Jump to content


Lemmy

Članovi
  • Posts

    116
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lemmy

  1. Ne izvinjavaj se...

    Jaimam CEC BD100, igla je Ortofon N15E. Ja sam ga naučivao odavde https://www.musonic.co.uk/index.php?main_page=product_info&cPath=1_120&products_id=11363 i ova igla se pokazala kao dobra u mom slučaju. U svakom slučaju potraži prospekt za svoj gramofon (ko još to čuva), ali ima ovde https://www.vinylengine.com/library/cec/bd-1000.shtml. Moj kaiš još uvek radi kako treba (namerno kažem "moj", jer smo CEC i ja ispisnici).

     

    Pozdrav

  2. 7 sati ranije, pompi said:

    Pozdrav svima!

    Skoro procitah, neko je nacrnio izvesnog Mladjowar-a iz Nisa ali...

    Upoznam ga ja pre neki dan, krene prijatan razgovor, razmenimo telefone. Skine mi cenu za jednu plocu sa 1500 na 1200, kaze ploca je ok, cetvorka.

    Ploca na prvoj strani preskoci bar 20-ak puta!

    Pustim mu ja SMS ali gospodin ne nalazi za shodno da odgovori.

    Znaci, postoje i takvi ljudi koji i pored licnog kontakta mogu da urade tako nesto. Bas mi je bilo krivo pa rekoh, hajde da napravim ovu temu kako bi svi ljubitelji ploca mogli da ostalima skrenu paznju na neke pojedince. Postoji slicna tema ali mislim da se odnosi na audio opremu pa ova nece biti visak. Pozivam sve dobronamerne da se osete slobodnim i da ucestvuju u temi.

    Sto bi rekli Taste na On The Boards, desilo se jednom, desice se opet.

    Ziveli! :cheers

    Dotični mi je prodao Black Sabbath Paranoid, ploču koja je jajasta! Čak je izboksovao na Kupindu da ne mogu da mu dam negativan poen! Što dalje od njega to bolje...

  3. On 12/18/2016 at 16:47, HMrules said:

    Razmišljam o tome da nabavim prva četiri albuma Led Zeppelina pa me interesuje koja izdanja tih albuma najbolje zvuče i koja izdanja mi preporučujete?

    Ja sam kupio prva tri, izdanje Rhino iz 2014. Prvi sam uzeo deluxe izdanje, više iz radoznalosti, nisam siguran koliko je to bio dobar izbor, pošto je na bonus pločama koncert u Parizu iz 1969. godine, a ja baš i ne volim albume uživo.

    https://www.discogs.com/Led-Zeppelin-Led-Zeppelin/release/5743279

    Najbolju produkciju ima drugi, tako da ti bez ustezanja preporučujem isto izdanje koje sam kupio

    https://www.discogs.com/Led-Zeppelin-Led-Zeppelin-II/release/5734489

    Neverovatno je šta se sve na ovom vinilu čuje, a što se nije čulo na CD-u.

    Konačno, moj omiljeni album je trojka, a Rhino izdanje je korektno

    https://www.discogs.com/Led-Zeppelin-Led-Zeppelin-III/release/5734538

    Inače, first press prvog albuma se nedavno prodao za preko 15 000 funti, ono izdanje sa plavim slovima...

  4. Osećam obavezu da podelim svoja poslednja iskustva. Zamenio iglu, stavio Ortofon: N15E Elliptical Stylus, prodavac mi refundirao prethodno kupljenu iglu i PDV (Hvala Kuršume!).

    Kupio sam vagicu (još jedan respect za Kuršuma), test ploču Ortofon, uzeo libelu i proverio podešavanja. Korigovao sam teg na igli (drugo i ne mogu) na 2 pp (pre sam je držao na 1,5, proizvodjač preporučuje 15-2pp). Gramofon je malo odstupao od horizontalnog položaja, pa sam i to podesio. Rezultat? Kao da imam nov uređaj! Zvuk je glasniji i puniji. Pre ovoga sam razmišljao da kupim nove zvučnike, neke trosistemske (imam dvosistemce), sada razmišljam da nekako skarabudžim samo stalke, više od ovoga mi ne treba. Danima sam pod utiskom novog kvaliteta zvuka, a moje komšije slušaju odličnu muziku, hteli to oni ili ne...

  5. Kad neko ne zna bolje da ćuti. Nema problema sa anti skejtingom ili mi se bar čini da nema. Igla je imala slab signal za koji mi se učinilo da je na jednom kanalu. Onda mi je palo napamet da povećam pritisak igle u granici preporučenog (još mi nije stigla vagica, tako da je podešavanje odokativno). Prethodna igla mi je bila na 1,5 sada sam stavio na 2 i nešto jedva. Rezultat? Jači signal i širi opseg zvuka. Prezadovoljan slušam prvi od Black Sabbath i otkrivam da ima mnogo detalja koji se nisu čuli ranije...

  6. 1 minut ranije, stoN_Cold said:

    Донеси, средићемо.

    Nemaš pojma kako bih voleo da mogu, ali stvarno sam daleko za takvu akciju. Auto nemam, nemam u čemu da donesem gramofon iz Požarevca.

  7. 1 minut ranije, stoN_Cold said:

    Не бацај, контактирај их и укажи на проблем.

    Poslao sam im mail, ali dok platim poštarinu da im vratim, pa oni pogledaju, pa ako nešto i urade ... Pojeo vuk magarca.

  8. Stigla mi je nova igla za Ortofon N15 Kertridž i naravno da nije prošlo bez problema. Igla jednostavno ne može da se namesti. Šaljem vam fotografiju stare (bela) i nove (žuta) igla. Ima li pomoći ili da je jednostavno bacim?

    WP_20160815_12_43_09_Pro.jpg

  9. On 8/8/2016 at 15:20, Spachek said:

    Ima to i jeftinije na berzama, rekao Kuršum da ce i meni uzeti jednu, i eto, jos uvek cekam....strpljen spasenemoji16.png

    Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

    Evo ima na Limundu prodaje čovek za 500 dinara, imaš opciju "Kupi odmah". Ja sam upravo za iste pare kod njega kupio ortofonovu test ploču. Evo linka do aukcije https://www.limundo.com/kupovina/Muzika-i-filmovi/Muzika/Gramofonske-ploce/Test-Ploca-mint/49132511

  10. 9 sati ranije, NShappy said:

    Sličan teg sam imao na RIZ gramofonu. Nije bilo nikakvih linja na toj "štangli" gde je bio teg, ali teg jeste mogao da klizi po njoj, i time se podešavao anti skating.

    Podesio sam pomoću test ploče. Drugi način nije postojao.

    Kako je klizio? Da li si morao da ga odvijaš ili si ga samo povlačio?

  11. Ma nema ništa takvo, pregledao sam ga onim staklom za oko što koriste časovničari, ni zareza, ni skale,pokušao sam da ga pomerim, ni makac... Preturio sam google, nema podataka, pisao sam i proizvodjaču, umreće od smeha kada dobiju mail...

  12. 34 minuta ranije, stoN_Cold said:

    На шипци на којој је тај мали округли тег би требало да постоје линије.

    35e254b5-c06b-4fca-804d-a7e022d0e500_zps

     

    Niti postoje linije niti se taj teg može pomeriti bilo kako... Evo šta piše u uputstvu: 

    cec.jpg

  13. 1 sat ranije, Kuršum said:

    Informiši se malo u ovoj temi o nepoznanicama koje imaš.

    Takođe i o svemu ostalom, google pretraga, prijatelji koji su upućeni, možda i do sugrađanina Zorana koji ti je prodao gramofon da odeš, pa uz kafu kradeš "gramofonsko znanje".

    Onoliko si bio oduševljen što si ušao u svet vinila, a radoznalost nije ispratila to oduševljenje izgleda. 

    Radoznalost me napustila sa finansijskim stanjem. Kupio karbonsku četkicu, pa sam neko vreme slušao ploče, nešto kupio i tako. Sada sam ponovo radoznao, ali samo vidim gomilu izdataka koji se, sudeći po korisnim linkovima koje mi šalješ, daju smanjiti. Što se Zorana tiče, još kada sam kupio gramofon rekao mi je da ne ume da ga podešava, da je to uradio neko za njega pomoću test ploče. Jedino mi je rekao da će morati belt da se zameni, mada se do sada nije ukazala potreba.

    Ovaj antiskejting me frustrira otkako sam kupio gramofon. Niti ima skalu niti može i jedan jedini šrafić da se mrdne, pa ga zato nisam dirao...

  14. 1 sat ranije, Spachek said:

    Ne mogu da vidim sliku koju si postavio posto kucam sa telefona, ali ako ti je tegic kao kod mene, vezan, nazovi žilicom, onda bi na tom stubiću odakle visi, trebali da postoje zarezi.

    Kod mene je prvi zarez, gledano od pocetka ka mestu gde je fixiran, vrednosti 1 gr, svaki naredni je 1/2 gr, znaci treci bi trebalo da je 2gr.

    Mozda sam ti malo pomogao.

    Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

    Otkako sam kupio gramofon pokušavam da pronadjem zareze na toj žilici. Evo još jedne fotografije u prilogu.

    WP_20160808_15_14_55_Pro.jpg

×
×
  • Create New...