Jump to content


CD/DVD-ROM za ripovanje


pooya

Recommended Posts

Koji su po vama dobri/najbolji XXX-ROMovi za ripovanje muzike i koliko je uopste kvalitet ripovanja zavistan od istih? Preduslov je naravo da je program za ripovanje ispravno podesen. "Onomad" sam malo sam tragao po netu no nisam naisao ne jasne i nedvosmislene odgovore. U obzir dolaze kako interni tako i externi. Takodje me zanima koliko su losi/dobri oni koji su ugradjeni u laptopove. Na "radnom mestu" osim puno vremena imam i laptop koji bih iskoristio za ripovanje novih diskova pod uslovom da cu na taj nacin da dobijem recimo bar 90% maksimuma kvaliteta.

Link to comment
Share on other sites

@Fireball,

da si video kako ovaj drive radi ne bi filozofirao... Nije bitna apsolutna brzina ekstrakcije, vec i neprijatnost rada na racunaru koji stenje, na kome je drive bucan i trese se, non-stop radi spin-up i spin-down, itd. To je mucenje...

Ja na mom poslu nemam vremena za takvo za******, za tebe ne znam...

Link to comment
Share on other sites

... Nije bilo potrebe ni za tonom tipa "ljudi, necemo valjda ponovo...". Mislim da misljenje koje sam dao ne odstupa mnogo od onog PrekoBare, a radi se o necemu sto generalno vazi za te drive-ove.

Sposobnost razlicitih drive-ova da procitaju informaciju razlikuje se drasticno od modela do modela, EAC ne moze da pomogne drive-u da procita ono sto ne moze - u najboljem slucaju moze posteno da kaze "ovo ne ide..."

Link to comment
Share on other sites

Lite-On DVD romovi su važili za dobre ÄitaÄe Å¡to jeste taÄno, samo ponekad i jako loÅ¡e izrade pa su brzo odlazili na deponiju. Ili ako se može naći Plextor, jeste da su znaÄajno skuplji ali za ovako posebne namjene možda i vrijedi. NaÄ‘i Å¡ta ima kod tebe u ponudi pa se raspitaj na netu za svaki model ponaosob, recimo na cdfreaks.com forumima, to je jedna od većih baza podataka.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...