Jump to content


mmiki011

Novi članovi
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mmiki011

  1. Sačekaću informacije kolege impulsa u vezi sa AK4495, pa se možda ipak odlučim za "samo-gradnju". Taj Hegel mi je preskup. Prvo bih morao da se razvedem pa da razmišljam o kupovini tog daka.
  2. video sam to a pre dva meseca jedan je prodat za 1050 evra
  3. Da ovo izgleda ozbiljnije a jeftinije od one moje opcije. Da li je to baš čipset koji je u tvom daku. Hvala ti na pozivu za slušanje. Ne odbijam ali ja sam malo komplikovan zbog zdravstvene situacije (imao infarkt sa dosta posledica).
  4. Da ovo izgleda ozbiljnije a jeftinije od one moje opcije. Da li je to baš čipset koji je u tvom daku. Hvala ti na pozivu za slušanje. Ne odbijam ali ja sam malo komplikovan zbog zdravstvene situacije (imao infarkt sa dosta posledica).
  5. Vdzele, malo sam guglao dac-ove sa Asahi Kasei čipom evo šta sam našao: http://www.ebay.de/itm/CS8416-CS4398-DAC-Kit-Support-USB-Transformer-Support-USB-and-coaxial-Input-SN-/121397175612?hash=item1c43d5e53c:g:oSkAAOxy0NtTBuXo ili isto to bez trafoa http://www.ebay.de/itm/CS8416-CS4398-DAC-Kit-Support-USB-coaxial-DAC-Board-/141361309788?hash=item20e9ca685c:g:aLEAAOxy69JTBsSB.Da li si mislio na ove dakove i ako jesi, gde se stvorila razlika do 350 evra? Ovo gore je više nego prihvatljiva cena i prosto nemogu da verujem da za te pare može tako dobro da svira ili je potrebna neka žešća (skuplja) nadgradnja tipa napajanje, činčevi kablovi...? Ako je to taj dak koj mi preporučuješ onda ću se ipak odlučiti za samogradnju
  6. Poslušaću tvoje savete pa se javljam sa impresijama.
  7. Trotter hvala ti na ovom savetu. Možda pokušam da nabavim gorepomenutog Philipsa 960 da čujem kako to radi u ovom sistemu a i generaciski su tu negde a ni cena mu nije preterana kao kod sony-a iz naslova. Mada ko zna. Sa zamenama kondenza ću se možda pozabaviti, samo da skupim volje. Mislim da ću i onkya zameniti sa nekim analognim tjunerom.
  8. Cbasse sampan 305, Audioanalyse pa60, Sony MDS JB930 QS (kao dac trenutno), Sony CDP750(gotovo ga ne slušam), Sqeezeebox classic. Muziku uglavnom skidam,po mogućstvu u flac formatu, sa neta. Sin mi apcigovao thorensa i sve ploče a cd-ove nisam nika skupljao (imam rupu od 20-25 godina ne bavljenja muzikom). Pre dve godine počeh ponovo da aktivnije slušam muziku (to valjda ide sa godinama). Ne znam ni koji su to fajlovi više rezolucije i da li ću ih ikad slušati. PS kablovi za zvučnike su no name ali lepo svira ceo sistem. Ima više basa na tjuneru onkyo 9990 nego na sony md-u.
  9. Ako dobro prevodim nemce, i sony pati od slabijeg basa. I ja sam čuo dak integrisan u neko denon pojačalu (mislim 650 ili slično) i ostavio mi je jako dobar utisak. Niko mi ne odgovara na pitanje da li Philips DAC 960 (16 bitni) može da konvertuje sve savremene zvučne zapise. Za neka iskustva sa tim dakom nesmem ni da pitam.
  10. uzvarb iz tvog komentara bih zaključio da je zvučno MF M6 zvočno bolji od Sonija. Zamolio bih te da mi odgovoeriš na gore pomenuto pitanje u vezi ograničenja starih dakova (Philips DAC 960 recimo) u odnosu na novije.
  11. Vdzele, hvala na savetu. Ja nekako nisam za samogradnju (sklapanje) ako baš ne budem morao. Na netu vidim da se za pristojnih 400-tinak evra može kupiti prastari Philips DAC 960 pa me zanima kakva su (ako ih ima) ograničenje u reprodukciji tog dac-a u odnosu na ove nove. Kao dac koristim Sony MDS JB930 QS. Dosta dobro on odradi posao ali nema dovoljno basova a pritom su mi kutije Cabasse koje same po sebi imaju slabiji bas. Nisam siguran ni koliko ću dobiti sa drugim dakom u odnosu na ovaj Sony md. Od prijatelja sam pozajmio Parasound 1000 i Sony ga je, kod mene tukao za dve klase a naročito u gornjem i srednjem opsegu. Dakle zbog tog nedostatka basova iz dac-a pokušao bih da zamenim MD. Sony DAS R1 iz naslova teme je baš skup (1+ kevra) ali Philips 960 ima relativno prihvatljivu cenu ali, ponavljam pitanje, kakva su tehnička ograničenja tih starijih dac-ova u odnosu na novije (mogu li da konvertuju sve zapise kao i 24/96 i više). Kvalitet je očito nemoguće komentarisati bez poređenja.
  12. Pokrećem ovu temu kao totalni laik u oblasti d/a kovertera. Može li mi neko preporučiti našta obratiti pažnju pri nabavci dac-a? Je li važniji čipset npr. tda1541 za koga svi kažu da daje izuzetno lepu i kvalitetnu zvučnu sliku ali je uglavnom u starijim dac-ovima sa malom sampling frekvencom ili je bolje nabaviti neki noviji dac sa 24/192 ili većo frekvencom. Da li dac sa niskom oversampling ratom može da konvertuje sve zapise ili već postaje zastareo u tom pogledu. Dakle jeli bolje kupiti Sony DAS R1 D/A converter ili recimo Musical Fidelity M6 dac.
×
×
  • Create New...