnom objom. Metalni delovi su napravljeno od poliranog mesinga sa tvrdom pozlatom. Na slici možete videti veće i manje zvuÄnike. Obe varijante koriste iste panele. Nadam se da sam dobro prezentovao naÅ¡ proizvod. Zanimaju me vaÅ¡i utisci i bilo koja pitanja koja možda imate.
×
×
  • Create New...