Jump to content

Soundtrack

oakley

Recommended Posts

Posted

Ovde stavljamo Soundtrack izdanja, neovisno o mediju na kojem su izdana.

Npr:

Track

- "There You'll Be" - Faith Hill 3:42 (nominated for the Academy Award for Best Original Song)

- Tennessee 3:40

- Brothers 4:04

- ...And Then I Kissed Him 5:37

- I Will Come Back 2:54

- Attack 8:56

- December 7th 5:08

- War 5:15

- Heart Of A Volunteer 7:05

:banana

post-4136-128510632532_thumb.jpg

post-4136-128510632532_thumb.jpg

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply
Posted

Možda ne toliko popularan koliko bogatog sadržaja, HOME of the BRAVE.

Tracklisting:

- “Try Not To Remember†Sheryl Crow

- Score by Stephen Endelman

- “The Battle Endsâ€

- “Opening Iraqâ€

- “Looking At The Mapâ€

- “Daddy's Homeâ€

- “The Kitchenâ€

- “The Funeralâ€

- “I Gave This To Himâ€

- “Unbuttoningâ€

- “The Chaseâ€

- “I'm Sorry Mommyâ€

- “Where Is He?â€

- “What We're Thankful Forâ€

- “Test Takingâ€

- “All Hell Broke Looseâ€

- “What Happened To Your Hand?â€

- “One Kid And One Handâ€

- “Go And Dieâ€

- “Return To Iraqâ€

:banana

post-4136-128510632773_thumb.jpg

post-4136-128510632773_thumb.jpg

Posted

da li je najbolji ne znam, ali za mene najbolji soundtrack, bez ikakve konkurencije:

The Fountain - Clint Mansell (Composer), Kronos Quartet (Performer), Mogwai (Performer)

51CVAbKMfwL._SL500_AA240_.jpg

Posted

Ha, znaci Anastasia nabavljena! Znam da je ninja svojevremeno bio u mukama da nabavi taj disk...

A i Mike Pattonu se ispunio san da uradi muziku za film (DVD dobijete kad kupite muzicki disk koji je izdala njegova izdavacka kuca :banana ) i to ne zvuci lose;

Mike Patton - A Perfect Place:

100.jpg

Posted
Ubedljivo najbolji soundtrack, bez ikakve konkurencije - Bladerunner by Vangelis! :banana

Hmmm... Stvar ukusa. Ja bih rekao - mrtva trka. :wave2

post-1726-12851063294_thumb.jpg

post-1726-12851063294_thumb.jpg

Posted

@Paja Voleo sam nekada taj Betty Blue sndtrk, možda ne Äitav (ima par jevtinih tema, Lisa Rock, ako se dobro sećam), ali je glavna tema zaista sjajna.

@Ninja Uz taj Passion obavezno ide ovaj: Passion Sources

51FJ4VBZ44L._SL500_AA240_.jpg

@john malkovich Until The End of The World je na ove dve stranice superioran izbor!

Dobre su kompilacije i za Faraway, So Close i The End of Violance.

I dalje smo kod Vendersa:

- sjajni soundtrack poseduje i Lisbon Story - Madredeus - Ainda;

- Paris, Texas Ry Coodera je klasik (oÄekujem da gos'n Paja959 doda joÅ¡ gomilu Kuderovih radova);

- opet Venders/Kuder saradnja i joÅ¡ jedan klasik, koji je Äitav svet ponovo zavrteo u latino ritmu: Buena Vista Social Club!

Posted

JoÅ¡ niko nije spomenuo Äikicu Morriconea, koji je potpisao toliko antologijskih filmskih tema da sva unuÄad može živote da posveti sakupljanju i katalogizaciji onoga Å¡to je uradio.

Možda je on isuviše low-fi za ovaj forum, za razliku od sterilnog Grka za koga se svi lepe (izuzimam Blade Runner)?

Moj izbor - superioran skor za izvrsni film Roland Joffé-a:

The Mission: Original Soundtrack From The Motion Picture, 1992.

413CSWNC4SL._SL500_AA240_.jpg

Posted

Još jedan režiser, koji zvuku, a i muzici u svojim filmovima posvećuje posebnu pažnju: David Lynch.

Delom preskaÄem radove Angelo Badalamentija i izdvajam superioran kompilatorski rad Trent Reznora za LinÄov masterpiece iz 1996. godine:

Lost Highway Soundtrack

238995.jpg

Info

Posted

JoÅ¡ jedan vrhunski, ili Äak antologijski, znaÄajan zbog toga Å¡to se sa ovim filmom, zapravo soundtrackom, bossa-nova ludilo proÅ¡irilo na western-world:

Luiz Bonfa & Antonio Carlos Jobim - Black Orpheus (Orfeu Negro): The Original Sound Track From The Film, 1958.

516C2E16CNL._SL500_AA240_.jpg

Info

Posted

Malo džeza neće biti na odmet ni na ovoj temi i da se ne zaboravi kako su te 50-te bile sjajne godine.

JoÅ¡ jedno filmsko/muziÄko remek delo. Crno-crnje-najcrnje!

Miles Davis - Ascenseur Pour L'Echafaud (Lift To The Scaffold): Original Soundtrack, 1957.

41w7Lz7l1RL._SL500_AA240_.jpg

Buy or die!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...