Jump to content


Sistem za imati - u pipremi :-)


pecass

Recommended Posts

U originalu post bi se mogao i nazvati" Pathos vs Leben"al nema smisla poÅ¡to se svaki na svoj naÄin dokazao!

Prva sesija je održana u prazniÄnom raspoloženju uz uÄešće Brce i First-a a predglasaÄka će doživeti i upgrade (Sloba (BM) je uvek u pravu!) sa Ozzy-em i Sonic-om tek tako da dijalog bude explozivniji

A sistem je vakav:

Isotek Mini sub GII - vezan Elite kablom

Kimber 10AWG - na Amplifer - LebenCS 300 i Pathos COMKIII

KImber 14AWG - Cambrige audio Azur 840 - Kovinić IC

Tannoy T165 Chester - alternacija Usher s 520 sa Chord Odisey II i Kimber TC8

RESONATOR by Finite Elemente

Sve u svemu nastaviće se soon!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Evo poziva za Sonic-a i Ozzy-a za 10-i uvece - Šta kazete vas dvoica? - naravno poneti svetlo lasersko oruzje za odbranu od radarlasera na šoferšajbnu...itd ;)

Dragi Sonic - znam za Sigmu al veruj mi Resonator je Äudo - i u ostalom uÅ¡ao bih u tamni vilajet zvani - nikad dosta para i upgradovane opreme - ajd da Äujete pa će popriÄamo.

Taman do 18-estog će sve u pisanoj formi (uz foto seshion) na site-u pa nadam se verbalnom delikatesu na ABerzu ;)

Link to comment
Share on other sites

A zaboravilo se na Dzunu!!!

Alal vera Sonic pravi si Äavolji advokat!!

Brca je moj druuug!!!

A Å¡to se tiÄe autosugestije - Å¡to onda onoliki sajmovi s Pagoda police - izgleda da je Audiosugestija u

Link to comment
Share on other sites

Evo par odgovora, mene je zaista zanimalo kako radi Pathos i da ga uporedim sa malim Lebenom CS300 koga sam i ranije imao prilike da cujem.

Jako slican karakter zvuka, sto i nije cudo (Lampe), oba su se sjajno uparila sa Tannoyima veoma detaljni u celom fr. opsegu i malo meksi u niskom f. podrucju ali to je odlika i samih zvucnika koji su iako vremesni u sjajnoj fizickoj kondiciji.

Konacno malu prednost bih ipak dao Lebenu koji je za nijansu prihvatljiviji u srednjetnskom podrucju kao i blago definisanijem basu ali to moze biti i stvar ukusa.

Jedina zamerka bi bila na nesto veci razmak izmedju zvucnika u odnosu na poziciju za slusanje cime se malo razbija zvucna slika, ali takav odnos je uslovljen rasporedom stvari i dimenzijama prostorije.

Za reznatore zaista nemam sta da kazem, niti sam se trudio da ih primetim.Evo tu je glavni strucnjak Sonichammer za takve voodoo magije, teleportacije i tome slicno pa ce on to detaljno objasniti cim bude u prilici da cuje kako ''sviraju'' :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Leben je cudo ... Ja sam ga slusao sa Mullard lampama (to je nekada bila 300 CX verzija) i cini mi se da bih mogao danima da zvalavim o njegovom soundu. Nije savrsen - ali je prava poslastica slusati ga ... Ja sam ga slusao sa Tannoy Autograph - onim maleckim, novim Tannoy koji su zbilja izvanredni.

Uporedite medjutim Leben i Pathos na timing -> stavite neku dinamicnu stvar i pokusajte da uocite da li je Leben brzi (to se dozivljava obicno kao nesto dinamicniji, zivlji, sveziji zvuk) ... Bas me zanima kakva su vam iskustva u tom pogledu ...

Link to comment
Share on other sites

Evo odma da potvrdim ! Pathos je brži ! - a razlog je Hibridna kombinacija A/AB - a ujedno i "moderniji"zvukom.

A Leben je otelotvorenje zvuka HI FI-a 70-80ih te se zato dobro upario sa Tannoy-ima - ja liÄno sam i želeo takav sound da posle dana

borbe sa monitorskim okruženjem odem kući i uživam u svakoj noti! Mada je Rezonator i KImber celu tu udobnu sliku veomo dobro uÄvrstio i izdefinisao!

Da ne govorim o alikvotnim nizovima i Harmonicima:-)

Lampa u osnovi pruža mogućnost uživanja u dozvoljenoj distorziji koja nama zapravo prija!

I da napomenem Azur sa svojim upsamplingom igra veoma bitnu ulogu u celoj toj magiji!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...