Jump to content

gerchy's hybrid (Sony ES + JBL Ti + Velodyne DD)

gerchy

Recommended Posts

Evo nekoliko komponenti mog sustava:

HF amplifier: SONY TA-N 55ES

LF amplifier: SONY TA-N 55ES

pre amplifier: SONY TA-E 1000ESD

DVD player: SONY DVP-S725D

CD player: SONY CDP-X 339ES

minidisc: SONY MDS-JB 730QS

cassette deck: SONY TC-K 870ES

DAT recorder.: SONY DTC 59ES

DSR tuner: SONY DAR 1000ES

UKV tuner: SONY ST-S770ES

main speakers: JBL Ti 5000

VCR: PANASONIC NV-HD 660 Hi-Fi Stereo

Sustav ću graditi i dalje, u najvjerovatnijem planu su još:

- dvije konaÄne stopnje (TA-N80ES), na koje ću na variabilni input prikljuÄiti jedan 5-kanalni receiver

- TA-E80ES predojaÄalo (za sluÅ¡anje stereo muzike - na fiksni input)

- Denon DVD-3930 DVD player

- JBL Ti center in JBL Ti 1000 za surround, koje ću prikljuÄiti na dvije N55 konaÄne

- Dolby Digital Receiver (Sony ili Denon)

- Minidisc MDS-JA50ES / JA-555ES / JA-333ES / JA-30,20,3,2ES ...

... i naravno još "individual" hi-fi rack sa ventilacijom ... ali to će doći na red u novom stanu.

Evo nekoliko slika, izvinjavam se zbog loše kvalitete - nemam baš pravi objektiv.

sony_esprit3.jpg

sony_esprit10.jpg

sony_esprit11.jpg

sony_esprit12.jpg

sony_esprit15.jpg

jbl_ti5000c.jpg

jbl_ti5000a.jpg

sony_esprit13.jpg

sony_esprit14.jpg

Pozdrav iz Slovenije!

Zdravo,

hvala svim za pohvale. Kad smo veÄ pri zahvalama - hvala ZoranuBG i Deonu za dobre debate i iskustva.

Kada dobijem bolji objektiv (F1.4), pokušat ću napravit nekoliko bolje slike - neke od tih imajo prilićno veliko šuma, a neke su pretamne.

Sustav svira za moje uÅ¡i odliÄno ... prvih nekoliko dana Äinilo mi se malo previÅ¡e srednjih tonova, pa sam jih skinuo na 629 Hz za 2-4 db. Možda mi se samo Äinilo. Vjerovatno ni soba nije previÅ¡e dobra za ovakve zvućne kutije (12 m2). Ali kao Å¡to sam rekao, to je privremena lokacija. :screwy

Plus, JBL Ti serije poznate su po agresivnome "mid & hi range" podrućju.

Kasnije pokazalo se, da je jedini pravi "setup" direktan zvuk. ZnaÄi niÅ¡ta tonskih kontrola, možda osim kod nekih starijih komada, koji nisu najbolje kvalitete.

Bas je fenomenalan i priznajem, bio sam nervozan, kad sam stignuo u Njemaćku da podignem JBLe. U CD plejer stavim "Brothers in Arms" ... prićekam minutu, nasmijem se, i krenem kući! Zvuk je Äist, mekan, detajliran, topao, a ponekad i malo trd - kao Å¡to je znaÄilno za JBL. Prilićno je razlika u mehkoći kada sam probao jednu konaÄnu i zatim dvije. Bi-amping sa Bi-wiringom je definitivno bolja odluka. ZvuÄniÅ¡ki kabli su QED plus high performance sa Ixos 204 bananama, interkonekti nisu niÅ¡ta posebno, joÅ¡ sam u fazi odlućanja (možda će biti neÅ¡to DIY).

PS: unaprijed se izvinjavam zbog jezika! :D

Cemu ti sluzi DAR1000ES. Ja sam moj rasturio u delove jer nisam mogao da ga koristim.

Dobro pitanje. :D

Sada ne služi niÄemu ali može se ga prikopiti na satelitski tanjur. Prijatelj, koji živi 30 kilometara od mene kaže, da stvar radi. Kad probam i ja, javit Äu! :screwy

Cemu ti sluzi DAR1000ES. Ja sam moj rasturio u delove jer nisam mogao da ga koristim.

Dobro pitanje. :D

Sada ne služi niÄemu ali može se ga prikopiti na satelitski tanjur. Prijatelj, koji živi 30 kilometara od mene kaže, da stvar radi. Kad probam i ja, javit Äu! :screwy

... unaprijed se izvinjavam zbog jezika! :screwy

Svakako je bolji nego naÅ¡a slovenÅ¡Äina. Vrlo simpatiÄna hrpa SONY-ja! Kakvi su ovi minidisk plejeri (spominje se da viÅ¡e ne zapisuju u pakovanom formatu)? Ima li joÅ¡ unapreÄ‘enja u odnosu na osnovni model? Ja imam MDS JE-500.

Lahko se preporoÄam. :D

! Kakvi su ovi minidisk plejeri (spominje se da više ne zapisuju u pakovanom formatu)? Ima li još unapređenja u odnosu na osnovni model? Ja imam MDS JE-500.

Lahko se preporoÄam. :screwy

Moj je iz godine 1999 i ima noviji Atrac type R. Kasnije imali su Atrac type S a onda su prestali sa razvojem.

UnapreÄ‘enje dakako ostaje, moj prvi dek bio je MDS-303 (Atrac 3), zatim MDS-JE520 (Atrac 4.5, 20-bit delta-sigma ADC), danaÅ¡nji JB720QS napravljen je bolje (kovinska prva stranica, zlati cinchevi ...) i ima nekoliko ispunjenih funkcija. Ove godine nabavio sam MDS-JA50, tako zvani "mama svih minidisca", izgraÄ‘en ko tank, 15 kg - ali viÅ¡e manje iste opcije kao jeftiniji modeli. Dolazi iz godine 1996, zato ima Atrac verzije 4.5 (verzija 3.5 u MDS-JA30ES bila je jednaka DAT kvaliteti) i 24-bitni konverter. Nažalost vratio sam ga jer bi bilo potrebno zamijeniti laser (unatoÄ da je bio u radnji samo nekoliko sati) - a to mi se nije sviÄ‘alo.

Zgodan full Fony sistem, sada već vintage.

Nekako mi jedino bode u oÄi nesrazmjer izmeÄ‘u komponenti i zvuÄnika, ipak su zvuÄnici iz daleko viÅ¡e klase od ostalog.

Jesi pak razmišljao o nekoj boljoj amplifikaciji,recimo TA-N 80ES i TA-E 80ES(uh a da negovorim o TA-ER 1 i TA-NR 1 :D ) pa i neki plejer bi tu sjeo kao 707 ili 779 recimo, naravno opet od Fonya kada si već toliki fun istih. :screwy

Gerchy, cestitam na sistemu, stvarno lepo. Predlazem samo jednu modifikaciju, da ESD-1000 zamenis necim drugim, recimo sa Sony TA-9000Es. Ta-E1000 predstavlja usko grlo.

TA-9000ES moze da eliminise potrebu za kupovinom stereo predpojacala, osim ako to predpojacalo nije TA-E88 :screwy

Gerchy, cestitam na sistemu, stvarno lepo. Predlazem samo jednu modifikaciju, da ESD-1000 zamenis necim drugim, recimo sa Sony TA-9000Es. Ta-E1000 predstavlja usko grlo.

TA-9000ES moze da eliminise potrebu za kupovinom stereo predpojacala, osim ako to predpojacalo nije TA-E88 :D

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Majstore, kad budem prodavao sistem zvacu te u goste u Beograd da ga slikas. Posto vi Slovenci volite balkanski trash, dobices full srpski domacinski tretman, burek, ciganski duvacki ansambl, kuvani kupus, rakiju paukovacu (oslepljivacicu) i ostale nase djakonije;)....A ako prezivis, bice i slika :thumbsup2 !

Ha, e sada sam se stvarno nasmijao ... Sjajno, zaista volim srpsku hranu (pravi slovenac, a?) - posebno burek, ćevape, kajmak ... samo ti kaži, rado ću doći. Samo se nadam, da ÄeÅ¡ se uskoro odlućiti za prodaju ... :banana

I ne brini, preživjet ću, u študijskim godinama bocu Chivasa popio sam ko keks ... :blah

stvarno extra .... :banana:blah ali posto vidim da si ljubitelj sony-a es serije reci mi nesto o amp-u TA-F 530 es...nisam mogao da nadjem na netu :banana nista o njemu .....hvala ... :blah:D

F530ES skoro je isti kao N55ES, komponente u power pojaÄalu priliÄno su iste, takoÄ‘er i kućiÅ¡te. Možda ima N55 malo bolji zvuk, ali je F530ES svejedno dobar, posobno u smislu preis/leistung. Potpuno je analogan i ima vrlo dobar izlaz za sluÅ¡alice!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Create New...