Jump to content


grinder

Članovi
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by grinder

  1. Pre neki dan se čuo neprijatno čudan glasan zvuk prilikom uključenja risivera, kao da je nesto "puklo". Odmah sam isključio risiver i nakon nekog vremena opet uključio i risiver funkcioniše, ali ipak sam ga isključio i odlučio da ga odnesem kod nekog servisera da ga pregleda. Ako neko zna nekog proverenog servisera u BG koji bi mogao da pogleda risiver nek javi ovde ili na pm. Unapred hvala.
  2. Ja 3600-tku od kad sam kupio slusam na 2g i sve je ok. Mislim da je to vrlo slicna zvucnica i ako nisi DJ i ne miksujes (scratch) nema potrebe za tim gramazama. Naravno ovo je moje subjektivno misljenje i ne mora da bude tacno, mada je ja tako "vozim" vec duze vreme bez obzira sta drugi kazu. Uskoro cu da je menjam za 95-icu upravo iz razloga jer ona ide na jos manju gramazu.
  3. Da iz tih su kutija izvađeni. Visokotonac je Siare, tako piše na njima, mada na ovom nema nikakve oznake osim nekih brojeva. Možda je od istog proizvođača?
  4. Menjano je vešanje jer su skroz istrulela, a izvađeni su iz NordMende bookshelf kutija,
  5. Nedavno sam nabavio neke zvučnike, ali na njima nema nikakva oznaka proizvođača. Ako ima neko od iskusnijih da možda može po slici da ustanovi o kojim se drajverima radi. Inače drajveri su na 8 oma, malih dimenzija oko 110mm i imaju slovo "P" na zadnjoj strani.
  6. Da li neko zna kada će biti sledeća berza?
  7. Ako neko zna nekog vrsnog majstora (po mogućstvu iz NBG ili Zemun) neka javi na pm da ga odnesem sutra na kanal
  8. Upravo na to sam i mislio, da ne dodjem kod majstora, pa da se odmah hvata za glavu
  9. Nisam baÅ¡ neÅ¡to viÄan da bih mogao da uradim tu proveru. Interesuje me samo Å¡ta bi sve moglo da bude uzrok ovog kvara.
  10. Ako neko može da me uputi Å¡ta bi mogao da bude kvar na pojaÄalu. Ovo su simptomi: nakon ukljuÄenja pojaÄala radi 30 sec i nakon toga iskljuÄi lampicu iznad potenciometra Volume. U tim trenucima na zvuÄnicima se pojaÄava nekakav brumeći zvuk i onda iskljuÄi tu lampicu iznad Volume. Nakon tog iskljuÄenja na pojaÄalu i dalje je upaljena lampica za ON režim , ali nema zvuka na zvuÄnicima. OtkaÄio sam sve uredjaje i zvuÄnike i iskljuÄio obe sekcije A i B, onda se vreme do iskljuÄenja poveća za neko vreme. To vreme ne pralazi viÅ¡e od 1-2 minuta. Nakon toga iskljuÄim pojaÄalo neko vreme (10minuta) i onda se opet pali lampica iznad volume, ali se svi simptomi javljaju. Svaka sugestija dobrodoÅ¡la.
  11. Potpuno si u pravu sto se tice jacine slusanja u sobi i ja sam u tom opsegu . Mene je jedini strah, zbog cega je i pokrenuta tema, da ne sprzim zvucnike jer mi je bila nesto sumnjiva deklarisana snaga koju je postavio proizvodjac na samim zvucnicima.
  12. Da, sad vidim da su vrlo sliÄni zvuÄnici sa ovim mojim. Kod mene su povezani na pojaÄalo 2x70W i sliÄnog sam miÅ¡ljenja da su kutije maksimalne snage po kutiji 50W.
  13. Upravo to me i mori jer sam ih povezao na malo jaÄe pojaÄalo,a mislim da su ih malo precenili u toj specifikaciji, pa da ih ne spržim.
  14. Našao sam i taj fajl, ali sam i dalje u nedoumici da li je snaga zbirna (za obe kutije) ili je svaka zasebno po 100W snage.
  15. Imam zvuÄnike Sony SS-MB115 i nigde ne uspevam da pronadjem koja je sinusna snaga jednog zvuÄnika. Na svakom zvuÄniku, na zadnjoj ploÄici, piÅ¡e snaga 100W mada je meni to neÅ¡to prevelika snaga za ove zvuÄnike. U specifikaciji koju sam pronaÅ¡ao na netu piÅ¡e sledeće: Speaker system - 2 way, magnetically shielded Loud speaker units Woofer: 16 cm, cone type Tweeter: 2.5 cm, balance drive type Enclosure type - Acoustic suspension Rated impedance - 8 ohms Power handling capacity - Maximum input power: 100 watts Sensitivity level - 87 dB (1 W, 1 m) Frequency range - 60 Hz - 20,000 Hz Cross over frequency - 3,000 Hz Dimensions (w/h/d) - Approx. 220 ´ 370 ´ 190 mm, not including front grill Finish - Black PVC (polyvinyl chloride) Mass - Approx. 4 kg ZakljuÄio sam da je ukupna maksimalna snaga koja može da se poveže 100W, ali je nedoumica da li je to po jednoj kutiji ili za obe kutije (2x50W)? Takodje je nedoumica koja je ovo vrsta snage u specifikaciji? Molim za pomoć iskusnih audiofila sa foruma
  16. Tako se i meni Äini. Malo su im drugaÄija kućiÅ¡ta, a sve ostalo je identiÄno.
  17. Kupio bih gramofon ITT Schaub-Lorenz HiFi 8013 i koliko sam pretraživao po netu zakljuÄio sam da je to ustvari prepakovani Mitsubishi Diatone DP-680Q (Äini mi se da je i ovaj model sliÄan Realistic Lab 500). Da li je neko imao prilike da se susretne sa ovim gramofonima i utisci o njima? Ovaj gramofon koji bih kupio dolazi sa Audio Technica AT12E (dosta stara igla), a sam gramofon je ispravan, priliÄno masivan i dobro oÄuvan.
  18. OdluÄio sam se definitivno za AT 95E. javljam se sa utiscima kad stigne.
  19. Po svoj prilici izgleda da će biti AT 95E. Ako neko zna gde mogu nabaviti, slobodno nek pusti na pm.
  20. Sad sam video da ima joÅ¡ jedan model koji je sliÄne cene Stanton 520 V3.
  21. Zamenio bih zvuÄnicu i iglu na gramofonu jer je postojeća već valjano istroÅ¡ena. Nisam baÅ¡ neki preterani poznavalac i molio bih za savet koju od varijanti odabrati. Jedine nove zvuÄnice sa iglom koje mogu da se nabave (koje sam ja pronaÅ¡ao) su: 1. Audio Technica AT-95E 2. Ortofon OM Pro S 3. Ortofon OM 5E Sve od navedenih su u sliÄnom cenovnom rangu samo je pitanje za Å¡ta se odluÄiti?
  22. ReÅ¡en problem. Problem je bio u prekidaÄu za prebacivanje na "Phono" ulaz na pojaÄalu. Ne znam kako bih to mogao da servisiram. Ako neko ima iskustvo da podeli.
  23. philips 22af677 gramofon i philips f4212 pojaÄalo
  24. Imam problem sa pojaÄalom takav, da kad je povezan ÄinÄevima, gramofon na levom kanalu ne radi. Prilikom izvlaÄenja ÄinÄa zvuÄnik dobije kakav takav signal sa brumom koji je u pozadini, ali tako jedino radi. Å ta raditi sa phono ulazom?
×
×
  • Create New...