Jump to content


mondeo25

Članovi
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

About mondeo25

  • Birthday 01/25/1965

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

mondeo25's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. 120e je dobra smernica, da znam.
  2. Još nešto. Gde bi tu po kvalitetu zvuka bio Akai CD-57 koji trenutno slušam?
  3. Možda je bolje pitanje ovo. NameraÄio sam se na model Technics SL-PS770D pre nekog vremena ali joÅ¡ gledam. Sada mi se pojavio ovaj CD 5001 u zameni - dali je bolji od Technicsa ili ne?
  4. Imam varijantu da kupim ili menjam za moje polovno pojaÄalo Akai AM-55 polovan CD 5001. Dali bi i koliko bi to vredelo?
  5. Pozdrav svima, potrebne su mi dodatne informacije o Marantz CD plejeru 5001. 1. Koja je klasa plejera? 2. Koliko realno vredi - od - do 3. Å ta može da mu bude realna konkurencija i zamena, tj. dali se isplati njega kupiti ili neki drugi za iste ili sliÄne novce Unapred hvala.
  6. Amp ima dosta snage i Äistog je zvuka, jedino Å¡to Tech preamp ne izvlaÄi to bez dodavanja na tonskim kontrolama. Yamaha to pegla, sve je na nuli u vezi tonskih kontrola. Probao bi i druga pretpojaÄala ali su ili sumljivog kvaliteta i stanja ili su mnooogo skupa. Ako imaÅ¡ neki preamp ili dobro pojaÄalo donesi da probamo ako nije problem, tu sam
  7. Kada ti naleti SD-74 u Å¡ampanj varijanti slobodno mi se obrati...
  8. Marantz svira za sve pare...šta ću kad volim tu: mehaniku, izgled i analogiju. Neke od top dekova što nekada nisam mogao da imam sada kupujem Biće uskoro tu i jedan Nakamicni 680zx, pa će da vidimo šta svira a šta falšira
  9. Valjda ne laže Technics katalog . http://wegavision.pytalhost.com/technics.html Ja doduÅ¡e nisam kupovao po katalogu nego ono Å¡to mi se svidelo i Å¡to sam mogao da platim. 95" i 96" izbaÄene su na tržiÅ¡te "reference" serije a 98" i 99" MkII verzije. Sada testiram uporedo ove dve moje linije samo u aspektima pretpojaÄala i tu su i prvi rezultati. Kada se umesto Technics pretpojaÄala ubaci Yamaha izraste mi treće uvo . Kod Technicsa moram da dodajem niske i visoke tonove da bi bio zadovoljan zvukom, kod Yamahe to definitivno nije potrebno. Technics snagaÅ¡ odliÄno odraÄ‘uje posao, Äista 10-ka. Tech pretpojaÄalo je malo zakinuto po zvuku ali se dobija daljinski i lep izgled, kome to znaÄi. Sada je sve stvar izbora: Tech + Tech je lep za oko i prijatan za standardno sluÅ¡anje recimo sa tjunera. Primeti se razlika kod svega drugog, bar je ja Äujem, a naroÄito sa gramofona, tu Yamaha blista.
  10. U pravu si Å¡to se tiÄe rangiranja Technics pojaÄala po zvuku. Serija 800-900 iz 95" se ne spominje nigde, dok je serija 700 Mk3 iz 99" viÅ¡estruko nagraÄ‘ivana. Valjda su videli gde su greÅ¡ili pa pokuÅ¡ali da se vade... posle toga Technics viÅ¡e nema...
  11. Malo sam se zainatio i napravio sam pomoćnu test kombinaciju: 1. Za pojaÄalo snage uzeo sam Denon PMA-250, to je pojaÄalo odliÄnog zvuka i snage za klasu do 50e 2. Za pretpojaÄalo uzeo sam Yamahu C-45, vrlo ozbiljno pretpojaÄalo u klasi do 100e 3. Za izvor zvuka koristio sam zvuÄno jedan od najboljih Marantz dekova, SD-64, iako je dvoglavi i reversni, Å¡to je minus, unutra je tehnologija od SD-930, klasa 50e 4. Za zvuÄnike reÅ¡enje su bili Eltax Wave Mini monitori, 80 - 20000 hz, Äistog zvuka u klasi 50e Sve ove moje procene po klasama odnose se na polovne stvari i subjektivne su prirode. Možda neÅ¡to vredi viÅ¡e ili manje.
  12. Kutije su privremeno na ovom mestu, kada oslobodim prostor biće na 2,5 - 3 metra udaljenosti jedna od druge, a prostor do sluÅ¡aoca na 4 do 5 metrara. Ja sam se vizuelno zaljubio u ovaj Technics, Å¡ta da radim. Po izgledu je kao komponenta od 2000 - 3000 e a u praksi nije, to je taÄno. E, sada da neÅ¡to odvojimo: Teschics je faktiÄki jedno integrisano pojaÄalo odvojio u dve komponente, ne trudeći se da poboljÅ¡a i kvalitet po komponentama, nije im se isplatilo u tom momentu a mogli su da naplate dosta viÅ¡e nego za integrisano pojaÄalo. Posle nekoliko godina se i sam Technics ugasio, bare za zemlje van Japana, nisu mogli da odgovore na sve jaÄu konkurenciju i da se pozicioniraju u tržiÅ¡ni segmente gde je trebalo. Kupiću ili pozajmiti tokom vremena neki Arcam ili Nad pa ću da uporedim. U meÄ‘uvremenu sam dobio poboljÅ¡anje kada sam zamenio kablove izmeÄ‘u komponenti, kupi sam Cordial. Dobar je mada se teÅ¡ko navlaÄi na konektore, verovatno namerno.
  13. Bio sam na odmoru, pa se vratio i kupovao Evo Å¡ta sam ranije (u poÄetnoj fazi nabavke) sluÅ¡ao od pojaÄala, a sada je rezerva: Denon PMA-250 odliÄno pojaÄalo ali entry level, Marantz PM-450 lep zvuk ali ipak zastarelo po funkcijama. Marantz PM 7001 i PM 64 MkII su prodati u meÄ‘uvremenu kao i Arcam. Da nebih sluÅ¡ao sa pogreÅ¡nim zvuÄnicima Äastio sam se za Monitor Audio Bronze BX6. I tu je bila dilema, ne oko proizvoÄ‘aÄa jer sam se zagrejao za MA, nego za model. U prodavnici sam uporedo sluÅ¡ao BX5 i BX6, doduÅ¡e na opremi sa 5e cifara. BX5 može samo u visokotonskom podruÄju da parira sa BX6. Dinamika, srednji i niski opseg tonova sve to ide na stranu BX6. Kupio sam Akai AM-55 i Technics kombinaciju SU-C800U + SE-A900S. Oba pojaÄala su u istom rangu po snazi. Sve sam spojio na BX6 i dodao par komponenti od ranije. Akai je dobar, sa izuzetkom gramofonskog pretpojaÄala koje je loÅ¡e bar na ovom primerku, previÅ¡e je tiho. Technics je definitivno bolje i ozbiljnije odraÄ‘en. Sve je po meri i uz to ima i konforan daljinski upravljaÄ. PretpojaÄalo može da radi samo sa ovim snagaÅ¡em ili sliÄnim modelom, ali to mi nesmeta. UÄinilo mi se da je malo "tvrd" zvuk sa oba pojaÄala, meÄ‘utim.... BX6 je radio sve bolje sa svakim sluÅ¡anjim i pojaÄavanjem. Ne mogu ovo da objasnim logiÄno ali je takav subjektivan doživljaj, valjda se nove kutije razraÄ‘uju. ViÅ¡ak opreme biće prodat tokom vremena ili ide u vikendicu, pa dok traje traje... Bilo bi zanimljivo da probam na ovome neki bolji Marantz ili sliÄno ali za sada je pauza (u parama). Evo i par slika u prilogu, hvala svima na savetima.
×
×
  • Create New...