Jump to content


vitos

Članovi
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

vitos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. vitos

    Deoxit u Srbiji?

    Moje skromno iskustvo je bilo da je njime oprano bukvalno sve, flush kao pod vodom, a tu je bilo raznih materijala, sve radi i sve je kao novo. E sada, ono sto ne znam je kakve je prirode lepak te tapete i kako bi se ponasao ako bi dosao do njega, tj.da li bi je odlepio. Druga stvar je da neki materijali imaju blago porozno svojstvo, pa npr. "upiju" fleku jednim delom pa i kada je odstranis ostanu tragovi. Na pakovanju wurtha pise da se obavezno proba reagovanje sa razlicitim materijalima pre uptrebe, pa eventualno probaj na nekom malom parcetu te tapete koje nece biti vidljivo.
  2. Hvala Willi. Tako sam i mislio. Mada cesljajuci net naidjem na problem zvani dial offset problem. U principu, za one koji ne znaju da napisem kada vec procitah sta je, radi se o problemu koji se javlja kada se "kanap" koji vodi od dial knoba kroz ceo sistem prenosa sve do prom.kondenzatora opusti i javi se taj pomeraj. Imam service manual, mislim se sada, da li da bar probam da premotam kanap jer je detaljno opisan postupak i lako je dostupno. Sa druge strane, da je kanap opusten (a nije, niti je budjav i memljiv jos je svrst i kao voskiran, kvalitetan bas) kapiram da bi od kada ga nastelujem na poznatu stanicu trebao bar priblizno da drzi do sledece frekvenciju medjutim opet se javi pomeraj, sto je disproporcijalno i navodi i mene da je potrebno neko fino stelovanje a to je za moju kompetenciju ipak slozena radnja.
  3. @acazr isto i ja... Da ne otvaram novu temu, a vezano je za prijem signala. Naime, moj vintage receiver patio od boljke da se skala rastelovala. Dakle hvata sve stanice ali sam mislio da se skala tj pokazivac pomerio sa vrpce i da zato pokazuje odstupanje u frekvenciji stanice (hvata sve stanice ali je odstupanje tipa 2-3 MhZ u odnosu na pokazano) I tako ja otovrim sve, dodjem do vrpce i nadjem stanicu sa najjacim prijemom a to je 88.8 kod mene. Dodjem na frekvenciju, i pomerim skalu ne pomerajuci vrpcu u sistemu dakle ni frekvenciju. Sada pokazuje dobro. Kad ne lezi vraze, sledecu stanicu 90.5 ne nalazi na 90.5 nego opet par MhZ pomeraja. Dakle na neki nacin kao da nije proporcionalno to pomeranje. A sve hvata... I sada mi nista nije jasno... Da li je potebno cackati neki trimer (sto nikako sam ne planiram) tj. da li je problem moguce home made resiti?
  4. @acazr, odlicno Imas iskustva sa ovom?
  5. Hvala ljudi na odgovorima. @Wolfson ovo mi bas deluje kao dobro resenje. Koliki je precnik toj anteni i da li je taj crni blok levo neki pojacivac ili je samo deo konstrukcije? Cena? Kako se povezuje, klema ili neki od prikljucaka? @vladac, kako si ti zadovoljan ovom antenom sa linka?
  6. Listam forum te i pored par tema o FM antenama nigde ne nalazim podatak koji mi je potreban. Na Vintage receiveru imam klasicno dva ulaza za antenu, 300Ω i 75Ω. Koristio bih ovaj od 75Ω koji ima prikljucak kao za TV antenu. Da li bih mogao da koristim obican antenski kabl da napavim unutrasnju antenu i kolika bi duizna trebala da bude? Soba(stan) je pozicioniran tako da receiver hvata skoro sve stanice i bez antene, naravno samo u mono rezimu pa bih da signal pojacam povezivanjem na sobnu ant. jer za spoljnom kako vidim nemam potrebe. Postoje li neka pravila kojih bi trebao da se pridrzavam u smislu duzine i povezivanja? U jednoj temi procitah da je potrebna duzina od 72cm za unutrasnju ali ne znam odnosi li se to i na coaxial kabl?
  7. Da, zaboravio vazne stavke da napomenem. Budzet je skroman ali klizan, dakle ako nadjem nesto sto vredi desi se da se izapnem cesto, pa posle boli glava. Kako sam sistem nije nista spektakularno nista spektakularno ne bih ni od zvucnika ocekivao (dakle shodno sistemu kada bih mogao da izvucem neki topao i definisan zvuk, shodno mogucnosti komponenti, bio bih vise nego zadovoljan).Na polovno nisam gadljiv.
  8. Evo jedne male dileme... Imam sistem koji je sacinjen od Denon DCD - 485 Cd playera, koji preko Mogami/Neutrix dobro poznate kombinacije, ulazi u receiver Kenwood KR 4010. Soba je oko 20+ kvadrata pa me znaima koja varijanta zvucnika bi se ovde uslovno receno uklopila? Sa zvucnicima nemam mnogo iskustva ali me prevashodno interesuje da li biste pre preporucili podne ili bookshelf varijante za ovu kvadraturu i sistem. Teziste je na basovima, ne volim preterivanje ali ni supalj, prazan bas. Od muzike se vrti Elektronska, Ambijentalna, Rock, Jazz i klasicna. Kako kada, zavisno od stanja dushe. Trazim neke all-around zvucnike koji ne bi bili overkill za ovaj sistem a dali bi neku toplu sliku. Teziste mi je na toplini, a koliko sam do sada uspeo da cujem, ovi Kenwood vintage receiveri po tom pitanju uopste nisu losi! Nisam preterano zahtevan ali mi je potreban neki hint u kom smeru da trazim.
  9. vitos

    Šta se sluša ?

    Uuuu hvala Pero, car si! Ziv bio! Edit: A vidim u linku i Cove, verovatno si i freediver/diver pa si dupli car! :cheers
  10. vitos

    Šta se sluša ?

    Ne znam gresim li ako pitam ovde nekoga da mi preporuci neku dobru Cuban muziku? Neko izdanje koje je moguce nabaviti u oridjinalu?
  11. „Serbian jazz, bre“- Fantazijaaaaa!!!! Gde kupiti CD? Google mi nije prijatelj veceras!
  12. Najtoplija preporuka za ove letnje dane ( i noci)!
  13. vitos

    Deoxit u Srbiji?

    Uradicu tako, a ako ne valja pasta, jurim vas za preporuku Hvala
×
×
  • Create New...