Jump to content


Potrebna preporuka


nikk18adsl

Recommended Posts

Pozdrav svim forumasima!Potrebna mi je vasa preporuka u vezi kupovine zvucne kartice.Predvidjen budzet je ranga do 100e.Bitno mi je da je PCI,a koristila bi se samo za reprodukciju muzike sa kompa preko pojacala.Takodje mi je bitno da mogu istovremeno da budu ukljucene i slusalice,zbog rada u Virtual Dj-u i sl.programima.U razmatranje imam poznatu karticu X-Fi Xtreme Music,i E-MU 0404.Ovu prvu bio izabrao zbog eventualnog prikljucivanja na 5.1 sistem,a ovu drugu stereo (0404) zbog kvalitetnijeg izlaza za pojacalo.Posto se veza kartica-pojacalo ostvaruje cincevima(left i right),da li je moguce da se ubodu i sluske nekako istovremeno na toj kartici? Te dve su bile u uzem izboru,naravno ne i konacnom.Da li biste mi predlozili nesto trece,best buy za tu cenu? Interesuje me i kakvim kablom bi ste mi preporucili da povezem karticu sa pojacalom u oba slucaja? Hvala unapred! Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Samo bih te upozorio da se kartica X-fi Xtreme Music povlaÄi iz prodaje, tj neće je biti joÅ¡ dugo, umesto nje sad osnovni model postaje X-fi Gamer.

X-fi Music ti mogu preporuÄiti, dok 0404 nisam Äuo, pa moju preporuku ipak uzmi sa rezervom :lol:

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Za sluÅ¡anje muzike sa compa treba izabrati karticu koja je dedicated za 2 kanala, sa RCA izlazima. TaÄka. :lol:

Neki M-Audio ili E-MU (Creative, ali iz Pro ergele, a ne Gaming za više kanala). Obratiti pažnju

koja od tih kartica ima dobru softwaresku podršku, kao i bez_bagovite drajvere za XP i Vistu.

Raspitaj se više na sajtovima http://www.rumski.com i http://www.benchmark.co.yu' rel="external nofollow">

Link to comment
Share on other sites

A, pa ne. Dosta stvari si pogrešno pretpostavio.

1. on misli da će mu nekada trebati 5.1, ali to jednostavno nije tako. Ne treba mu. :lol:

2. Kartica za 2 kanala ima bolji DAC, nego ona za 6 kanala, i minus za viÅ¡ekanalnu je Å¡to radi simulaciju za 2 kanala, i sve to za iste pare. Isto kao pitanje da li će bolji zvuk kod reprodukcije muzike (u stereo naravno) imati jedan par zvuÄnika od 600 Evra, ili 5.1 komplet zvuÄnika za istih 600 Evra? Naravno da će ovi prvi biti 2 klase iznad.

3. RCA nije nosilac te razlike u kvalitetu već DAC, ali utiÄe na kvalitet veze i prenosa.

4. Crysilajzer, džidža bidže, itd. i služe da se te karte bolje prodaju. Features u reklamnom materijalu i služe da zbune, to im je glavna svrha. Da se od šume ne vidi drvo.

Sve je pitanje namene i prioriteta. Kome treba na prvom mestu kvalitet zvuka na 2 kanala ide na npr. E-MU, a ko hoće da se igra na compu i na istom gleda ponekad neki DVD film, a muzika mu je na 6. mestu i za to troši 5% rada te kartice, onda neka ide na višekanalnu.

Link to comment
Share on other sites

Nismo se mozda najbolje razumeli.Iskljucivo sam napomenuo da mi ta kartica treba samo za reprodukciju muzike(mp3,flac,aac,audio cd),nista vezano za igranje igara na nekim 5.1 i 7.1 sistemima i gledanje filmova.Prvenstvena namena je za slusanje muzike preko stereo pojacala. Pomenuo sam da posedujem 5.1 sistem,ali on moze da se prikljuci i preko RCA konektora(tako je sad prikljucen na dvd player-u i salje signal na sve zvucnike).Da li bi se to dogodilo i kada bih ga povezao isto tako na stereo kartici,tj.da li bi radio na stereo ili surround?Sada mi je bitnija veza sa stereo pojacalom.I ako bih uzeo E-MU 0404,kojim interkonektom mi preporucujete da je spojim sa pojacalom?I da li u tom slucaju mogu da dodju i slusalice nekako u kombinaciju?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...