gerchy Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Evo nekoliko komponenti mog sustava: HF amplifier: SONY TA-N 55ES LF amplifier: SONY TA-N 55ES pre amplifier: SONY TA-E 1000ESD DVD player: SONY DVP-S725D CD player: SONY CDP-X 339ES minidisc: SONY MDS-JB 730QS cassette deck: SONY TC-K 870ES DAT recorder.: SONY DTC 59ES DSR tuner: SONY DAR 1000ES UKV tuner: SONY ST-S770ES main speakers: JBL Ti 5000 VCR: PANASONIC NV-HD 660 Hi-Fi Stereo Sustav ću graditi i dalje, u najvjerovatnijem planu su joÅ¡: - dvije konaÄne stopnje (TA-N80ES), na koje ću na variabilni input prikljuÄiti jedan 5-kanalni receiver - TA-E80ES predojaÄalo (za sluÅ¡anje stereo muzike - na fiksni input) - Denon DVD-3930 DVD player - JBL Ti center in JBL Ti 1000 za surround, koje ću prikljuÄiti na dvije N55 konaÄne - Dolby Digital Receiver (Sony ili Denon) - Minidisc MDS-JA50ES / JA-555ES / JA-333ES / JA-30,20,3,2ES ... ... i naravno joÅ¡ "individual" hi-fi rack sa ventilacijom ... ali to će doći na red u novom stanu. Evo nekoliko slika, izvinjavam se zbog loÅ¡e kvalitete - nemam baÅ¡ pravi objektiv. Pozdrav iz Slovenije! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ljuba Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Sjajan sistem i sjajne fotografije. Pozdrav iz Beograda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SandroNS Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Druze, ako ti nemas dobar objektiv ja nemam fotoaparat Odlicne slike, bar meni, super sistem, koliko formata muzickih, jos samo gramofon fali i jedna lepa polica da ne "sede" jedna komponenta na drugoj. Pozdrav Sandro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciki Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Svaka cast na sistemu. Fotografijama sam odusevljen. Neke od njih po kompoziciji i kvalitetu mogu slobodno u hi-fi casopise. Pravi primer kako treba predstaviti sistem. Pozdrav iz Nisa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kico Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 ÄŒestitke na dobrom sistemu i odliÄnim slikama! Daj nam malo opiÅ¡i i zvuÄnu stranu. Pozdrav sa Jadrana! Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Zaista lep sistem. Nadam se da isto tako lepo i svira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stex Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Prelep sistem! Verujem da tako i svira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerchy Posted July 31, 2008 Author Report Share Posted July 31, 2008 Zdravo, hvala svim za pohvale. Kad smo veÄ pri zahvalama - hvala ZoranuBG i Deonu za dobre debate i iskustva. Kada dobijem bolji objektiv (F1.4), pokuÅ¡at ću napravit nekoliko bolje slike - neke od tih imajo prilićno veliko Å¡uma, a neke su pretamne. Sustav svira za moje uÅ¡i odliÄno ... prvih nekoliko dana Äinilo mi se malo previÅ¡e srednjih tonova, pa sam jih skinuo na 629 Hz za 2-4 db. Možda mi se samo Äinilo. Vjerovatno ni soba nije previÅ¡e dobra za ovakve zvućne kutije (12 m2). Ali kao Å¡to sam rekao, to je privremena lokacija. Plus, JBL Ti serije poznate su po agresivnome "mid & hi range" podrućju. Kasnije pokazalo se, da je jedini pravi "setup" direktan zvuk. ZnaÄi niÅ¡ta tonskih kontrola, možda osim kod nekih starijih komada, koji nisu najbolje kvalitete. Bas je fenomenalan i priznajem, bio sam nervozan, kad sam stignuo u Njemaćku da podignem JBLe. U CD plejer stavim "Brothers in Arms" ... prićekam minutu, nasmijem se, i krenem kući! Zvuk je Äist, mekan, detajliran, topao, a ponekad i malo trd - kao Å¡to je znaÄilno za JBL. Prilićno je razlika u mehkoći kada sam probao jednu konaÄnu i zatim dvije. Bi-amping sa Bi-wiringom je definitivno bolja odluka. ZvuÄniÅ¡ki kabli su QED plus high performance sa Ixos 204 bananama, interkonekti nisu niÅ¡ta posebno, joÅ¡ sam u fazi odlućanja (možda će biti neÅ¡to DIY). PS: unaprijed se izvinjavam zbog jezika! Link to comment Share on other sites More sharing options...
impuls Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Cemu ti sluzi DAR1000ES. Ja sam moj rasturio u delove jer nisam mogao da ga koristim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerchy Posted July 31, 2008 Author Report Share Posted July 31, 2008 Cemu ti sluzi DAR1000ES. Ja sam moj rasturio u delove jer nisam mogao da ga koristim. Dobro pitanje. Sada ne služi niÄemu ali može se ga prikopiti na satelitski tanjur. Prijatelj, koji živi 30 kilometara od mene kaže, da stvar radi. Kad probam i ja, javit Äu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerchy Posted July 31, 2008 Author Report Share Posted July 31, 2008 Cemu ti sluzi DAR1000ES. Ja sam moj rasturio u delove jer nisam mogao da ga koristim. Dobro pitanje. Sada ne služi niÄemu ali može se ga prikopiti na satelitski tanjur. Prijatelj, koji živi 30 kilometara od mene kaže, da stvar radi. Kad probam i ja, javit Äu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatgoeson Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 ... unaprijed se izvinjavam zbog jezika! Svakako je bolji nego naÅ¡a slovenÅ¡Äina. Vrlo simpatiÄna hrpa SONY-ja! Kakvi su ovi minidisk plejeri (spominje se da viÅ¡e ne zapisuju u pakovanom formatu)? Ima li joÅ¡ unapreÄ‘enja u odnosu na osnovni model? Ja imam MDS JE-500. Lahko se preporoÄam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerchy Posted July 31, 2008 Author Report Share Posted July 31, 2008 ! Kakvi su ovi minidisk plejeri (spominje se da viÅ¡e ne zapisuju u pakovanom formatu)? Ima li joÅ¡ unapreÄ‘enja u odnosu na osnovni model? Ja imam MDS JE-500. Lahko se preporoÄam. Moj je iz godine 1999 i ima noviji Atrac type R. Kasnije imali su Atrac type S a onda su prestali sa razvojem. UnapreÄ‘enje dakako ostaje, moj prvi dek bio je MDS-303 (Atrac 3), zatim MDS-JE520 (Atrac 4.5, 20-bit delta-sigma ADC), danaÅ¡nji JB720QS napravljen je bolje (kovinska prva stranica, zlati cinchevi ...) i ima nekoliko ispunjenih funkcija. Ove godine nabavio sam MDS-JA50, tako zvani "mama svih minidisca", izgraÄ‘en ko tank, 15 kg - ali viÅ¡e manje iste opcije kao jeftiniji modeli. Dolazi iz godine 1996, zato ima Atrac verzije 4.5 (verzija 3.5 u MDS-JA30ES bila je jednaka DAT kvaliteti) i 24-bitni konverter. Nažalost vratio sam ga jer bi bilo potrebno zamijeniti laser (unatoÄ da je bio u radnji samo nekoliko sati) - a to mi se nije sviÄ‘alo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dacho Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Zgodan full Fony sistem, sada već vintage. Nekako mi jedino bode u oÄi nesrazmjer izmeÄ‘u komponenti i zvuÄnika, ipak su zvuÄnici iz daleko viÅ¡e klase od ostalog. Jesi pak razmiÅ¡ljao o nekoj boljoj amplifikaciji,recimo TA-N 80ES i TA-E 80ES(uh a da negovorim o TA-ER 1 i TA-NR 1 ) pa i neki plejer bi tu sjeo kao 707 ili 779 recimo, naravno opet od Fonya kada si već toliki fun istih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScepanBG Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Prelep sistem,prelepe slike.Sve pohvale zaista uz zelju da sto pre nabavis 2 ta-n 80 es i ta-e 80 es.I cd serije 7 bi bio idealan ovde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada24 Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Zaista impresivno. Ovakav sistem nije sasvim ni retro ni moderan, a nekako i jedno i drugo istovremeno. Nije baš moj audio-svet, ali svejedno - r e s p e c t. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrekoBare Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Gerchy, cestitam na sistemu, stvarno lepo. Predlazem samo jednu modifikaciju, da ESD-1000 zamenis necim drugim, recimo sa Sony TA-9000Es. Ta-E1000 predstavlja usko grlo. TA-9000ES moze da eliminise potrebu za kupovinom stereo predpojacala, osim ako to predpojacalo nije TA-E88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerchy Posted August 3, 2008 Author Report Share Posted August 3, 2008 Gerchy, cestitam na sistemu, stvarno lepo. Predlazem samo jednu modifikaciju, da ESD-1000 zamenis necim drugim, recimo sa Sony TA-9000Es. Ta-E1000 predstavlja usko grlo. TA-9000ES moze da eliminise potrebu za kupovinom stereo predpojacala, osim ako to predpojacalo nije TA-E88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miroslav Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmy Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 fenomenalno...pogotovo slike... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerchy Posted September 4, 2008 Author Report Share Posted September 4, 2008 Update: - MDS-JA3ES, 1995, pvi vlasnik, prije JA50ES najbolji Minidisc u ponudi - interkonekcijski kablovi Atlas Equator MK2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
safet Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 STVARNO LEPO ZA OÄŒI A VERUJEM I ZA UÅ I POZDRAV SAFET IZ SUBOTICE Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmy Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 stvarno extra .... ali posto vidim da si ljubitelj sony-a es serije reci mi nesto o amp-u TA-F 530 es...nisam mogao da nadjem na netu nista o njemu .....hvala ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anubisgrau Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Majstore, kad budem prodavao sistem zvacu te u goste u Beograd da ga slikas. Posto vi Slovenci volite balkanski trash, dobices full srpski domacinski tretman, burek, ciganski duvacki ansambl, kuvani kupus, rakiju paukovacu (oslepljivacicu) i ostale nase djakonije;)....A ako prezivis, bice i slika ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerchy Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 Majstore, kad budem prodavao sistem zvacu te u goste u Beograd da ga slikas. Posto vi Slovenci volite balkanski trash, dobices full srpski domacinski tretman, burek, ciganski duvacki ansambl, kuvani kupus, rakiju paukovacu (oslepljivacicu) i ostale nase djakonije;)....A ako prezivis, bice i slika ! Ha, e sada sam se stvarno nasmijao ... Sjajno, zaista volim srpsku hranu (pravi slovenac, a?) - posebno burek, ćevape, kajmak ... samo ti kaži, rado ću doći. Samo se nadam, da ÄeÅ¡ se uskoro odlućiti za prodaju ... I ne brini, preživjet ću, u Å¡tudijskim godinama bocu Chivasa popio sam ko keks ... stvarno extra .... ali posto vidim da si ljubitelj sony-a es serije reci mi nesto o amp-u TA-F 530 es...nisam mogao da nadjem na netu nista o njemu .....hvala ... F530ES skoro je isti kao N55ES, komponente u power pojaÄalu priliÄno su iste, takoÄ‘er i kućiÅ¡te. Možda ima N55 malo bolji zvuk, ali je F530ES svejedno dobar, posobno u smislu preis/leistung. Potpuno je analogan i ima vrlo dobar izlaz za sluÅ¡alice! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now