Jump to content


AV Impuls


brca

Recommended Posts

http://www.hi-files...._20#entry433564

Evo i odgovora:

Dynaudio klub je, sliÄno kao i AV Impuls, tema u kojoj ljubitelji, vlasnici i distirbuteri mogu da razmenjuju informacije, savete i iskustva o odreÄ‘enim firmama. Sonichammer od poÄetka dosta sistematiÄno jaÅ¡e po temi Dynaudio klub, iako MlaÄ‘a vrlo gospodski ne replicira niti se ikada pojavio u temi AV Impuls, a sve to iz jednog razloga, naime zato Å¡to poÅ¡tuje konkurenciju i zato Å¡to je svestan da kada se MlaÄ‘a ili Sima pojave u bilo kojoj temi, druge Älanove to asocira i na sve brendove koje oni zastupaju i prodaju. Svestan je toga i SIma. Odmah da se razumemo, da je sluÄaj obrnut, MlaÄ‘ini postovi bi bili jednako brisani. Moderacija nema sumnje da Sima to Äini tendenciozno.

Simin post koji je obrisan sadrži neobjektivan komentar kako bi bilo sramota da jedan sistem od pet cifara ne svira impresivno. Ovo je zlonamerna tvrdnja i, osim toga, nedosledna, jer se u temi AV Impuls na dosta mesta mogu proÄitati Simini komentari o ureÄ‘ajima iz njihove ponude koji sviraju mnogo impresivnije nego Å¡to koÅ¡taju. Dalje, Äetiri minuta nakon Å¡to sam obrisao taj post, Älan peterson piÅ¡e identiÄan komentar iz Siminog obrisanog posta, Å¡to jasno govori da postoji meÄ‘usobni dogovor. Ja sam posle manje od minuta obrisao i taj post koji Sima kasnije vrlo detaljno citira, Å¡to je joÅ¡ jedan dokaz o dogovoru. Dakle, za nas je ova situacija vrlo Äista: u pitanju je konkurentsko trolovanje. Ne postoje zaÅ¡tićene teme, Älanovi niti interesi.

Ako mislite da su ovi zakljuÄci preterani, za one koji nisu videli, Sima je maloÄas u temi Dynaudio klub pozivao Bokija da donese neÅ¡to svoje na probu u AV Impuls i poÄeo da nabraja ureÄ‘aje iz svoje ponude. I to je trolovanje, i to je obrisano. Ponavljam, ni MlaÄ‘a, ni Ranko, ni ostali registrovani komercijalni Älanovi to ne rade u temi AV Impuls.

Ako smatrate da vam je naneta nepravda od strane moderacije, uvek se možete obratiti direktno Ljubi.

Hvala na saradnji.

Hvala na odgovoru a evo i replike.

Krenimo od kraja:

1. tema Dynaudio Klub nije tema Vox Trade. Otvorena je od strane clana foruma a ne od strane distributera brenda Dynaudio mada ne vidim bitnu razliku sem sto se ne nalazi u podvorumu "HiFi desavanja" vec u podforumu "High-End".

2. Javno pozivam i "dozvoljavam" jer mi je stavom moderacije dato pravo da delim ucesnike na podobne i nepodobne, sve ucesnike foruma bez obzira na njihovu profesionalnu opredeljenost da ucestvuju i postuju na temi AV Impuls bez obzira na tip komentara. Javno pozivam i Mladju i Ranka i Kostu i Acu i Misu..... i sve ostale da, ako zele, daju ovde svoje komentare na nas distributivni program. Niko na ovj temi nije nepozeljan a jos manje nepodoban! Njihovo ucesce nece sa moje strane biti shvaceno kao trolovanje, spinovanje i gest nekolegijalnosti. Naprotiv.

3. Da, pozvao sam Bokija da donese svoje zvucnike u AV Impuls i da ih uporedimo sa Userovim Dy Focus 160 te izrazio ocekivanje da Dy bude bolji. Predlozio i sistem koji bi po kvalitetu odgovarao po mom mislenju odgovarao pre svega Focus 160 kutijama. Ljubazno pozvao i distributera Dynaudio da bude prsutan.

Predlozeni sistem za mali test u firmi AV Impuls je, gle cuda(?), uprao iz dstributivnog programa firme... Mozda je trebao da cimam svoj sistem od kuce?

4. Da, sistem koji kota preko 20.000 eura treba da svira impresivno. Moon Supernova DC i Amp cca 15-17.000 Eura, Zvucnici cca 3.000 eura i kablaza od bar 3.000 eura. Sramota bi bilo svira losije od "impresivno"! Sta u ovoj podvucenoj recenici nije jasno? Ko dobronameran i razuman tu vidi neistinu, trolovanje i malicioznost? Naravno niko.

5. Nikakvog dogovora izmedju mene i Petersona nije bilo!

Napisao sam post koji je obrisan. Par sati kasnije video njegov post gde pita zasto mu je komentar obrisan. Tada sam konstatovao da je moj post obrisan takodje! Uspostavilo se da smo i on i ja doveli u "sumnju" relevantnost izvedenog testa jer je cena elektronike i kablova daleeeeeko premasila cenu testiranih zvucnika.

Hocemo li svaki put kad dva clana foruma imaju isti stav po nekom pitanju sumnjati da je u pitanju neki dogovor ili "zavera"? ... ili moramo da pazimo da ako se sa nekim slazemo to nesme da usledi odmah, posle par minuta, nego da cekamo recimo pola sata?

Ovo je smesno da smesnije ne moze biti...

Willi, licno se poznajemo, pametan si covek najblaze receno. Zapanjen sam ovim tvojim konstatacijama. Lakse mi je da mislim da ti neko krade nalog... :roll:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Fantasticno ocenjen Arcam FMJ D-33 SuperDAC od strane Mr. Alan Sircom-a (HiFi+ magazine)

http://www.arcam.co....Arcam%20D33.pdf

citiram:

"...

I suspect,

for most people, the next step up from this has a dCS logo

etched into it. It really is that good.

...Not only is this the best DAC Arcam can make right now, it is

among the tiny handful of best DACs ever made... "

Amin! :klanjanje

Link to comment
Share on other sites

Fantasticno ocenjen Arcam FMJ D-33 SuperDAC od strane Mr. Alan Sircom-a (HiFi+ magazine)

http://www.arcam.co....Arcam%20D33.pdf

citiram:

"...

I suspect,

for most people, the next step up from this has a dCS logo

etched into it. It really is that good.

...Not only is this the best DAC Arcam can make right now, it is

among the tiny handful of best DACs ever made... "

Amin! :klanjanje

to sto je neki uredjaj fantasticno ocenjen, u vecini slucajeva ne mora nista da znaci! hocu da kazem: da bez licnog kontakta sa odredjenim uredjajem ne zelim da kreiram bilo kakvo misljenje o njemu..i to ne vazi samo za hifi, vec za svu fantasticno ocenjenu robu.

Link to comment
Share on other sites

to sto je neki uredjaj fantasticno ocenjen, u vecini slucajeva ne mora nista da znaci! hocu da kazem: da bez licnog kontakta sa odredjenim uredjajem ne zelim da krejiram bilo kakvo misljenje o njemu..i to ne vazi samo za hifi, vec za svu fantasticno ocenjenu robu.

Slazem se da HiFi novinari mogu da budu subjektivni pa cak na odredjeni nacin i stimulisani da pojedine uredjaje pohvale i vise nego sto oni zasluzuju ali sa druge strane pasti na kolena pred nekom komponentom sa jedne strane i misliti na svoj kredibilitet sa druge nije ni malo jednistavno. Spreman sam da poverujem da uredjaj sa ovako okarakterisanim kvalitetom svakako ima nadprosecne performanse, resto moze da otpadne na privrzenost brendu, trenutno raspolozenje rivjuera i jos koje cemu....

Inace dok ovo pisem ja sam u direktnom kontaktu sa jednim primerkom D-33 SuperDAC-a ;) Sto bi nkrgovic rekao: "fino radi"... :)

Proveriti kvalifikacije koje je ovaj DAC dobio u realnom zivotu nije bas lako. Treba imati sistem dovoljno dobar da prikaze kvalitet testirane masine, kao referencu imati 2-3 jednako skupa pa i skuplja uredjaja, puno iskustva.... Bojim se da ogromna vecina nas, u skladu sa predhodno iznetim misljenjem, nema relevantne uslove da opovrgne ili potvrdi komentare Mr. Alan Sircom-a. Preostaje nam samo da mu (ne)verujemo na rec. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Posetio juce AVI, prvenstveno da cujem novi Carbon, nazalost gramofon nije bio prikljucen, ali je zato vizuelni utisak odlican, stvarno su ga skockali, mislio sam da ce zbog klavir laka da izgleda kicasto, kad ono naprotiv. Dizajnersko malo remek delo, jednostavno a dobro.

Pazaren Brush It cetka, to mi je bilo bas neophodno. Naravno Sonic opet nije bio tamo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...