Jump to content


Panasonic Lumix TZ3 ili...


darko310

Recommended Posts

Dakle, u finalnoj sam fazi kupovine novog aparata, da zameni sad vec prastari Olympus. I izbor mi se nekako sveo na par njih, a najvise mi se dopao spomenuti Lumix TZ3. 10x zoom, stabilizacija slike, siroko-ugaoni objektiv, 3 inca displej i prilicno povoljni pregledi po netu.Cena je nesto preko 200 EUR. S druge strane i Canon 720is bi mogao da se dobije za slicne pare. Opet, i jedan i drugi imaju problem sto su relativno kabasti. Manje kabasto resenje bi eventualno bio Ixus 70 ili 75, koji bi mogao da se dobije za manje od 200 eur, ali njima opet funkcijski sto-sta fali. Te pitam postovane kolege forumase, ima li neko ikakva iskustva sa Lumix aparatima ili jos bolje sa ovim konkretnim modelom?

Link to comment
Share on other sites

Svojevremeno sam gledao neke UZ Lumix-e i generalno sam bio zadovoljan kvalitetom slika, ali su bili priliÄno spori i znali su da pogreÅ¡e kod fokusiranja, malo Äešće nego obiÄno. Na kraju sam uzeo Fuji.

Link to comment
Share on other sites

Stex, hvala na odgovoru. Sad se i ja lomim. Stvarno ne znam sta cu :) Mada, kao sto sam vec naveo, model lumix TZ 3, je dobio zaista sjajne ocene po razlicitim sajtovima. Bas ga nahvalise. Nazalost, moje licno poznavanje materije je pretanko da bih mogao da donesem pravu odluku na osnovu sopstvenog iskustva i znanja.. Verovatno je u pravu moj kum koji mi kaze...kume, s obzirom koliko ti slikas i kako slikas, mozes slobodno da izaberes aparat zatvorenih ociju, tebi je svaki isti :wink: Ali, ipak...kad vec pucam pare... I jos jedan detalj...taj TZ3 sam nasao na jednom mestu za 16999 din, a sledeceg dan na drugom mestu u gradu za 27000 din. Mislim...

Link to comment
Share on other sites

Sticajem okolnosti, bas sam danas naleteo na taj Nikon P50. Zanimljiva ponuda, mada nije bas slavno prosao na testovima. Ali opet za te pare...Iskreno, sve sam blizi safe bet varijanti da uzmem Canon 720 IS. Hocu ipak jos da pogledam Fuji f50. A i da vidim posto je.

Link to comment
Share on other sites

Pošto se i ja još uvek nisam "digitalizovao",pratim situaciju pa da dam svoje skromno mišljenje.Duže vreme koristim Nikon F4 analogni,naravno sa izmenjivim objektivima.Neko mi predlaže da kupim Nikon digitalni,onda bih mogao da koristim objektive koje već imam.Medjutim,meni se svidjaju LUMIX aparati,najviše zbog Leica objektiva,a i opremljeni su raznim varijantama za automatsko snimanje tako da bi Vama to puno koristilo.Moj prijatelj koji se svojevremeno i profesionalno bavio fotografijom ima Lumix sa 5 mil. pixela i kaže da je izuzetno zadovoljan.Zato je moj glas za neki Lumix model shodno budžetu i uživaje :-)

Link to comment
Share on other sites

Taj sx100 sam zaboravio da napomenem:) Tek sad ne znam sta da kupim. TZ3 ( zahvaljujem na PM -u sa tim u vezi ), je i dalje u igri. Na raznim strucnim sajtovima ga i kude i hvale, ali ono sa cim se izgleda svi generalno slazu je da se treba malo potruditi oko podesavanja, da bi se dobile odlicne slike. Hm...ne znam bas koliko cu za to imati strpljenja. Point and shoot...to sam ja, kad je fotografija u pitanju:) Otici cu u TM sutra, da jos jednom sve ispregledam. I naravno, povecao sam budzet, kako to vec biva, na cca 250 eur, pa se sad mislim da uzmem IXUS 860 IS.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lepo je Å¡to Lumixi imaju Leica optiku, ali ... Na žalost lepu optiku ne prati i odgovarajuća elektronika u aparatu, pa je Å¡um Äesto vidljiv i na osnovnoj ISO vrednosti. Na većim ISO vrednostima (400+) je pogotovo neuporediv sa npr. Canonom i Fujijem iz iste klase. To je takoreći jedina mana Panasonic aparata.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...